Roku kunngjør sitt «Roku Powered»-program

Setter tjenesteytere i stand til å bruke internett for å øke verdien av betal-TV-tilbudet

IBC2014

SARATOGA, California, og AMSTERDAM--()--Roku Inc. kunngjorde i dag utvidelsen av sitt internasjonale nærvær med introduksjonen av Roku Powered™-programmet. Roku innretter seg med dette mot leverandører av betal-TV utenfor USA, og lisensierer nå teknologien som driver virksomhetens strømmingsplattform, for å sette tjenesteytere i stand til å bruke internett for å levere tilpasset underholdning til forbrukere.

«Etterspørselen fra betal-TV-leverandører etter en enklere måte å håndtere forbrukermarkedets stadig økende interesse av underholdning over internett har vært enorm», sa Steve Shannon, direktør for innhold og tjenester hos Roku. «Vår verdensledende programvare, kostnadseffektive hardwaredesign, og vårt brede innholdsutvalg gjør Roku til den ideelle strategiske partner for betal-TV-selskaper som vil forbedre kundenes brukeropplevelse og legge grunnlaget for suksess i denne raskt skiftende verdenen av Internettformidlet video.»

Roku Powered-programmet klargjør for tilpasning og integrasjon med betal-TV-tjenester for å optimere brukeropplevelsen, redusere kundeslitasje, og oppmuntre til oppgraderinger av TV og bredbåndsnivå. Roku Powered-programmet gir betal-TV-selskaper tilgang til rimelig maskinvare, rask programvare, et enkelt og intuitivt brukergrensesnitt, og et bredt utvalg av strømmingsinnhold. Programmet Roku Powered gir også tilgang til løpende programoppgraderinger slik at kundene alltid får den nyeste og beste brukeropplevelsen. Programtilpasningen omfatter operatørmerking for betal-TV-selskapet i alle trinn av brukeropplevelsen, tilpassede brukertemaer, innbygde annonseringsfunksjoner, og kontroll med strømmingsinnholdet som er tilgjengelig gjennom plattformen.

Roku var først ute med denne tilnærmingen, I partnerskap med BSkyB (Sky). I fortsettelsen av et forretningsmessig forhold som ble etablert I 2012, utviklet Roku og Sky den kjente NOW TV-boksen, som ble lansert I juli 2013. Dette var første gang Roku hadde lisensiert sin prisbelønte strømmingsplattform, som satte Sky i stand til å øke sitt lederskap innen over-toppen-video gjennom å utnytte et kostnadseffektivt hardwaredesign sammen med en sikker programvareplattform.

Emma Lloyd, direktør for Corporate Business Development hos Sky, har denne kommentaren: «Den innovative lisenseringstilnærmingen vi utviklet med Roku har dramatisk redusert vår tid til markedet, og latt oss ta utbytte av det voksende behovet for internett-TV ved å lansere en kraftig og prisgunstig strømmingsboks. NOW TV-boksen er allerede en nøkkelkomponent i vårt fortsatte over-toppen-lederskap, ved å gi kundene enda en enkel form for tilgang til Sky-innhold og videre utvide vårt distribusjonsfotavtrykk.»

Shannon er blant talerne ved IBC Leaders’ Summit i Amsterdam den 11. september, og vil være tilgjengelig for private møter med tjenesteytere. For nærmere informasjon, besøk www.roku.com/rokupowered eller ta kontakt med teamet på rokupowered@roku.com.

Om Roku Inc.

Roku er skaperen av en populær strømmingsplattform for levering av underholdning til TV. Roku strømmingsspillere og Roku Streaming Stick lages av Roku, og selges gjennom ledende forhandlere i USA, Canada, Storbritannia og Irland. Roku lisensierer sitt operativsystem til TV-produsenter for å lage sammerkede Roku-TV-modeller, og lisensierer sin plattform til betal-TV-produsenter for å skape sammerkede strømmingsopplevelser. Roku ble grunnlagt av Anthony Wood, kjent som oppfinneren av DVR. Roku er i privat eie, og har sitt hovedkvarter i Saratoga, California, USA.

Roku er et registrert varemerke og Roku Powered er et varemerke for Roku, Inc. i USA og andre land.

Contacts

Context PR for Roku
Frank Smith, +44 (0) 1625 507208
frank.smith@contextpr.co.uk

Contacts

Context PR for Roku
Frank Smith, +44 (0) 1625 507208
frank.smith@contextpr.co.uk