ChemPoint EMEA B.V. breidt in Europa de relatie met Niacet B.V. uit voor Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen

MAASTRICHT- Nederland--()--ChemPoint EMEA B.V. (ChemPoint), de leider in het op de markt brengen, verkopen en distribueren van specialistische en fijnchemicaliën, kondigde vandaag aan dat het haar relatie met Niacet B.V. (Niacet) heeft uitgebreid. Met ingang van 1 juli 2014 levert ChemPoint de marketing, verkoop, orderverwerking en een hoge mate van technische ondersteuning aan Europese klanten van Niacet Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen voor alle toepassingen.

ChemPoint vertegenwoordigt momenteel ook de productlijn voor Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen in Noord-Amerika.

"ChemPoint biedt een scala aan diensten met toegevoegde waarde waarvan ik overtuigd ben dat het de klantervaring zal verbeteren," aldus Peter Buckley, Director Sales and Marketing voor Niacet Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen. "Niacet is verheugd om de samenwerking met ChemPoint naar de EMEA-regio uit te breiden."

Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen zijn zeer veelzijdige alcoholsulfaten met een hoog oplossend vermogen in elektrolyten, evenals bevochtigende, dispergerende, doordringende, verspreidende, emulgerende en reinigende eigenschappen. Ze werken goed in een omgeving met een hoge of lage pH, bevatten geen formaldehyde en zijn biologisch afbreekbaar. Belangrijke toepassingen omvatten preparaten voor huishoudelijke en industriële reinigingsmiddelen, inkten, het loogschillen van fruit en het wassen van groenten, textielverwerking, metaalverwerking en reiniging.

Niaproof® anione oppervlakte-actieve stof 08 werd onlangs door de Amerikaanse Environmental Protection Agency het certificaat CleanGredients® toegekend. De preparaatingrediënten met CleanGredients® zijn goedgekeurd voor gebruik in duizenden producten met het etiket Design for Environment (DfE).

"De uitbreiding van onze relatie met Niacet voor Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen vanuit Noord-Amerika naar Europa is een bewijs van de wereldwijde mogelijkheden en het bereik van ChemPoint," aldus Dennis Schmeits, Regional Business Director van ChemPoint voor Europa. "We zijn verheugd om nu ook dit innovatieve product, samen met ChemPoints op maat gemaakte diensten en ondersteuning, aan klanten in Europa te kunnen aanbieden."

Klanten kunnen Niacet Niaproof® anione oppervlakte-actieve stoffen van ChemPoint EMEA bestellen per telefoon +800.2436.7646, fax +31.43.711.0282 of e-mail OrdersEMEA@ChemPoint.com. Potentiële klanten kunnen onmiddellijke technische ondersteuning verkrijgen door te bellen naar +800.2436.7646, of door te e-mailen naar SalesEMEA@ChemPoint.com.

Ga voor meer informatie over het DfE Certificeringsprogramma van de EPA, naar hun website op http://www.epa.gov/dfe/.

Over ChemPoint

ChemPoint, opgericht in 1999 op grond van de overtuiging dat het opbouwen van echte partnerschappen, het investeringen in bedrijfsflexibiliteit en het ontsluiten van een vers perspectief, ongeëvenaarde diensten zal bieden, en ChemPoint is de leider in het op de markt brengen, verkopen en distribueren van specialistische en fijnchemicaliën in Noord-Amerika en EMEA. Het bedrijf houdt zich bezig met relaties op het gebied van exclusieve productlijnen met vooraanstaande fabrikanten en biedt op maat gemaakte oplossingen aan meer dan 90 toeleveringspartners en meer dan 200 productlijnen wereldwijd. ChemPoint is een Univar-bedrijf. Ga voor meer informatie naar www.chempoint.com.

Over Univar

Univar is een van 's werelds toonaangevende distributeurs van industriële en specialistische chemicaliën en aanverwante chemische diensten. Univar vertegenwoordigt meer dan 880 producenten van specialistische en chemische grondstoffen en biedt haar klantenbestand, dat bestaat uit meer dan 133.000 klanten, een breed scala aan gespecialiseerde producten. Univar beschikt over een netwerk van meer dan 260 distributiefaciliteiten verspreid over Noord-Amerika, Europa, de Azië-Pacifische regio en Latijns-Amerika, met extra verkoopkantoren in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2013 meldde Univar een omzet van $ 10,3 miljard. Ga voor meer informatie naar www.univar.com.

Volg Univar op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Over Niacet

Niacet is een toonaangevende producent van organische zouten, waaronder propionaten en acetaten, ten dienste van de voedingsmiddelen-, farmaceutische en technische industrie. Met twee reeds lang bestaande en volledig geautomatiseerde productielocaties, gevestigd in Niagara Falls, NY USA en Tiel, Nederland, biedt Niacet kwaliteitsproducten van wereldklasse aan een mondiale markt. Producten van Niacet vullen een vitale behoefte in een breed scala aan toepassingen die essentieel zijn voor het dagelijkse leven, zoals het conserveren van voedsel, het formuleren van antibiotica, dialysebehandeling, energieproductie en nog veel meer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CHEMPOINT
Jennifer Favre, +1-425-378-8517
jennifer.favre@chempoint.com

Contacts

CHEMPOINT
Jennifer Favre, +1-425-378-8517
jennifer.favre@chempoint.com