Eerste onderzoek van ScreenCell naar isolering en markering van circulerende darmkankercellen.

PARIS--()--In een onlangs gepubliceerd artikel,Cancer Biomarkers, beschrijven de onderzoekers het gebruik van de technologie ScreenCell Cyto voor de isolering en markering van circulerende tumorcellen van darmkankerpatiënten. Dit is het eerste, voorlopige rapport over het gebruik van ScreenCell bij bestudering van darmkankercellen.

De auteurs, werkzaam aan de academische ziekenhuizen van La Sapienza in Rome, de Universiteit van Rouen en de Universiteit van Cluj Napoca (Roemenië), beschrijven de problemen van de methodes voor scheiding van circulerende tumorcellen: “Circulerende tumorcellen ondergaan een epitheel-mesenchymatische transitie. Het is daarom belangrijk te kiezen voor de juiste antistof voor hun markering. Deze bevinding is een mogelijke verklaring voor de grotere efficiëntie van microfiltering ten opzichte van technologieën die gebaseerd zijn op immunomagnetische of microfluidische scheiding. De laatste aanpak steunt op de aanwezigheid van de antistof EpCam op de oppervlakte van de circulerende tumorcel.”

De tekst van dit artikel, gebaseerd op een vertaling, kan in geen geval als officieel beschouwd worden. Alleen de officiële engelse versie is rechtsgeldig.

Contacts

ScreenCell
John Lindsay, +1 978-692-9049
VP Marketing and Sales
jlindsay@screencell.com
contact@screencell.com

Contacts

ScreenCell
John Lindsay, +1 978-692-9049
VP Marketing and Sales
jlindsay@screencell.com
contact@screencell.com