Covidien meldt lancering therapeutisch apparaat voor resistente hoge bloeddruk

Covidien today announced the commercial launch of the OneShot Renal Denervation System, an over the wire balloon-based irrigated catheter technology for the treatment of high blood pressure. (Photo: Business Wire)

MANSFIELD, Mass.--()--Covidien, een toonaangevende wereldwijde leverancier van gezondheidszorgproducten, lanceert op de markt de OneShot Renal Denervation System, een kathetertechnologie voor de behandeling van hoge bloeddruk of hypertensie.

OneShot ontving in februari 2012 de CE-markering en heeft klinische studie-evaluaties in Nieuw-Zeeland en Europa ondergaan. Het product wordt de komende maanden uitgerold in Europa, Midden-Oosten, Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika.

Hypertensie treft een miljard mensen wereldwijd. Het treedt op wanneer de druk van het bloed dat tegen de vaatwanden duwt te hoog is. Dat kan de bloedvaten beschadigen en levensbedreigende aandoeningen veroorzaken. Hypertensie is een chronische aandoening met een aanzienlijk verhoogd risico op een beroerte, hartaanval, hartfalen en nierziekten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.