BitPay opent groter kantoor in Amsterdam

explosieve groei van 1900% in bitcoin betalingen

AMSTERDAM--()--BitPay, wereldwijd marktleider in bitcoin betalingen, verhuist naar een groter kantoor om te voldoen aan de explosieve vraag. In de afgelopen drie maanden hebben meer dan 2.500 webwinkels zich ingeschreven bij BitPay, waarmee het aantal Europese handelaren in bitcoin op meer dan 11.000 komt.

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van BitPay bevindt zich op Herengracht 458 in de Gouden Bocht van Amsterdam. Het complex uit de 17e eeuw was voorheen het kantoor van Deutsche Bank, pensioenfondsen en bancaire instellingen.

Om te kunnen voldoen aan de toenemende groei heeft BitPay Timo Dijkstra aangetrokken als compliance specialist EMEA. Timo werkte voorheen onder andere bij PwC binnen de Risk & Compliance competentie en behaalde een master Ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht.

BitPay heeft ook Walter Drieënhuizen en Niels Kerstholt toegevoegd als sales associates. Walter werkte voorheen bij DocData als channel sales manager. Wereldwijd is BitPay inmiddels uitgegroeid tot 75 fulltime medewerkers met 5 kantoren in Atlanta, Amsterdam, San Francisco, Buenos Aires, en St. Petersburg.

“Toen we in mei het kantoor voor het eerst openden, voegden we ongeveer 200 winkels per maand toe, in augustus hebben we nog eens 1.100 nieuwe winkels in Europa toegevoegd”, aldus Moe Levin, directeur Business Development BitPay Europa. “Europeanen zijn bekend met diverse valuta en bevinden zich in de voorhoede wat betreft adoptie van mobiele technologie, dus het is begrijpelijk dat bitcoin zo populair is.”

Europese retailers hebben dit jaar meer dan 28 miljoen euro aan bitcoin-betalingen verwerkt, in vergelijking met 1,4 miljoen euro tijdens dezelfde maand in 2013, een immense groei van 1.900%. De landen in Europa met de hoogste bitcoin adoptie zijn Engeland, Duitsland en Nederland. Enkele van de meest toonaangevende Europese bedrijven die bitcoin accepteren via BitPay zijn Thuisbezorgd, AirBaltic, Destinia, Webhallen.se, Scan.co.uk, EasyHotel, 220 volt en Shipito.

Over BitPay

BitPay is marktleider in bitcoin betalingen. BitPay heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika en heeft tot nu toe 32 miljoen dollar aan investeringen gekregen van top investeerders waaronder Index Ventures, Founders Fund en Sir Richard Branson.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

BitPay
Public Relations
Jan Jahosky, +1-407-331-4699
jan@bitpay.com

Contacts

BitPay
Public Relations
Jan Jahosky, +1-407-331-4699
jan@bitpay.com