Nicaragua boekt overwinning op Colombia in maritiem gevecht om Caribisch zeegebied

BOSTON--()--Nicaragua heeft een historische overwinning op Colombia behaald, nadat het Internationale Hof van Justitie in Den Haag unaniem oordeelde dat Nicaragua meer dan drie keer zo veel maritieme gebied moet krijgen als Colombia in het deel van de Caribische Zee dat is opgeÃĢist door beide landen. Foley Hoag diende in deze zaak als raadsman van Nicaragua.

"Dit is een grote dag voor Nicaragua," zei Dr Carlos Arguello Gomez, de Nicaraguaanse ambassadeur in Den Haag. "Nicaragua is zeer blij met de unanieme beslissing van de rechtbank die het land het overgrote deel van het betwiste zeegebied heeft toegewezen. Dit geeft Nicaragua het exclusieve recht om de overvloedige visbestanden te exploiteren in dit deel van de zee, en de olie en gas die onder de zeebodem liggen opgeslagen."

Het maritieme gebied in kwestie strekt zich uit over 200 mijl naar het oosten van Nicaraguaanse Caribische kust, en omringt de Colombiaanse eilanden San Andres en Providencia, evenals een aantal kleine en onbewoonde eilandjes dat het Hof, zoals verwacht, bevestigde als behorend tot Colombia.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Foley Hoag LLP
Jasmine Trillos-Decarie, 617-832-7010
jtrillos-decarie@foleyhoag.com

Contacts

Foley Hoag LLP
Jasmine Trillos-Decarie, 617-832-7010
jtrillos-decarie@foleyhoag.com