Intertek Benelux breidt zijn diensten voor de automobielindustrie uit met testcapaciteit voor koelvloeistoffen

ANTWERPEN, België--()--Intertek, een toonaangevende leverancier van kwaliteits- en veiligheidsoplossingen voor verschillende industrieën wereldwijd, heeft zijn diensten in de Benelux uitgebreid met een brede portfolio van testen op koelvloeistoffen conform internationale normen. Met deze diensten worden lokale en regionale klanten in hun bedrijfsprocessen ondersteund.

Eric Ris, Country Managing Director Intertek Benelux: “De kwaliteit van koelvloeistoffen is van significant belang. Een slechte kwaliteit of versnelde degradatie kan de prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid van de motor en koelsystemen in negatieve zin beïnvloeden. Regelmatige controle kan reguliere onderhoudskosten reduceren en correctief onderhoud verminderen. In geval een wagenpark wordt beheerd wordt niet alleen een betere continuïteit gewaarborgd maar ook kosten verder beheerst. De testen worden uitgevoerd conform internationale normen zoals ASTM D3306, BS 6580 en OEM standaarden”.

Kurt Tyssen, Intertek Analytical Business manager EMEA : “Moderne motoren gebruiken lichtere materialen en werken onder steeds hogere temperaturen, hierdoor zijn de specificaties voor een koelvloeistof steeds complexer geworden. De koelvloeistof moet immers de motor beschermen tegen extreme temperatuurswisselingen en de koelsystemen tegen corrosie, ook dient deze compatibel te zijn met diverse materialen en moet hij smering geven aan de koelpomp. Wanneer de verversing van een koelvloeistof te lang wordt uitgesteld, zal door chemische reacties de kwaliteit van de koelvloeistof degraderen met nadelige gevolgen voor het koelsysteem en voor de levensduur van de motor”.

Intertek ondersteunt het logistieke proces, waarmee monsters kunnen op eenvoudig wijze verzonden worden naar het gespecialiseerd laboratoria van Intertek in België. De resultaten voor urgente monsters kunnen binnen 24 uur verzonden worden.

Neem contact met ons op voor meer informatie over Intertek diensten voor de automobiel- en gerelateerde industrieën:

http://www.intertek.nl/automobiel/

http://www.intertek.nl/olien-brandstoffen/brandstoffen-testen/

http://www.intertek.nl/automobiel/testen/

http://www.intertek.nl/olien-brandstoffen/smeerolie-analyse/

Over Intertek

Intertek (ITRK.L) is een vooraanstaand leverancier van kwaliteitsoplossingen aan industrieën wereldwijd. Via audits en inspectie, testen, training, advies, kwaliteitsbewaking en certificering voegen Intertek medewerkers waarde toe aan bedrijven, d.m.v. het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van producten, middelen en processen. Intertek ondersteunt klanten via een netwerk van meer dan 1000 laboratoria en kantoren met ruim 36.000 medewerkers in meer dan 100 landen. Intertek ondersteunt klanten bij het behalen van succes in mondiale markten door te ondersteunen bij vragen op het vlak van veiligheid, duurzaamheid, performance, integriteit en productverwachtingen in vrijwel elke markt wereldwijd. www.intertek.com.

Contacts

Intertek
Kurt Tyssen, +32 3 544 10 50
Business Manager Analytical Assessment, EMEA
of
Chantal Haarmann, +31 88 126 88 88
Marketing and Communication Manager Benelux
chantal.haarmann@intertek.com

Contacts

Intertek
Kurt Tyssen, +32 3 544 10 50
Business Manager Analytical Assessment, EMEA
of
Chantal Haarmann, +31 88 126 88 88
Marketing and Communication Manager Benelux
chantal.haarmann@intertek.com