Yum! Brands, KFC, Pizza Hut, Taco Bell a jejich globální mluvčí Christina Aguilera uvádějí v rámci kampaně World Hunger Relief novou výzvu "Pass The Red Cup"

Aguilera používá silný hlas, zvyšuje povědomí a vyzývá k podpoře pro téměř 850 milionů hladových lidí po celém světě.

Yum! Brands, KFC, Pizza Hut and Taco Bell launch annual global World Hunger Relief effort with #PassTheRedCup challenge featuring multi-Grammy Award winner and international superstar Christina Aguilera. Nearly 850 million people are going hungry around the globe and Aguilera is urging people to share #PassTheRedCup on their social channels and donate U.S.$5 to feed 20 children. Every dollar raised will go directly towards the UN World Food Programme’s operations to fight hunger. To donate, visit HungertoHope.com. (Robb Dipple/Hilton Media Group)

LOUISVILLE, Ky.--()--Společnost Yum! Brands (burzovní index NYSE: YUM), mateřská společnost firem KFC, Pizza Hut a Taco Bell, oznámila uvedení své výroční výzvy "Pass The Red Cup" v rámci kampaně World Hunger Relief (Světového programu boje proti hladu). Výzvu uvádí vícenásobná nositelka ceny Grammy a mezinárodní superstar Christina Aguilera.

Podle Organizace spojených národů trpí chronickým hladem téměř 850 milionů lidí po celém světě. Yum! World Hunger Relief (Světový program boje proti hladu) společnosti Brands je největší světovou iniciativou v oblasti boje proti hladu v soukromém sektoru. Zahrnuje více než 125 zemí, přes 40 tisíc restaurací KFC, Pizza Hut a Taco Bell, a 1,5 milionu společníků. Tato iniciativa byla zahájena v roce 2007 s cílem zvýšit povědomí o dobrovolnictví a prostředcích pro Světový program OSN pro výživu (WFP) a o dalších humanitárních organizacích bojujících proti hladu.

Nová výzva "Pass The Red Cup" je navržena tak, aby zvýšila povědomí a inspirovala dárce pro kampaň World Hunger Relief společnosti Yum! Brands. Aguilera vyzývá sdělovací prostředky, další celebrity, vlivné osoby a své fanoušky po celém světě, aby sdíleli výzvu #PassTheRedCup na svých sociálních kanálech s cílem zvýšit povědomí o problému globálního hladu. Na internetových stránkách kampaně HungertoHope.com naléhá na lidi, aby darovali 5 dolarů na pomoc s obživou pro 20 školáků. Každý získaný dolar bude věnován přímo na činnost WFP v boji proti hladu ve světě.

Aguilera se objeví v globálním uvedení kampaně World Hunger Relief, na plakátech restaurací KFC, Pizza Hut a Taco Bell, v reklamách a on-line zdrojích. Aguilera působí jako dobrovolná mluvčí kampaně World Hunger Relief již od roku 2009, a pomohla získat miliony dolarů pro WFP a další humanitární organizace bojující proti hladu. Aguilera je také "velvyslankyní proti hladu" pro účely WFP. Vykonala řadu humanitárních cest na Haiti, do Rwandy a Guatemaly. V roce 2012 získali Aguilera a David Novak, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Yum! Brands na ministerstvu zahraničí USA od Světového potravinového programu USA cenu George McGovern Leadership Award za úsilí v boji proti hladu. Kromě toho získala Augilera v roce 2012 od Národní rady La Raza zvláštní ocenění ALMA Awards za zásluhy. Za svou práci v oblasti boje proti hladu byla prvním nositelem ceny Humanitárního pracovníka roku Muhammada Aliho za rok 2013.

"Krásné tváře dětí, které jsem potkala ve Rwandě a v jiných zemích, jsou se mnou každý den, a posilují mé nadšení pro zvýšení povědomí o globálním problému hladu," řekla Aguilera. "To je důvod, proč naléhám na všechny, aby se připojili ke mně a k výzvě #PassTheRedCup kampaně World Hunger Relief společnosti Yum! Brands. Společně můžeme dát naději milionům hladovějících dětí." Výzvu Aguilery mohou lidé přijmout sdílením výzvy #PassTheRedCup na sociálních kanálech a darováním 5 dolarů na adrese HungertoHope.com.

