MWV breidt Centre of Excellence voor farmaceutische productie uit

Vooraanstaand verpakkingsbedrijf investeert $7,5 miljoen in Duitse vestiging, aangemoedigd door de groei van producten op basis van conserveermiddelvrije technologie

MWV's pharmaceutical manufacturing Centre of Excellence. (Photo: MeadWestvaco Corporation)

RICHMOND, Virginia.--()--MeadWestvaco Corporation (NYSE: MWV), vooraanstaande internationale leverancier van verpakkingen en verpakkingsoplossingen, heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van haar Centre of Excellence voor farmaceutische productie in het Duitse Hemer.

Het centrum vormt de kern van het wereldomvattende netwerk voor de productie van farmaceutische verstrekkingssystemen van MWV. Het project van $7,5 miljoen omvat uitbreiding van de capaciteit voor het gieten en monteren van cleanrooms en de introductie van uiterst geavanceerde logistieksystemen voor het in goede banen leiden van de stroom van voltooide goederen en onderdelen. MWV verricht deze investering in het bedrijfsonderdeel Gezondheidszorg in verband met de snelle groei van de activiteiten, met name op de markt voor conserveermiddelvrije verpakkingen.

"Deze investering onderstreept de positie van MWV als innovatieve leider op het gebied van verstrekkingssystemen in de gezondheidszorg, en onze toewijding tot de fabricage van producten van hoge kwaliteit binnen het geldende regulatieve kader,” aldus Sven-Uwe Höhm, Vice President en General Manager van de Medical Plastics Division.

Het huidige Centre of Excellence omvat cleanrooms voor injectiegieten met hoge precisie en assembleren van onderdelen met hoge snelheid, R&D-faciliteiten met vloeistofdispensers, vloeistofatomisatie, designoptimisatie en brede materiaalkennis, en projectmanagementondersteuning. Het centrum omvat verder klantenservice, een technisch laboratorium en regulatieve teams. De producten van MWV voor de gezondheidszorg worden vervaardigd conform de normen ISO 9001, kwaliteitsbeheersysteem voor medische apparatuur ISO13485, GMP ISO15378 en 93/42/EEC Annex 5 van de richtlijn voor medische apparatuur.

De uitbreiding van de vestiging gaat in het eerste deel van 2013 van start en zal naar verwachting aan het eind van het jaar zijn voltooid.

Over MWV

MeadWestvaco Corporation (NYSE: MWV) is een internationaal verpakkingsbedrijf dat innovatieve oplossingen levert aan een groot aantal van de meest gerespecteerde merken ter wereld op het gebied van gezondheidszorg, schoonheidsartikelen, persoonlijke verzorging, voeding en drank, huis en tuin, tabak en landbouw. Het bedrijf produceert tevens gespecialiseerde chemicaliën voor de automobielindustrie, energiesector en infrastructuursector en haalt een optimaal rendement uit haar grondbezit door bosbouwactiviteiten, projectontwikkeling en de verkoop van land. Het netwerk van MWV met 125 vestigingen en 16.000 werknemers spreidt zich uit over Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf als sinds 2005 elk jaar weer erkend met een plaats op de Dow Jones Sustainability World Index vanwege haar financiële prestaties en milieubewuste werkwijzen. Meer informatie: www.mwv.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

MeadWestvaco Corporation
Rachel Kaplan, + 1 804-444-7101
rachel.kaplan@mwv.com

Contacts

MeadWestvaco Corporation
Rachel Kaplan, + 1 804-444-7101
rachel.kaplan@mwv.com