Onafhankelijke OpenNMS gebruikersgroep gevormd; conferentie gepland voor maart 2013

The OpenNMS Users Conference

FULDA, Duitsland--()--De stichting OpenNMS Europa is opgericht door een onafhankelijke groep van OpenNMS-gebruikers als een organisatie zonder winstoogmerk om netwerkmanagement in het algemeen en het platform voor OpenNMS netwerkmanagement in het bijzonder te promoten.

“De stichting OpenNMS Europa verwelkomt iedereen die OpenNMS gebruikt in de OpenNMS-gemeenschap, niet alleen diegenen die programmeren. We zijn ontzettend goed geweest met betrekking tot het integreren van programmeurs, maar als je gewoon een tevreden gebruiker bent en van andere gebruikers wilt leren, dan zijn we veel minder goed georganiseerd”, verklaart Alex Finger, voorzitter van de stichting OpenNMS Europa. “Nu hebben we een plek waar we mensen die OpenNMS ondersteunen bij elkaar kunnen brengen en productkennis en -ervaring kunnen verspreiden. We willen open source bevorderen en andere helpen om OpenNMS te gebruiken. De stichting is een manier op deze gemeenschap uit te breiden.” De agenda van de geplande gebruikersconferentie van volgend jaar is, naast applicatietraining voor beginners en gevorderden, reeds gevuld met verhalen en ervaringen van gebruikers.

Tarus Balog, CEO van de OpenNMS Group (de winstgeoriënteerde corporatie achter OpenNMS), stelde, “Eén van de meeste succesvolle managementplatforms aller tijden was Hewlett-Packard's OpenView. Dat succes was grotendeels te danken aan de onafhankelijke en actieve gemeenschap die door de gebruikersgroep van het OpenView Forum ontwikkeld was. We verheugen ons erop dat de oprichting van deze stichting OpenNMS verder zal bevorderen en het open source-karakter van de software zal benadrukken.”

De OpenNMS Gebruikersconferentie is gepland voor de week van 11 maart 2013 in de universiteit van Fulda in Fulda, Duitsland. Volledige informatie over de conferentie en mogelijkheden voor sponsoring is beschikbaar op http://opennms.eu.

OVER OPENNMS

OpenNMS (www.opennms.org) is het eerste platform voor managementapplicaties voor bedrijven en ontwikkeld volgens het open-source model. Het is een 100% gratis software-alternatief voor commerciële producten zoals HP Operations Manager, IBM Tivoli en CA Unicenter.

OVER DE STICHTING OPENNMS

De stichting OpenNMS Europa (www.opennms.eu) is een in Duitsland geregistreerde non-profit organisatie. De stichting bevordert educatie, onderzoek, belangenbehartiging en kennisuitwisseling op het gebied van netwerkmanagement met open source software en in het bijzonder OpenNMS. Het staat open voor individuen en bedrijven die graag deel willen uitmaken van de gemeenschap.

OVER DE OPENNMS GROUP

Het project OpenNMS wordt ondersteund door de OpenNMS Group (www.opennms.com), die ook commerciële ondersteuning, services en training voor het OpenNMS platform biedt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

De OpenNMS Group
Tarus Balog, +1-919-696-7625
tarus@opennms.com
of
Alex Finger, +41-79-59-21-79-2
af@opennms.eu

Contacts

De OpenNMS Group
Tarus Balog, +1-919-696-7625
tarus@opennms.com
of
Alex Finger, +41-79-59-21-79-2
af@opennms.eu