Finalisten voor Qualcomm Tricorder XPRIZE bekend

CHICAGO--()--XPRIZE heeft dinsdag de tien finalisten voor de Qualcomm Tricorder XPRIZE van tien miljoen dollar bekendgemaakt. De door de Qualcomm Foundation gesponsorde, internationale wedstrijd van drieƫnhalf jaar zet teams aan tot het ontwikkelen van consumentgerichte mobiele medische apparaten. Deze moeten vijftien medische aandoeningen of omstandigheden diagnosticeren en interpreteren. Daarnaast moeten de producten vijf belangrijke medische meetsystemen bevatten. De wedstrijd loopt al sinds januari 2012 en moedigt de ontwikkeling van een apparaat als de fictieve Tricorder uit Star Trek aan, om zo sciencefiction te veranderen in wetenschappelijke werkelijkheid.

De finalisten werden eerder tijdens de opening van het IEEE Engineering in Medicine and Biology Society International Conference bekendgemaakt. De achtergrond en expertise van de finalisten voor de Qualcomm Tricorder XPRIZE varieert sterk. Ze vertegenwoordigen non-profitorganisaties, academische instellingen, start-ups en fabrikanten uit zes verschillende landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

XPRIZE
Eric Desatnik, 310-741-4892
eric@xprize.org

Contacts

XPRIZE
Eric Desatnik, 310-741-4892
eric@xprize.org