Zonnepanelen van Upsolar blijken ook op lange termijn uitstekend te presteren

Bedrijf scoort hoog in PID-tests van ICIM

SHANGHAI--()--Upsolar, een toonaangevende internationale leverancier van zonnepanelen, maakte vandaag bekend dat haar producten volgens de normen van de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) zeer goed bestand zijn tegen PID (Potential Induced Degradation). De modules zijn grondig getest door het Institute of Industrial Certification for Mechanics (ICIM), een onafhankelijk onderzoeksorgaan dat in Italië gevestigd is. Hierbij bleek dat de prestaties slechts minimaal te lijden hadden van extreme omstandigheden.

PID-evaluaties zijn bedoeld om de prestaties van PV-modules na intensief gebruik te analyseren. De modules worden blootgesteld aan een hoge vochtigheidsgraad en verhoogde temperaturen en voltages. Na een evaluatieperiode worden de producten beoordeeld op vermogen en duurzaamheid. Daarnaast worden de modules door middel van elektroluminescentie onderzocht op defecten met een mogelijk negatief effect op de prestaties van de module.

De modules van Upsolar zijn PID-getest volgens de norm IEC 62804 Ed. 1.0, een van de meest stringente normen op dit gebied. Gedurende 96 uur werden de modules blootgesteld aan 85 procent atmosferische luchtvochtigheid, temperaturen boven 60 °C en een toegepast voltage van 1000 V. De prestaties van de producten kwamen ruim boven de IEC-drempelwaarden uit. Ze zijn dan ook met vlag en wimpel voor de test geslaagd.

"Nu onze producten zo goed uit de PID-tests zijn gekomen, staat buiten kijf dat onze producten ook op de lange termijn zeer betrouwbaar zijn", aldus Stephane Dufrenne, Chief Technology Officer van Upsolar. "De kwaliteit en prestaties van onze producten staan bij Upsolar hoog in het vaandel, en daarin onderscheiden we ons van onze concurrenten. Klanten die onze producten kopen, zullen geen spijt krijgen van hun investering."

About Upsolar

Upsolar is a leading international solar module developer and producer, offering the solar industry’s best quality / price ratio in the global PV market. With vertically integrated, diversified manufacturing platforms, as well as an R&D-supported quality control management system, Upsolar produces high quality, reliable solar modules backed by a world-class warranty, at competitive prices. Headquartered in Shanghai, Upsolar has offices throughout Asia, Europe and North America to support an international customer-base, providing on-site technical support, customer service and product development teams. For more information, visit www.upsolar.com.

Like Upsolar on Facebook: facebook.com/Upsolar
Follow Upsolar on Twitter: @UpsolarGroup
Connect with Upsolar on LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/645960?trk=tyah

Contacts

Media Contacts
Upsolar
Lucy Chen, +33 1 83 62 02 05
PR and Communication Specialist
lucy.chen@upsolar.com
or
Antenna Group for Upsolar
Kimberly Setliff, +1 415-977-1942
upsolar@antennagroup.com

Contacts

Media Contacts
Upsolar
Lucy Chen, +33 1 83 62 02 05
PR and Communication Specialist
lucy.chen@upsolar.com
or
Antenna Group for Upsolar
Kimberly Setliff, +1 415-977-1942
upsolar@antennagroup.com