Oshkosh Defense Demonstreert Capaciteit voor Autonome Routevrijmaakmissie op Eurosatory 2014

Oshkosh TerraMax® Unmanned Ground Vehicle technologie vergroot veiligheid van de troepen gedurende missies tegen geïmproviseerde explosieven

Loading media player...

The Oshkosh® M-ATV equipped with TerraMax UGV and a mine roller (pictured) is capable of autonomous navigation for route clearance missions.

OSHKOSH, Wisconsin--()--Oshkosh Defense, een divisie van Oshkosh Corporation (New York Stock Exchange [Beurs van New York]: OSK), zal deelnemen aan dagelijkse live demonstraties op Eurosatory 2014 om de TerraMax® Unmanned Ground Vehicle (UGV) technologie van het bedrijf te presenteren. Aanwezigen kunnen een Oshkosh® MRAP All-Terrain Vehicle (M-ATV) uitgerust met TerraMax UGV en een mijnroller bekijken die autonoom navigeren over een parcours dat militaire routevrijmaakmissies simuleert.

“In de hedendaagse conflicten zijn de gevechtslinies onduidelijk geworden, en worden troepen die logistieke missies uitvoeren blootgesteld aan geïmproviseerde explosieven en andere dodelijke dreigingen die voorheen alleen voorkwamen in oorlogsgebieden,” zei John Urias, generaal-majoor van het leger van de V.S. (gepensioneerd), uitvoerende vice-president, Oshkosh Corporation en president, Oshkosh Defense. “De Oshkosh TerraMax UGV heeft het potentieel om blootstelling van troepen aan deze dreigingen te verminderen, terwijl het aantal troepen dat nodig is voor deze operaties geoptimaliseerd wordt.”

De Oshkosh TerraMax UGV maakt het mogelijk voor militaire leiders om personeel weg te halen van leider- en/of volgvoertuigen die reizen op routes met een hoog risico, en voorziet in een grotere veiligheidsafstand voor explosieve dreigingen. TerraMax UGV-technologie kan met gemak aangepast worden voor mijnrollers, grond-penetrerende radar, en andere opkomende systemen die gebruikt worden voor de detectie, disruptie en pre-detonatie van explosieve gevaren.

“Voertuigen uitgerust met TerraMax UGV kunnen samen met bemande voertuigen gebruikt worden voor een spectrum aan operaties inclusief logistieke konvooien, routevrijmaking en missies tegen geïmproviseerde explosieven, bouw en ondersteuning van vliegvelden, en meer,” zei Urias. “Deze technologie zorgt ervoor dat voertuigen kunnen opereren gedurende langere tijdsperiodes in uitdagend terrein, stof, duisternis, regen, sneeuw en andere nadelige omstandigheden zonder de vermoeidheid of het concentratieverlies die menselijke bestuurders kunnen ondervinden. Deze capaciteit dwingt ons echt anders te denken over hoe we bepaalde grondoperaties uitvoeren.”

Oshkosh voert de productontwikkeling van TerraMax UGV onafhankelijk uit en ook in samenwerking met het Marine Corps en leger van de V.S. om mogelijkheden te identificeren voor het gebruik van UGV's voor het verkennen van routes en voor routevrijmaakmissies. Deze huidige projecten bouwen voort op eerdere contacten met het "Office of Naval Research" van de V.S. voor het Cargo UGV Project, dat zich concentreerde op het gebruiken van UGV-capaciteiten voor missies van logistieke konvooien en het verminderen van de blootstelling van de troepen aan dreigingen.

Over TerraMax UGV-technologie

Oshkosh TerraMax UGV is een modulaire, multi-sensor appliqué kit die zeer nauw kan worden geïntegreerd in nieuw geproduceerde voertuigen of achteraf kan worden ingebouwd in platforms van oudere voertuigen. Voertuigen die zijn uitgerust met de TerraMax UGV kunnen naadloos samenwerken met bemande voertuigen om missies uit te voeren op volledig operationeel tempo. TerraMax UGV's functioneren autonoom op verschillende terreinen en in alle weeromstandigheden, dag of nacht - terwijl de oorspronkelijke voertuiglading en prestatie bewaard blijft.

