A KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell tulajdonosa, a Yum! Brands "Pass The Red Cup" elnevezéssel az éhezés leküzdését célzó új nemzetközi kezdeményezést indított, amelynek globális szóvivője Christina Aguilera

Aguilera erőteljes hangjával igyekszik felhívni az emberek figyelmét a világszerte mintegy 850 millió éhezőre, és segíteni az adományok gyűjtésében

Yum! Brands, KFC, Pizza Hut and Taco Bell launch annual global World Hunger Relief effort with #PassTheRedCup challenge featuring multi-Grammy Award winner and international superstar Christina Aguilera. Nearly 850 million people are going hungry around the globe and Aguilera is urging people to share #PassTheRedCup on their social channels and donate U.S.$5 to feed 20 children. Every dollar raised will go directly towards the UN World Food Programme’s operations to fight hunger. To donate, visit HungertoHope.com. (Robb Dipple/Hilton Media Group)

LOUISVILLE, Ky.--()--A Yum! Brands (NYSE: YUM), a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell anyavállalata bejelentette "World Hunger Relief" elnevezésű éves jótékonysági kampányának elindítását, amelynek idei, "Pass The Red Cup" ("Add tovább a piros bögrét") programjában fontos szerepet vállalt a többszörös Grammy-díjas nemzetközi szupersztár, Christina Aguilera.

Az Egyesült Nemzetek adatai szerint a Földön megközelítőleg 850 millió embernek rendszeresen nem jut elegendő élelem. A Yum! Brands World Hunger Relief elnevezésű kampánya a világon a legjelentősebb, magánkézben lévő vállalat által indított kezdeményezés, amely több mint 125 országra terjed ki, és több mint 40000 KFC, Pizza Hut és Taco Bell étterem, és az ott dolgozók közül mintegy 1,5 millió alkalmazott részvételével zajlik. A kampány először 2007-ben került megrendezésre azzal a céllal, hogy felhívják a közvélemény figyelmet az éhezés elleni harc fontosságára, és önkéntes segítőket és adományokat szerezzenek az Egyesült Nemzetek Világélelmezési Programja (World Food Programme [WFP]) és az éhezés ellen küzdő más szervezetek támogatására.

Az új "Add tovább a piros bögrét" program célja az, hogy minél több emberrel ismertesse meg a Yum! Brands World Hunger Relief kampányát, és adományokat gyűjtsön a kampánycélok megvalósításához. Aguilera arra kéri a különféle médiumokat, a hírességeket, a véleményformálókat és rajongóit szerte a világon, hogy osszák meg a #PassTheRedCup programfelhívást közösségi oldalaikon, így járulva hozzá ahhoz, hogy a közvélemény figyelme az éhezés világméretű problémájára irányuljon. Aguilera ugyanakkor adományokat is kér az emberektől: a kampány honlapján (HungertoHope.com) keresztül adományozható 5 USA dollárnyi összegekből 20 iskolás gyermek élelmezését szeretnék biztosítani. Az adományokból befolyó minden egyes USA dollár közvetlenül a WFP-hez kerül az éhezés elleni nemzetközi küzdelem támogatásának céljára.

Amellett, hogy megjelenik a World Hunger Reliefről szóló nemzetközi közcélú hirdetésben, Aguilera azzal is támogatja a figyelemfelhívó kampányt, hogy szerepel a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell éttermekben kifüggesztett plakátokon, a különféle egyéb hirdetésekben és az online tartalmakban is. Az énekesnő 2009 óta tevékenykedik a World Hunger Relief kampány önkéntes nemzetközi szóvivőjeként, és támogatásának köszönhetően a WFP-hez és az éhezés ellen küzdő más segélyszervezetekhez több millió dollárnyi adomány érkezett. A művésznő ugyanakkor a WFP "Éhezés elleni nagykövete" is, és ebben a minőségében már számos helyre látogatott el, többek közt Guatemalába, Haitire és Ruandába. 2012-ben az USA Világélelmezési Programja Christina Aguilera-t és David Novakot, a Yum! Brands elnök-vezérigazgatóját az éhezés elleni példamutató munkájukért George McGovern Leadership díjjal tüntette ki az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumában. Az énekesnő ezen felül erőfeszítései elismeréseként 2012-ben a National Council of La Raza ALMA kitüntetettjei közt különdíjat kapott, és az éhezés leküzdése terén elért eredményeiért 2013-ban ő kapta meg elsőként a Muhammad Ali Humanitarian of the Year elnevezésű kitüntetést.

"Mindig magam előtt látom azoknak a gyermekeknek a gyönyörű arcát, akikkel Ruandában és más országokban találkoztam, és ez arra ösztönöz, hogy még többet tegyek azért, hogy a közvélemény végre tudomást vegyen az éhezés világméretű problémájáról" - magyarázta Aguilera. "Mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy csatlakozzon hozzám, és ossza meg a Yum! Brands World Hunger Relief kampányának #PassTheRedCup programfelhívását. Együtt képesek vagyunk arra, hogy sok millió gyermeknek éhezés helyett reményt adjunk." Akik támogatni szeretnék Aguilera-t, ezt a #PassTheRedCup programfelhívás közösségi csatornákon való megosztásával, illetve a HungertoHope.com oldalon 5 USA dollár adományozásával tehetik meg.

