Zephyr Endobronchial Valve van Pulmonx levert significante onderzoeksresultaten op

REDWOOD CITY, Calif. & MUNICH--()--Dinsdag zijn de resultaten gepresenteerd van het onderzoek BeLieVeR-HIFi naar het effect van de Zephyr Endobronchial Valve (EBV) als middel voor de behandeling van emfyseem. Het was het eerste dubbelblind uitgevoerde, gerandomiseerde en gecontroleerde klinische onderzoek naar de endobronchiale kleppen. Nicholas S. Hopkinson van de The Royal Brompton & Harefield NHS Foundation Trust presenteerde de onderzoeksresultaten tijdens de European Respiratory Society Conference 2014 in München.

Uit het onderzoek blijkt dat de longfuncties en de gaswisseling van emfyseempatiënten met de endobronchiale kleppen van Zephyr statistisch en klinisch verbeterden. Daarnaast namen de capaciteiten van deze patiënten, gemeten op een fietsergometer, toe. Gemiddeld verbeterden de behandelde patiënten met 25 procent in FEV1, een meetsysteem voor het functioneren van de longen. De procedure heeft tevens een acceptabel veiligheidsprofiel, met klinisch significante verbeteringen in loopafstand en de kwaliteit van leven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pulmonx
Media Contact:

Steve Ricottone, +41791012065
sricottone@pulmonx.com

Contacts

Pulmonx
Media Contact:

Steve Ricottone, +41791012065
sricottone@pulmonx.com