Als gevolg van 10 jaar onderzoek en ontwikkeling door Oshkosh, inclusief onafhankelijke keuring en keuring door de overheid van de V.S., is aangetoond dat TerraMax UGV's het vermogen hebben om:

  • Verkeersregels in acht te nemen
  • Obstakels te vermijden
  • Zich voort te bewegen met zelf-gereguleerde snelheden
  • Te opereren onder slechte weersomstandigheden
  • Te opereren gedurende GPS-stroomstoring voor meer dan 10 km zonder prestatievermindering
  • Te navigeren door ruig terrein, inclusief off-road routes
  • Voorgeschreven snelheden tot 55 km/h te behouden

Troepen kunnen binnen slechts een paar dagen opgeleid worden om voertuigen uitgerust met TerraMax te bedienen, aangezien de technologie ontworpen is om snelle inzet te ondersteunen. De gebruikersvriendelijke TerraMax operator control unit (OCU) maakt het mogelijk voor slechts één bestuurder om toezicht te houden op diverse autonome voertuigen, en om tevens volgvoertuigen te voorzien van situationeel bewustzijn over-de-horizon. Het systeem is zeer interoperabel, gebruikmakend van een alom aangenomen, niet-bedrijfseigen, open-architectuur berichtenstandaard die modulariteit en eenvoudige integratie van nieuwe subsystemen mogelijk maakt. Oshkosh werkt samen met het National Robotics Engineering Center (NREC) van Carnegie Mellon University voor de ontwikkeling van perceptiesystemen en autonome software.

Live demonstraties met inbegrip van de Oshkosh TerraMax UGV zullen elke dag gehouden worden op Eurosatory om 10:30 uur en 15:00 uur buiten het Paris Nord Villepinte Exhibition Centre.

Oshkosh Voertuigen Getoond op Eurosatory

Naast live-demonstratie van TerraMax UGV, zal Oshkosh Defense de M-ATV Special Forces (SXF) variant en L-ATV Base variant ter plekke tentoonstellen op Eurosatory in Hal 5 bij stand D657. Een Integrated Product Support (IPS) kiosk die de aanzienlijke voertuigonderhoudsdiensten van Oshkosh tentoonstelt, zal ook ter plekke aanwezig zijn met voertuigdeskundigen die beschikbaar zijn om de portefeuille van voertuigen, technologieën en diensten van het bedrijf te bespreken.

Over Oshkosh Defense

Oshkosh Defense is een leidinggevende leverancier van tactische wielvoertuigen en levensduur-onderhoudsdiensten. Sinds meer dan 90 jaar mobiliseert Oshkosh militaire en veiligheidstroepen over de hele wereld door het aanbieden van een volledige portefeuille van zware, medium, lichte en zeer beschermde militaire voertuigen om de missies van onze klanten te ondersteunen. Daarnaast biedt Oshkosh geavanceerde technologieën en voertuigonderdelen zoals TAK-4® onafhankelijke veersystemen, TerraMax® onbemande grondvoertuigoplossingen, Command Zone geïntegreerde controle en diagnostische systemen, en ProPulse® diesel-elektrische en aan-boord voertuigaandrijvingsoplossingen, om onze klanten te voorzien van een technisch voordeel als ze hun missies vervullen. Elk Oshkosh-voertuig wordt ondersteund door een team van defensie-industriedeskundigen en een compleet assortiment van onderhouds- en opleidingsdiensten om bereidheid en prestatie van de vloot te optimaliseren.

Om meer te leren over Oshkosh Defense, bezoek ons op www.oshkoshdefense.com.

Over Oshkosh Corporation

Oshkosh Corporation is een leidinggevende ontwerper, producent en marketeer van een breed scala aan gespecialiseerde toegangsapparatuur en commerciële en militaire voertuigen en voertuigcarrosserieën en die voor brand & noodgevallen. Oshkosh Corporation produceert, distribueert en onderhoudt producten van de merken Oshkosh®, JLG®, Pierce®, McNeilus®, Jerr-Dan®, Frontline, CON-E-CO®, London® en IMT®. Oshkosh producten worden over de hele wereld gewaardeerd door bedrijven voor welke hoge kwaliteit, superieure prestatie, robuste betrouwbaarheid en langdurige waarde doorslaggevend zijn. Bezoek voor meer informatie www.oshkoshcorporation.com.