"Amikor a Földön 850 millió ember éhezik, mindannyiunknak össze kell fognunk, hogy megoldást találjunk erre a rendkívül súlyos problémára" - fejtette ki David Novak, a Yum! Brands, Inc. elnök-vezérigazgatója. " Nagyon hálásak vagyunk a Világélelmezési Programnak azért a rendkívüli munkáért, amit a fejlődő országokban éhező sok millió ember élelmiszerrel való ellátása érdekében végeznek, és Christina Aguilerának a figyelemfelhívás és az emberek kampánymunkába való bevonása terén tett erőfeszítéseiért. Különösen büszke vagyok arra az önkéntes munkára, amelyet a Yum! Brands 1,5 millió alkalmazottja, franchise partnere és azok családtagjai saját közösségeikben végeznek az éhség leküzdéséért. A világ egyik legnagyobb étteremláncokat üzemeltető vállalataként előjogunknak tartjuk, és egyben felelősségünknek érezzük, hogy vezető szerepet vállaljunk az éhezés megszüntetéséért és az éhezők életének megmentéséért folytatott harcban" - nyilatkozta David Novak.(folyt.)

"Hálásak vagyunk, hogy a Yum! Brands már hosszú évek óta partnerként támogat minket, és segíti a WFP-t az éhezők életének megmentésében azzal, hogy élelmiszersegélyek biztosításához járul hozzá, és így szerte a világon stabilabbá tehetjük a szükséget szenvedő közösségek életét" - fejtette ki Ertharin Cousin, a WFP ügyvezető igazgatója. "A World Hunger Relief kampány nagyszerű példája annak, hogy milyen fantasztikus eredményeket érhetünk el, ha az emberek összefognak egy jó ügy támogatása érdekében. Együtt, azzal, hogy tápláló élelmiszereket biztosítunk, sok millió éhező embert segíthetünk abban, hogy jobb jövő elé nézzenek. Egy olyan jövő elé, amikor már nem ismerjük az 'éhezés' szó jelentését, és a gyermekre mindenhol a megvalósítható lehetőségek végtelen sora vár."

Mióta 2007-ben a Yum! Brands elindította a World Hunger Relief kezdeményezést, mintegy 185 millió dollárnyi adomány folyt be a WFP és az éhezés ellen küzdő egyéb segélyszervezetek számlájára, a program megközelítőleg 740 millió étkezést finanszírozott, és a Föld távoli tájain milliók életét mentette meg. Az adományozni kívánók ellátogathatnak e célból a HungertoHope.com internetes oldalra, vagy adományozhatnak világszerte bármelyik KFC, Pizza Hut és Taco Bell étteremben (ehhez nem szükséges fogyasztaniuk az étteremben - az USA-beli kampányesemények időpontjait lásd az alábbi kampánynaptárban), illetve az Amerikai Egyesült Államokban élők adományozhatnak úgy is, hogy szöveges üzenetben elküldik a "WHR" betűket a 90999-es telefonszámra.

A Yum! az Amerikai Egyesült Államokban az éhezés ellen a Harvest elnevezésű programjával is küzd. A több mint két évtizeddel ezelőtt útjára indított Harvest kezdeményezés azóta a világ legnagyobb készétel-adományozási programjává nőtte ki magát. A Harvest program révén a Yum! ez idáig több mint 76,8 millió kg élelmiszert juttatott mintegy 764 millió USA dollárt meghaladó értékben az Egyesült Államok éhező lakosai számára. A vállalat ugyanakkor már 12 éve az egyik fő szponzora a kentucky állambeli louisville-i 'Dare to Care' Élelmiszerbanknak, és ebben a minőségében már több, mint 12 millió USA dollárnyi adományt juttatott ennek a helyi szervezetnek.

Kampánynaptár: A World Hunger Relief őszi kampánya az Egyesült Államokban a Pizza Hut éttermekben szeptember 1-jén, a KFC éttermekben szeptember 8-án, a Taco Bell éttermekben november 11-én veszi kezdetét.

A mozgalomhoz a következő címen lehet csatlakozni: #PassTheRedCup@WldHungerRelief @yumbrands..

A Yum! Brands, Inc., amelynek székhelye Louisville-ben, Kentucky államban található, több mint 40000 étteremmel rendelkezik mintegy 125 országban és régióban. A Yum! 13 milliárd USA dollárt meghaladó árbevétele alapján a Fortune Magazin 500 céget tartalmazó listáján a 216. helyen áll, és 2014-ban a Corporate Responsibility Magazine a társadalmi felelősségvállalás terén az első 100 vállalat közé sorolta. A vállalat étteremmárkái - a KFC, a Pizza Hut és a Taco Bell - vezető nemzetközi éttermek a csirkéből készül ételek, a pizza és a mexikói ételek kategóriájában. Az Amerikai Egyesült Államokon kívül a Yum! Brands naponta több mint öt új éttermet nyitott, és e teljesítményével vezető szerepet játszik a kiskereskedelmi fejlesztések terén.

A World Food Programme az egyik legnagyobb nemzetközi humanitárius szervezet, amely az éhezés elleni nemzetközi küzdelme részeként élelmiszerszállítmányokat juttat el a katasztrófa sújtotta területekre, és segíti a helyi közösségeket az élelmiszertartalékok létrehozásában. Az elmúlt évben a WFP több, mint 80 millió emberhez juttatott el élelmiszert mintegy 75 országba. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.wfp.org.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Kapcsolat:
Yum! Brands, Inc.