Nederlanders hebben meer plezier dan Belgen en Fransen volgens wereldwijde enquête van Badoo.com

• Belgen hebben het minst plezier in vergelijking met andere West-Europese nationaliteiten.

• Nederlandse jongvolwassenen hebben 11 plezierige dagen per maand, Belgen bijna 9 dagen per maand.

• Argentijnen scoren het hoogtst op de wereldranglijst, Polen het laagst.

AMSTERDAM--()--Nederlanders hebben vaker plezier in hun leven dan Belgen of Fransen, dit blijkt uit de eerste wereldwijde enquête die de verschillen in levensplezier tussen verscheidene nationaliteiten laat zien.

Nederlanders staan op de negende plaats in de wereldranglijst, terwijl Belgen op de vijftiende plek staan. De resultaten komen van ‘s werelds grootste netwerk voor het ontmoeten van nieuwe mensen, Badoo.com (www.badoo.com).

De gemiddelde Nederlandse jongvolwassene heeft 11,2 plezierige dagen per maand. Voor Belgische jongvolwassenen ligt dit gemiddelde lager, namelijk op 8,8 leuke dagen per maand.

Hiermee worden de Belgen niet alleen overgeslagen door zowel de Zwitsers en Fransen, maar ook door de andere West-Europese nationaliteiten. In vergelijking met alle deelnemende nationaliteiten hebben alleen de Russen en Polen minder plezier in hun leven dan de Belgen.

“Nederlanders staan bekend om hun nuchterheid en directheid, maar weten blijkbaar ook goed hoe plezier te hebben in hun leven,” zegt Thompson, Directeur Public Relations van Badoo, een website waar leden kunnen chatten, flirten, daten en nieuwe contacten maken. Het ontmoetingsnetwerk heeft inmiddels 170 miljoen leden in meer dan 180 landen. “Wellicht vinden Belgen het lastiger om plezier te maken.”

Badoo schotelde de vraag “Hoe vaak heb je een leuke dag of heb je het écht naar je zin?” voor aan 17.000 mensen uit 17 landen van 4 verschillende continenten.

Meer dan een kwart (28,5%) van de Nederlandse deelnemers antwoordde “op de meeste dagen” in vergelijking met 19,5% van de Belgische ondervraagden.

Twee uitkomsten van het onderzoek van Badoo komen mogelijk als een verrassing: Nederlanders blijken meer plezier in hun leven te hebben dan Brazilianen (gemiddeld 10,9 plezierige dagen per maand) maar minder plezier dan Duitsers (gemiddeld 12,1 plezierige dagen per maand).

Spanjaarden hebben, desondanks de economische moeilijkheden, het meeste levensplezier van de Europese nationaliteiten. Argentijnen presteren het beste op de wereldranglijst; zij staan met een gemiddelde van 15 plezierige dagen per maand boven de andere deelnemende landen.

“Dit maakt Argentijnen de wereldkampioen in het maken van plezier in hun leven,” zegt Thompson.

“Plezier hebben in je leven is essentieel,” voegt Thompson toe. “Het vermogen om plezier te maken is zowel een kunst als een talent.”

De onderzoeksresultaten bevestigen de verwachtingen dat inwoners van warme, zuidelijke landen meer levensplezier hebben dan de populaties van koudere, noordelijke landen. “Een goed klimaat lijkt te helpen,” zegt Thompson. “Maar het wonen in een warm land en Spaans te spreken blijkt het échte geheim tot een plezierig leven te zijn.”

Contacts

Badoo
Thomas Large, +44-(0)207-025-6500
badooteam@redconsultancy.com

Contacts

Badoo
Thomas Large, +44-(0)207-025-6500
badooteam@redconsultancy.com