®, TM Alle merknamen waarnaar verwezen wordt in dit persbericht zijn handelsmerken van Oshkosh Corporation of haar dochterondernemingen.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Dit persbericht bevat bepaalde uitspraken die het bedrijf ziet als "op de toekomst gerichte uitspraken" binnen de betekenis van de "Private Securities Litigation Reform Act" van 1995. Alle uitspraken behalve uitspraken over historische feiten, inclusief, zonder limiet, uitspraken over de toekomstige financiële positie, bedrijfsstrategie, doelstellingen, verwachte verkoop, kosten, winst, kapitaaluitgaven, schuldenniveaus en geldstromen van het bedrijf, en plannen en doelen voor beheer van toekomstige operaties, zijn op de toekomst gerichte uitspraken. Indien gebruikt in dit persbericht, zijn woorden zoals “kunnen,” “zullen,” “inschatten,” “voorhebben,” “schatten,” “verwachten,” “geloven,” “moeten,” “project” of “plan” of de ontkennende vorm ervan, of variaties ervan, of soortgelijke terminologie, over het algemeen bedoeld om op de toekomst gerichte uitspraken te identificeren. Deze op de toekomst gerichte uitspraken zijn geen garanties voor toekomstige prestatie en zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden, aannames en andere factoren, sommige waarvan buiten de invloed van het bedrijf vallen, die kunnen leiden tot werkelijke resultaten die materieel afwijken van de uitgedrukte of impliciete resultaten in deze op de toekomst gerichte uitspraken. Deze factoren omvatten het cyclische karakter van de toegangsmateriaal-, commerciële- en brand & noodgevallen-markten van het bedrijf, die met name beïnvloed worden door de snelheid van het economische herstel in de V.S. en Europa; de kracht van de groei van de opkomende markt en geprojecteerde acceptatiegraad van werken op hoogte-machines; het verwachte niveau en de timing van de inkoop van producten en diensten door het V.S. "Department of Defense" (DoD) en internationale defensieklanten en het financieren daarvan; risico's gerelateerd aan afnames in de uitgaven van de overheid in het licht van druk op het defensiebudget van de V.S., sekwestratie en een ongewisse strategie voor tactische wielvoertuigen van het DoD, inclusief de vaardigheid van het bedrijf om de kostenafnames vereist als gevolg van lagere klantbestellingen in het defensiesegment succesvol te beheren; de vaardigheid van het bedrijf om een V.S. contracttoekenning te winnen voor Joint Light Tactical Vehicle productie; de vaardigheid van het bedrijf om prijzen te verhogen om de marges te vergroten of te compenseren voor hogere inkoopkosten; toenemende kosten van basisproducten en andere grondproducten, vooral tijdens een duurzaam economisch herstel; risico’s gerelateerd aan het consolideren en gelijkrichten van faciliteiten, inclusief het aantal gerelateerde kosten en retributies en dat verwachte kostenbesparing mogelijk niet gehaald wordt; de duur van de huidige wereldwijde economische onzekerheid, die zou kunnen leiden tot aanvullende afboekingen gerelateerd aan vele immateriële eigendommen van het bedrijf en/of een langzamer herstel van de cyclische affaires van het bedrijf dan verwacht door het bedrijf of de aandelenmarkt; risico’s gerelateerd aan de mogelijkheid tot inning van vorderingen, voornamelijk voor de affaires die blootgesteld zijn aan de constructiemarkt; de kosten van eventuele garantiecampagnes gerelateerd aan de producten van het bedrijf; risico’s gerelateerd aan productie- of verschepingsvertragingen voortkomend uit kwaliteits- of productieproblemen; risico’s geassocieerd met internationale operaties en verkoop, inclusief fluctuaties in vreemde valuta en naleving van de “Foreign Corrupt Practices Act”; de vaardigheid van het bedrijf om de complexe wetten en regels na te leven die van toepassing zijn op contractors van de V.S. overheid; de invloed van heftig weer of natuurrampen die of het bedrijf, of de leveranciers van het bedrijf, of haar klanten kunnen treffen; de invloed van cyber-veiligheidsrisico’s en de kosten van het verdedigen tegen, het verminderen van en het reageren op een inbreuk op gegevensbeveiliging; en risico’s gerelateerd aan het vermogen van het bedrijf om haar strategische routekaart uit te voeren en haar langdurige financiële doelstellingen te halen. Aanvullende informatie over deze en andere factoren is opgenomen in de archieven van het bedrijf bij de "Securities and Exchange Commission", inclusief het formulier 8-K. Alle op de toekomst gerichte uitspraken gelden enkel vanaf de datum van dit persbericht. Het bedrijf neemt geen verplichting aan, en wijst elke verplichting af, om informatie in dit persbericht bij te werken. Investeerders moeten zich ervan bewust zijn dat het bedrijf deze informatie mogelijk niet bijwerkt tot de volgende oproep voor de kwartaalwinstvergadering van het bedrijf, of helemaal nooit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Oshkosh Defense
Scott Grall, 920-235-9151 Doorkiesnummer 22354
Snr. Manager, Global Marketing Communications
sgrall@defense.oshkoshcorp.com

Contacts

Oshkosh Defense
Scott Grall, 920-235-9151 Doorkiesnummer 22354
Snr. Manager, Global Marketing Communications
sgrall@defense.oshkoshcorp.com