AN/ZPY-4(V)1-radar van Telephonics geselecteerd voor Fire Scout-programma

FARMINGDALE, N.Y.--()--Telephonics Corporation (Telephonics), een volle dochteronderneming van Griffon Corporation (NYSE:GFF), heeft vandaag bekendgemaakt dat de multi-mode maritieme surveillanceradar AN/ZPY-4(V)1 van het bedrijf is geselecteerd door Northrop Grumman Aerospace Systems voor toepassing op het Vertical Take-Off and Landing Tactical Unmanned Aerial Vehicle (VTUAV) MQ-8B van de Amerikaanse marine in het kader van het “Rapid Deployment Capability”-initiatief in het Fire Scout-programma van de Amerikaanse marine.

Voor het MQ-8B-platform wordt de radar geconfigureerd om het VTUAV de unieke mogelijkheid te bieden ISR-missies (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) uit te voeren, zowel vanaf land als vanaf vliegdekschepen. De radar wordt geïntegreerd om afstandsbesturing door operators van de Amerikaanse marine vanaf de grond of vanaf zee mogelijk te maken. In combinatie met de elektro-optische sensor aan boord van het toestel zal de radar het surveillancegebied van het VTUAV en de efficiëntie van de operator aanzienlijk vergroten.

“Dankzij de integratie van de multi-mode radar AN/ZPY-4(V)1 op de MQ-8B Fire Scout kan het platform nu beschikken over een weersbestendige sensor die de omstandigheden in een omvangrijk gebied kan beoordelen,” aldus dhr. Kevin McSweeney, Chief Operating Officer van Telephonics. “De AN/ZPY-4(V)1 biedt uitgebreide ISR-voordelen voor de Amerikaanse marine bij het uitvoeren van onbemande operaties, te land of ter zee.”

Over Telephonics

Telephonics is dankzij haar geavanceerde technische en fabricagemogelijkheden in staat geïntegreerde oplossingen voor informatie-, communicatie- en sensorsystemen te bieden voor militaire en commerciële markten, wereldwijd. Telephonics is gespecialiseerd in systemen voor onderlinge communicatie tussen luchtvaartuigen, draadloze communicatiesystemen, radars, producten voor identificatie van bevriende of vijandige eenheden, geïntegreerde beveiligingssystemen, systemen voor luchtverkeersleiding, elektronica voor lucht- en ruimtevaart, en de uitvoering van analyses van alarmerings- en radarsystemen.

Over Griffon Corporation

Griffon Corporation (het “Bedrijf” of “Griffon”), met hoofdkantoor in New York, N.Y., is een management- en holdingbedrijf dat uiteenlopende activiteiten ontplooit door middel van volle dochterondernemingen. Het Bedrijf houdt het toezicht over de activiteiten van haar dochterondernemingen, wijst bedrijfsmiddelen toe en neemt het beheer van de kapitaalstructuur ervan voor haar rekening. Het Bedrijf geeft leiding en assistentie aan haar dochterondernemingen wat betreft mogelijkheden voor overnames en groei, en wat betreft afsplitsingen. Griffon is daarnaast altijd op zoek naar andere bedrijven die mogelijk aantrekkelijke rendementen kunnen bieden om nog meer verscheidenheid te brengen in haar activiteiten, om deze na een gunstige evaluatie eventueel over te nemen.

Uitspraken met betrekking tot de toekomst

Bescherming in het kader van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995: bepaalde uitspraken in dit persbericht, anders dan uitspraken op basis van historische gebeurtenissen, zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”). Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn gebaseerd op de verwachtingen en aannamen van het management van het bedrijf, en informatie die op dit moment in het bezit is van het management van het bedrijf. De werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de resultaten die worden beschreven in de uitspraken met betrekking tot de toekomst. Informatie betreffende de risico’s en onzekerheden die gevolgen kunnen hebben voor de resultaten van het bedrijf en de uitspraken met betrekking tot de toekomst, worden beschreven in de documenten die door Griffon Corporation zijn ingediend bij de SEC. Het bedrijf neemt niet de verplichting op zich herzieningen van deze uitspraken met betrekking tot de toekomst te publiceren in verband met toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden, of in verband met onvoorziene gebeurtenissen.

© 2013 Telephonics Corporation. 815 Broad Hollow Road, Farmingdale, NY 11735. Alle handelsmerken, handelsnamen, dienstmerken en logo’s waarnaar in dit document wordt verwezen zijn het eigendom van de respectieve bedrijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Contactpersoon voor beleggers:
ICR, Inc.
Anthony Gerstein, +1-646-277-1242
anthony.gerstein@icrinc.com
of
Contactpersoon van het bedrijf:
Telephonics Corporation
Carrie Petrocca-Aronson, +1-631-755-7583
petrocca@telephonics.com

Contacts

Contactpersoon voor beleggers:
ICR, Inc.
Anthony Gerstein, +1-646-277-1242
anthony.gerstein@icrinc.com
of
Contactpersoon van het bedrijf:
Telephonics Corporation
Carrie Petrocca-Aronson, +1-631-755-7583
petrocca@telephonics.com