Verpakkingsthermoformer schakelt over op IQMS na mislukte implementatie

LINDAR Corporation neemt afscheid van hun samengestelde legacy ERP-systeem ten gunste van EnterpriseIQ van IQMS

PASO ROBLES, Californië (VS)--()--IQMS, een ERP-productiesoftware en MES-ontwikkelaar met een doorlopend, pro-actief commitment voor hun product en relaties, heeft vandaag bekendgemaakt dat thermoformingsproducent LINDAR Corporation IQMS heeft gekozen omdat het een veelomvattend, branchespecifiek ERP-productiesysteem van één centrale leverancier biedt. LINDAR Corporation is opgericht in 1993 en specialiseert zich in 'thin-' en 'thick-gauge' thermogevormde onderdelen voor de voedingsmiddelen-, retail-, medische, industriële OEM en verfbranche (LINDAR heeft een zeer groot assortiment van verfbakbekleders en verpakkingen voor voedingsmiddelen op voorraad om iedere branche te kunnen bedienen).

Voor het gebruik van LINDAR Corporation’s legacy-softwaresysteem waren meerdere leveranciers nodig en, zoals gebruikelijk bij niet-geïntegreerde systemen, communiceerden de verschillende leveranciers niet effectief met elkaars databases. Bovendien moest LINDAR Corporation telkens wanneer zij meer functionaliteit of een nieuwe module wilde toevoegen, een dure derde partij voor de integratie inschakelen voor het aanpassen van de software om deze te koppelen aan het aanwezige systeem. Na drie jaar worstelen om de Tier I ERP-software volledig te implementeren, vatte LINDAR Corporation het plan op om een betere oplossing te zoeken.

“De problemen die LINDAR Corporation met hun oude ERP-software heeft ervaren zijn helaas tamelijk algemeen als men te maken heeft met meerdere systemen van derden,” aldus Glenn Nowak, vice-president bij IQMS. “Met IQMS, heeft LINDAR een enkel, uitgebreid ERP-systeem dat gemakkelijk met hen mee kan groeien en uitbreiden als hun bedrijf verandert.”

Van eCommerce tot klantenrelatiemanagement (CRM), MRP, kwaliteitscontrole, voorraad, orderinvoer en boekhouding, plus branchespecifieke mogelijkheden: IQMS LINDAR Corporation biedt een organisatiebrede oplossing in één allesomvattend systeem. Als aanvulling op het basis ERP-systeem, heeft LINDAR geïnvesteerd in de EDI-module van IQMS, kwaliteitssuite voor gedetailleerde kwaliteitscontrole en een verscheidenheid aan modules voor personeelsbeheer, waaronder loonkosten, tijd- en aanwezigheid, personeelsbestand en het werknemersportal.

“Wij waren zeer tevreden met IQMS in het gehele selectieproces, van de presentatie tot aan de gezamenlijke Q&A met het selectieteam en de individuele teamleden voor hun specifieke vragen,” aldus David Fosse, hoofd marketing en key account development voor LINDAR Corporation. “LINDAR kijkt uit naar een succesvolle introductie en het gebruik van de uitgebreide informatie die IQMS in een bruikbaar formaat biedt.”

Over LINDAR Corporation

Gevestigd in Baxter, Minnesota, behoort LINDAR Corporation tot de marktleiders in de plastic thermoformingsbranche en is het gespecialiseerd in de productie van een divers assortiment plastic containers en op maat gemaakte plastic onderdelen, waaronder verscheidene verfartikelen, voeding- en retailverpakking, medische onderdelen en verpakkingen en op maat gemaakte industriële OEM-componenten. LINDAR Corporation biedt een breed scala aan diensten, waaronder product-/gereedschapontwerp, heavy-gauge thermovormen, thin-gauge thermovormen, productfabricage met hoge capaciteit, secundaire werkzaamheden, fabricage en assemblage. LINDAR Corporation is opgericht in 1993 en heeft 90 mensen in dienst en heeft klanten over de gehele VS.

Over IQMS

Sinds 1989 heeft IQMS ERP-productiesoftware voor de repetitieve-, proces- en discrete industrie ontworpen en ontwikkeld. Tegenwoordig biedt IQMS een uitgebreide realtime MES- en ERP-productiesoftwareoplossing voor de automobiel-, medische-, verpakkings-, consumentengoederen- en andere productiemarkten. De innovatieve, single-database enterprise softwareoplossing, EnterpriseIQ, biedt een schaalbaar systeem dat ontworpen is om gemakkelijk met de klant mee te groeien met volledige bedrijfsfunctionaliteit, waaronder boekhouding, kwaliteitscontrole, toeleveringsketen, CRM en eBusiness. Met kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië, bedient IQMS producenten over de hele wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

IQMS
Daniele Fresca, Marketing directeur
dfresca@iqms.com
+1 805-227-1122

Contacts

IQMS
Daniele Fresca, Marketing directeur
dfresca@iqms.com
+1 805-227-1122