MyHeritage en FamilySearch gaan een significante strategische samenwerking aan ter bevordering van familiegeschiedenis

Historische samenwerking tussen leidinggevende spelers omvat de uitwisseling van technologie en historische gegevens ten bate van gebruikers

TEL AVIV, Israël & ALMERE, Nederland--()--MyHeritage, het populairste online familienetwerk en FamilySearch.org kondigden vandaag de ondertekening en het begin van een strategische samenwerking aan, die een nieuwe weg creëert voor de familiegeschiedenisbranche. Gedurende deze meerjarige samenwerking, zal MyHeritage FamilySearch toegang verschaffen tot haar krachtige technologieën en zal FamilySearch miljarden wereldwijde historische records en stamboomprofielen, die honderden jaren overbruggen, delen met MyHeritage. Dit zal miljoenen MyHeritage en FamilySearch gebruikers helpen nog meer uit hun familiegeschiedenis te halen.

FamilySearch zal MyHeritage voorzien van meer dan 2 miljard records van haar wereldwijde historische collecties en haar online stamboom. Deze records zullen worden toegevoegd aan SuperSearch, de zoekmachine van MyHeritage voor historische gegevens, en worden gematcht met stambomen op MyHeritage middels haar matchingtechnologieën. Gebruikers van MyHeritage zullen toegang krijgen tot schitterende historische gegevens en stamboomprofielen, welke cruciaal zijn voor het onderzoeken en reconstrueren van hun familiegeschiedenissen. Dit verstevigt de positie van MyHeritage als internationale marktleider, met gigantische schatten aan stambomen en records.

“Voor meer dan honderd jaar is FamilySearch toegewijd aan het samenwerken met archieven overal ter wereld om hun records te behouden voor toekomstige generaties” zegt Gilad Japhet, CEO en oprichter van MyHeritage. “Hun enorme werk heeft familiegeschiedenis toegankelijker gemaakt voor iedereen. Deze samenwerking markeert de technologische leiderschap en bevestigd onze toewijding om historische records op een grote schaal toe te voegen, en zodoende families te helpen hun erfgoed online te verkennen en te delen. Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met onze vrienden bij FamilySearch.”

“FamilySearch waardeert samenwerkingen die mensen in staat stelt, op meer plaatsen hun familiegeschiedenis te ontdekken”, zegt Dennis Brimhall, CEO van FamilySearch. “MyHeritage is een innovatief bedrijf dat een snel groeiende, globale online gemeenschap heeft. Wij zijn erg verheugd om aan deze samenwerking te beginnen, waardoor FamilySearch beter in staat is de globale familiegeschiedenisgemeenschap te bedienen.”

Over MyHeritage

MyHeritage is een netwerk voor familiegeschiedenis dat miljoenen families wereldwijd helpt hun online familie-erfgoed te ontdekken en delen. Als technologie bedachtzame leiders en innovatoren op dit gebied, is MyHeritage bezig familiegeschiedenis te transformeren in een activiteit die nog toegankelijker, nog spannender en nog eenvoudiger te bedrijven is dan voorheen. MyHeritage biedt haar wereldwijde ledenbestand unieke sociale middelen, een enorme bibliotheek aan historische content, en krachtige zoek- en datavergelijkende technologieën. De service is beschikbaar in 40 talen. Voor meer informatie, zie www.myheritage.nl.

Over FamilySearch

FamilySearch International (online diensten van FamilySearch.org) is de grootste genealogie-organisatie ter wereld. Miljoenen mensen gebruiken records, bronnen en diensten van FamilySearch om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis. Om bij deze speurtocht te helpen is FamilySearch reeds meer dan 100 jaar, actief bezig geweest met het verzamelen, het behouden, en het delen van genealogische gegevens wereldwijd. FamilySearch is een non-profit organisatie gesponsord door de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste dagen uit Salt Lake City, Utah.

= = = Einde persbericht = = =

Contacts

MyHeritage
Denie Kasan, MyHeritage Nederland
Telefoon: NL +31 36 310 9088
Email: denie@myheritage.com
of
FamilySearch
Paul Nauta, PR Manager
Phone: US +1-801-240-6498
Email: nautapg@familysearch.org

Contacts

MyHeritage
Denie Kasan, MyHeritage Nederland
Telefoon: NL +31 36 310 9088
Email: denie@myheritage.com
of
FamilySearch
Paul Nauta, PR Manager
Phone: US +1-801-240-6498
Email: nautapg@familysearch.org