Moody's Analytics: recessie eurozone naar verwachting volgend jaar voorbij

LONDON--()--Moody's Analytics, een onafhankelijke producent van economische vooruitzichten, verwacht dat het BBP in de eurozone volgend jaar stopt met dalen. Dat blijkt uit de economische verwachting van de eurozone die vrijdag in Londen werd gepresenteerd op de jaarlijkse conferentie voor economische verwachtingen.

Van Duitsland wordt verwacht dat het als een van de weinige landen in de zone een positieve BBP groei laat zien in 2013. Naar verwachting is die stijging 1,2 procent, een percentage dat nog de helft is van het verwachte groeipercentage in de Verenigde Staten.

Duitsland zal voorop blijven lopen in de groei van de eurozone in 2013 en Moody's Analytics verwacht binnenlandse groei en verrassend stabiele buitenlandse handel die voor die positieve BBP groei zal zorgen. Moody's Analytics verwacht verder dat ook het BBP van Frankrijk met 0,4 procent positief zal uitpakken. De BBP's van Spanje en Griekenland blijven naar verwachting negatief in 2013, met percentages van respectievelijk -1,5 procent en -4,2 procent.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Kirsten Knight, +44 20 7772 8657
Communications Strategist
kirsten.knight@moodys.com

Contacts

Kirsten Knight, +44 20 7772 8657
Communications Strategist
kirsten.knight@moodys.com