Masdar lanceert duurzaam energieprogramma

From Left to Right: His Excellency Abdulla Saif Al Nuaimi, Director General of the Abu Dhabi Water & Electricity Authority, Corrado Sommariva, President of the International Desalination Association, His Excellency Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, CEO of Masdar, His Excellency Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan, Minister of Higher Education and Scientific Research, Her Excellency Razan Al Mubarak, Secretary General of the Abu Dhabi Environment Agency, and Adnan Amin, Director-General of the International Renewable Energy Agency. (Photo: Business Wire)

World Future Energy Summit 2013

ABU DHABI, United Arab Emirates--()--Masdar is begonnen met een proefprogramma voor het testen en ontwikkelen van geavanceerde energie-efficiënte ontziltingstechnologieën die geschikt zijn om te worden aangedreven door duurzame energiebronnen. Het langetermijndoel van het programma is door hernieuwbare energie aangedreven ontziltingsinstallaties in de Verenigde Arabische Emiraten te installeren die in 2020 commercieel inzetbaar moeten zijn.

"De beschikbaarheid van drinkbaar water is een van de meest dringende problemen in de wereld, met name in de Golfregio waar de waterproductie een duur en energie-intensief proces is", zei Sultan Ahmed Al Jaber, directeur van Masdar.

"Gezien de snelgroeiende economie van de Verenigde Arabische Emiraten en zijn stijgende bevolkingsaantal is het cruciaal dat we een duurzame oplossing voor ontzilting vinden om aan onze langetermijnbehoefte aan water te voldoen", voegde Al Jaber eraan toe. "Het verbinden van ontziltingstechnologieën met duurzame energie stelt ons in staat om te profiteren van onze in overvloed aanwezige middelen zoals zonne-energie om onze waterbeschikbaarheid te verbeteren."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Masdar
Omar Zaafrani, +971-2-653-6032
press@masdar.ae

Contacts

Masdar
Omar Zaafrani, +971-2-653-6032
press@masdar.ae