Nieuwe membranen van Gore verhogen de betrouwbaarheid van kleine elektronische displays

GORE Protective Vents for e-bike displays (Photo: Business Wire)

PUTZBRUNN, Duitsland--()--W. L. Gore & Associates heeft haar assortiment van zelfklevende membranen uitgebreid met een nieuw product, speciaal ontworpen voor kleine outdoor behuizingen, zoals displays op elektrische fietsen, draagbare apparaten en zware gereedschappen. De VE80205 neemt de minste ruimte in van alle artikelen in het assortiment van membranen van Gore en verhoogt de integriteit, betrouwbaarheid en veiligheid van elektronische componenten bij extreme weersomstandigheden. Waterdicht en lucht doorlaatbaar, worden druckverschillen gecompenseerd en condensatie vermindert.

Ondanks de beperkte ruimte en het geringe luchtvolume in kleine afgesloten compartimenten, kunnen plotselinge veranderingen van buiten, leiden tot verhoging van de interne druk, soms wel tot 200 mbar (3 psi). Deze drukverschillen kunnen schade veroorzaken aan de dichtingen. Met de VE80205 kunnen drukverschillen schnel gecompenseerd worden, doordat de lucht vrij door de membraan kan stromen. Bovendien vermindert de membraan condensatie door de mogelijkheid vochtige lucht door het membraan uit te laten dampen middels een diffusieproces. Als doch belangrijkste funktie beschermt het membraan de elektronica tegen vloeistoffen en stofdeeltjes door een stabile en duurzame barrière te vormen die voldoet aan de IEC-norm IP67.

De VE80205, met afmetingen 2,00 x 5,0 mm, is verkrijgbaar op een rol met vijf membranen naast elkaar op een 41 mm brede drager. De VE80205 heeft een nominale luchtstroom van 103,62 ml/min en is vervaardigd met een extrem bestendige lijm die zich goed hecht aan diverse materialoppervlakken. Door deze duurzame constructie kan het membraan zowel handmatig als door middel van geautomatiseerde processen worden geïnstalleerd op de binnen- of buitenwand van de behuizing, zonder verlies aan prestatie.

Volgens Jason Zambotti, de Noord-Amerikaanse productspecialist van Gore voor GORE® membranen, is de VE80205 ontworpen als reactie op de voortdurende toename in het gebruik van steeds kleinere motoren en draagbare elektronica. “De consumenten van tegenwoordig verwachten steeds meer kleinere apparaten die buitenshuis worden gebruikt en gedragen als ook “outdoor” gereedschap” legt Zambotti uit. “Al meer dan 20 jaar werken onze R&D en engineering support teams wereldwijd samen met productontwikkelaars om de betrouwbaarheid en prestaties van geavanceerde elektronica in de meest extreme weersomstandig-heden te verbeteren. Onze ervaring met en ons inzicht in deze uitdagingen stellen ons in staan betrouwbare luchtdoorlatende onderdelen te produceren die bijdragen tot een hogere productkwaliteit en een hogere klanttevredenheid.” Voor meer informatie over het volledige assortiment van luchtdoorlatende producten van Gore kunt u terecht op www.gore.com/protectivevents.

Over W. L. Gore & Associates

Gore is een bedrijf waar alles draait om technologie en dat zich richt op ontdekking en productinnovatie. Het bedrijf staat bekend om haar waterdichte, ademende GORE-TEX® materiaal. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit uiteenlopende producten, van hoogwaardig textiel en implanteerbare medische componenten tot onderdelen voor de industrie en ruimtevaartelektronica. Gore heeft haar hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Het bedrijf meldt een jaaromzet van meer dan $3,2 miljard en heeft circa 10.000 medewerkers in dienst, verspreid over 30 landen wereldwijd. Gore startte haar activiteiten in Europa slechts enkele jaren na de oprichting van de onderneming in 1958. Gore heeft momenteel vestigingen – zowel verkoopkantoren als productiefaciliteiten – in Europese landen, van waaruit de markten worden bediend. Gore is een van de weinige bedrijven die elk jaar op de Amerikaanse ranglijst “100 Best Companies to Work For” heeft gestaan sinds het eerste jaar dat de ranglijst werd gepubliceerd, in 1984. Inmiddels is Gore ook al enige jaren verkozen tot een van de beste werkgevers in Europa en heeft het bedrijf een plaats veroverd op de ranglijsten van de beste werkgevers in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Zweden. Meer informatie: gore.com.

Contacts

Barbara Fischbacher
Tel: +49.89.4612.2219
bfischba@wlgore.com
gore.com

Contacts

Barbara Fischbacher
Tel: +49.89.4612.2219
bfischba@wlgore.com
gore.com