Terumo BCT meldt inschrijving 1e patiënt voor proef Mirasol Pathogeen reductiesysteem

LAKEWOOD, Colo.--()--Terumo BCT meldt dat in Canada de eerste patiënt voor het PREPAReS-onderzoek (Pathogen Reduction Evaluation & Predictive Analytical Rating Score study) is ingeschreven.

Het onderzoek wordt gesponsord door Sanquin Blood Supply Foundation Netherlands en richt zich op de effectiviteit van standaard bloedplaatjes versus bloedplaatjes behandeld met het Mirasol-systeem dat bloedingen voorkomt.

Bloeddonaties worden gewoonlijk gecontroleerd op specifieke pathogenen om het risico te minimaliseren op het doorgeven van een ziekte. Het Mirasol-systeem is ontworpen om de veiligheid van de bloedplaatjes en plasma transfusies te vergroten door gebruik te maken van een combinatie van riboflavin (vitamin B2) en ultraviolet licht die virussen, bacteriën, parasieten en witte bloedlichaampjes uitschakelt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Terumo BCT
D. Nikki Wheeler, +1-303-205-2828
Global Corporate Communications
press@terumobct.com

Contacts

Terumo BCT
D. Nikki Wheeler, +1-303-205-2828
Global Corporate Communications
press@terumobct.com