A NIKE, Inc. bejelentette, hogy eladja a Cole Haan-t az Apax Partners-nek

Beaverton, Oregon állam, Egyesült Államok--()--A NIKE, Inc. (NYSE:NKE) ma közölte, hogy végleges megállapodást kötött az Apax Partners-zel, melynek értelmében 570 millió USA dollárért eladja leányvállalatának Cole Haan márkáját. Az ügylet várhatóan a 2013-as év elején zárul le.

"A Cole Haan értékesítésére vonatkozó döntés lehetővé teszi számunkra, hogy a legnagyobb megtérülést ígérő lehetőségekre összpontosíthassuk erőfeszítéseinket, és biztosítsuk azt, hogy a NIKE, Inc. termékportfoliójában a NIKE márkát legjobban kiegészítő termékek szerepeljenek" - magyarázta a NIKE, Inc. elnök-vezérigazgatója, Mark Parker.

Alex Pellegrini az Apax Partners egyik társtulajdonosa, az Apax Retail & Consumer (Kiskereskedelmi és Fogyasztói) egységének tagja, a következőket nyilatkozta: "Nagy izgalommal tekintünk a Jack Boys-zal való társulás, és a Cole Haan márka nemzetközi és egyesült államokbeli ismertségének növelésével járó feladatok elé. A Cole Haan a fogyasztók széles köre által kedvelt, ikonikus márka, és úgy véljük, további, még az eddigieknél is nagyobb lehetőségeket rejt magában. Nagy várakozással tekintünk a befektetés elé, melynek célja ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázása, és az eladások növelése."

2012. május 31-én a NIKE, Inc. bejelentette, hogy meg kíván válni az Umbro és a Cole Haan márkáitól annak érdekében, hogy erőfeszítéseit a NIKE, a Jordan, a Converse és a Hurley márkák növekedésének biztosítására összpontosíthassa. Az Umbro márka eladását az Iconix Brand Group vállalatcsoportnak október 24-én jelentették be.

Amit a NIKE, Inc.-ről tudni kell

A NIKE, Inc., amelynek központja Beaverton közelében, Oregon államban található, a világ vezető sportruházat-tervező, -értékesítő és -forgalmazó cége, amely sport- és fitnesztevékenységek széles köréhez tervez és kínál sportcipőket, sportruházatot, sportszereket és kiegészítőket. A 100%-os tulajdonú NIKE leányvállalatok közé tartozik a Converse Inc., amely sportcipőket, sportruházatot és kiegészítőket tervez és forgalmaz; és a Hurley International LLC, amely akciósportokhoz és a fiatalos életstílushoz tervez és forgalmaz cipőket, ruhákat és kiegészítőket. További információkért, kérjük, látogasson el a www.nikeinc.com oldalra, és kövesse a @Nike-t..

Amit az Apax Partners-ről tudni kell

Az Apax Partners a világ vezető globális magántőke-befektetői csoportja, amely mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkezik a tőkebefektetések terén. Az Apax Partners által kezelt, szerte a világon működő alapok összértéke meghaladja a 35 milliárd USA dollárt. Ezek az alapok hosszú lejáratú tőkefinanszírozást nyújtanak világszínvonalú termékekkel rendelkező vállalatok létrehozásához és megerősítéséhez. Az Apax Partners által kezelt alapok befektetési tevékenysége öt fő területre irányul: Tech & Telecom (Technológiai és távközlés), Retail & Consumer (Kiskereskedelem és fogyasztási cikkek), Media (Média), Healthcare (Egészségügyi ellátás) és Financial & Business Services (Pénzügyi és üzleti szolgáltatások). További információkért az Apax-ról kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.apax.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

NIKE, Inc.
Média: Mary Remuzzi (mary.remuzzi@nike.com) +1 503 532 8767
Befektetők: Gavin Lindberg (gavin.lindberg@nike.com) + 1 503 671 8178
Apax
Apax Partners
Ben Harding / Georgiana Brunner
Tel: +44 (0)20 7872 6401 / 6429
Email: communications@apax.com
Kapcsolattartó az USA-ban:
Kekst and Company
Todd Fogarty
Tel: +1 212 521 4854 Email: todd-fogarty@kekst.com

Contacts

NIKE, Inc.
Média: Mary Remuzzi (mary.remuzzi@nike.com) +1 503 532 8767
Befektetők: Gavin Lindberg (gavin.lindberg@nike.com) + 1 503 671 8178
Apax
Apax Partners
Ben Harding / Georgiana Brunner
Tel: +44 (0)20 7872 6401 / 6429
Email: communications@apax.com
Kapcsolattartó az USA-ban:
Kekst and Company
Todd Fogarty
Tel: +1 212 521 4854 Email: todd-fogarty@kekst.com