"Po celém světě hladoví téměř 850 milionů lidí. My všichni musíme pomoci najít řešení tohoto kritického problému," řekl David Novak, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Yum! Brands, Inc. "Jsme vděční lidem z WFP za jejich neuvěřitelné úsilí o záchranu životů hladovějících v rozvojových zemích a Christině Aguileře za její nadšení pro zvýšení povědomí a inspiraci lidí, aby se zapojili. Zejména jsem hrdý na našich 1,5 milionu spolupracovníků po celém světě, kteří se zapojují do boje proti hladu jako dobrovolníci ve svých místních komunitách. Jako jedna z největších světových firem v odvětví restaurací máme čest a odpovědnost vést boj proti hladu až do konce a zachránit lidské životy," řekl Novak.

"Jsme vděční za partnerství se společností Yum! Brands a pokračující odhodlání pomáhat programu WFP zachraňuje životy poskytováním přístupu k potravinové pomoci a podporou stabilnějších společenství po celém světě," řekl Ertharin Cousin, výkonný ředitel WFP. "Kampaň World Hunger Relief je skvělou ukázkou, čeho lze dosáhnout, když se jednotlivci postaví za dobrou věc. Společně můžeme poskytnout přístup k výživným potravinám, a tím pomoci dalším milionům hladových lidí k lepší budoucnosti. Budoucnost bez hladu je realitou, a děti všude na světě budou moci žít život nekonečných možností."

Od roku 2007, Yum! kampaň World Hunger Relief společnosti Yum! Brands získala přes 185 milionů dolarů pro WFP a další humanitární organizace bojující proti hladu. Poskytla 740 milionů jídel a zachránila životy milionů lidí ve všech koutech světa. Spotřebitelé mohou navštívit stránky HungertoHope.com a věnovat dar restauracím KFC, Pizza Hut a Taco Bell po celém světě (není nutný žádný nákup - viz níže uvedený kalendář termínů kampaně v USA) nebo napsat textovou zprávu "WHR" na číslo 90999 v USA.

Společnost Yum! nabízí řešení hladu také v rámci Spojených států prostřednictvím svého programu Harvest. Od svého uvedení na trh před více než dvaceti lety se program Harvest stal největším darovacím programem v odvětví rychlého občerstvení na světě. Prostřednictvím programu Harvest věnovala společnost Yum! více než 169 milionů liber (79 milionů kg) potravin, v hodnotě téměř 764 milionů dolarů na pomoc hladovým v USA. Společnost Yum! byla také hlavním sponzorem potravinové banky Dare to Care v Louisville ve státě Kentucky. Za 12 let darovala potraviny o celkové hodnotě přes 12 milionů dolarů.

Kalendář kampaně: Program World Hunger Relief bude zahájen podzimní kampaní v USA. U společnosti Pizza Hut začne 1. září, u KFC 8. září a u Taco Bell 11. listopadu.

Připojte se k výzvě na adrese #PassTheRedCup @WldHungerRelief @yumbrands.

Společnostr Yum! Brands, Inc. se sídlem v Louisville ve státě Kentucky má více než 40 000 restaurací ve více než 125 zemích a regionech. Společnost Yum! je na 216. pozici seznamu Fortune 500. Její příjmy přesahují 13 miliard dolarů, a v roce 2014 byla časopisem Corporate Responsibility Magazine zařazena na seznam Top 100 Corporate Citizens. Její značkové restaurace - KFC, Pizza Hut a Taco Bell - jsou globálními lídry v kategorii stylových potravin: kuřat, pizzy a mexické kuchyně. Mimo území Spojených států, společnost Yum! Brands otevírá více než pět nových restaurací denně. Díky tomu je lídrem v oblasti mezinárodního rozvoje maloobchodu.

Světový potravinový program WFP je největší světovou humanitární agenturou v boji proti hladu ve světě. Poskytuje potraviny v nouzových situacích a spolupracuje s komunitami pro budování odolnosti. V loňském roce spolupracovala agentura WFP s více než 80 miliony lidí v 75 zemích. Další informace najdete na adrese www.wfp.org.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Yum! Brands, Inc.
Virginia Ferguson, 502-874-8200