Be-Bound má 4,5 mil USD na připojení "zbytku světa" k mobilnímu internetu

Paříž / San Francisco--()--Osm měsíců po úspěšném spuštění své aplikace v internetovém obchodě Google Play Store, pokračuje firma Be-Bound® v dalším rozšiřování partnerské spolupráce s provozovateli sítí mobilní komunikace (MNO) po celém světě.

Technologie Be-Bound® umožňuje získat připojení k internetu na všech stávajících mobilních sítích, včetně nejběžnějších 2G sítí, které dnes nabízí pouze možnost přenášení textových zpráv. Tito operátoři plánují využít technologii Be-Bound® k dalšímu rozšíření a doplnění jejich stávajících 3G, 4G a WiFi sítí a umožní tak miliónům lidí na celém světě získat cenově výhodné připojení k internetu, konektivitu, ke které by se jinak nedostali.

Aplikace Be-Bound vyžaduje mnohem menší přenosovou kapacitu (až 1 000 x menší) než běžné aplikace pro chytré telefony a nabízí tak skvělé výhody jak uživatelům (zmenšení velikosti dat a nákladů na datové přenosy) tak operátorům, kteří potřebují optimalizovat přenosy ve svých sítích. Nová metoda otevírá přístup k mobilnímu internetu až 4 miliardám lidí z celého světa, kteří dosud mají nekvalitní nebo žádné připojení k internetu. Tato služba je cenově velmi přijatelná a vejde se do limitovaného rozpočtu, který noví uživatelé mohou utratit za mobilní internet.

Agresivní strategie firmy Be-Bound vzbudila zájem investorů. Díky tomu společnost mohla v rekordním čase dokončit první kolo financování, když získala od investorů částku 4,5 miliónu dolarů. Mezi nové investory Be-Bound patří Gonzague de Blignières, bývalý předseda představenstva fondů Supervisory Equistone France a Barclays Private Equity France a společnost Global Corporate Investment Holding, jeden z největších investičních fondů v Zálivu a francouzský partner v tomto regionu.

"Tato investice nás posunuje přímo do srdce nové revoluce na poli mobilní internetové konektivity, s jedinečnou konkurenční výhodou. Naše řešení nevyžaduje žádné investice do infrastruktury. Navíc umožňuje operátorům nabídnout jejich stávajícím zákazníkům okamžitě přístup k mobilními internetu, a to téměř kdekoli na světě," říká Albert Szulman, zakladatel a generální ředitel firmy Be-Bound®.

O společnosti Be-Bound®

Be-Bound® založili v roce 2011 Albert SZULMAN a Yazid CHIR na základě jednoduché myšlenky: chtěli umožnit všech uživatelům chytrých telefonů přístup k mobilnímu internetu, ze kteréhokoli místa na světě, a to i v zemích, kde je pokrytí internetem v současné době nedostatečné, nekvalitní nebo žádné.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Kontakt pro tisk v USA:
Be-Bound