Toshiba lanceert interfacebrug met achtergrondlichtregelaar voor LCD-schermen voor mobiele apparaten

Toshiba Interface Bridge with Backlight Level Controller for LCD Displays for Mobile Devices (Photo: Business Wire)

TOKYO--()--Toshiba heeft de MIPI-DSI naar LVDS interfaceconverterbrug gelanceerd met een niveauregelaar voor achtergrondverlichting voor LCD schermen die geschikt zijn voor gebruik in mobiele apparaten zoals tablet-pc's en Ultrabooks.

De nieuwe productlijn bevat ondersteuning voor paneelresoluties tot WUXGA (1920 x 1200) bij 24bit/60fps. Proefversies zijn beschikbaar vanaf maart en de massaproductie staat gepland voor augustus 2013.

De nieuwe producten verminderen drastisch het stroomverbruik van mobiele apparaten door het optimaliseren van de helderheid van het LCD-scherm met de achtergrondverlichting.

De LSI's zijn ook in staat om de afbeeldingsdetails in de donkere delen van het scherm te behouden door het analyseren en verwerken van de helderheid van de gegevens in de lichtere en donkerdere schermdelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Toshiba Corporation
Semiconductor & Storage Products Company
Koji Takahata, +81-3-3457-3405
semicon-NR-mailbox@ml.toshiba.co.jp

Contacts

Toshiba Corporation
Semiconductor & Storage Products Company
Koji Takahata, +81-3-3457-3405
semicon-NR-mailbox@ml.toshiba.co.jp