Nike onthult op prestatie gerichte vernieuwingen voor de wedstrijdenzomer

NEW YORK (VS)--()--NIKE, Inc. (NYSE:NKE) kondigde vandaag een reeks ultramoderne, lichtgewicht vernieuwingen voor deze zomer aan voor de prestatiegerichte sporter op de baan, het basketbalveld en daarbuiten. Er werden verscheidene nieuwe producten onthuld, van Nike Flyknit schoenen tot het Nike Hyper Elite basketbaltenue en de Nike Lunarlon schoenen.

President & CEO van NIKE, Inc., Mark Parker, werd bij de onthulling van Nike's nieuwste ontwikkelingen tijdens een promotie-evenement in New York vergezeld door een van de beroemdste iconen in de geschiedenis van de atletiek, Carl Lewis, en door andere bekende sporters, onder wie Deron Williams (New Jersey Nets en het Amerikaanse B-team van 2008), Tamika Catchings (Indiana Fever en lid van het Amerikaanse B-team in 2004 en 2008), Carmelita Jeter (huidig wereldkampioene op de 100 meter en op dit moment de snelste vrouw ter wereld), Walter Dix (zilveren medaillehouder op de wereldkampioenschappen), Anastasiya Kapachinskaya (Russische sprintster en houder van de bronzen medaille op de 400 meter op de wereldkampioenschappen van 2011), Sergey Shubenkov (Russisch Europees kampioen horden onder 23) en Abdi Abdirahman (Amerikaans marathonloper bij de mannen en zevenvoudig Amerikaans kampioen).

“Wij hebben vandaag nieuwe technologieën onthuld die volgens ons het prestatievermogen in de sport kunnen veranderen. Nike heeft zich er altijd voor ingezet om atleten van elk niveau de beste ontwikkelingen te bieden en dat hebben wij vandaag op overtuigende wijze gedaan.” aldus Parker. ”De Nike Flyknit geeft een nieuwe definitie aan het idee van de hardloopschoen: De Nike Flyknit is licht van gewicht en nagenoeg naadloos, waardoor het als een tweede huid om de voet zit. De schoen is gemaakt uit één vorm en één laag. Overbodig materiaal wordt hierbij tot een minimum beperkt en schoendesign en -productie is drastisch veranderd.”

Nike's producten omvatten:

Nike Flyknit: De Nike Flyknit vernieuwt hardlopen door een radicaal nieuwe schoenconstructie te bedenken met behulp van de ervaringen van atleten en de toepassing van nieuwe technologieën en eigenschappen. De bovenkant van de schoen bestaat uit variaties van garen en stoffen die nauwkeurig ontworpen zijn en alleen daar waar nodig voor een superlichte, nagenoeg naadloze en perfecte pasvorm. Omdat de structuur en ondersteuning is ingebouwd weegt de bovenkant en tong van de Nike Flyknit Racer slechts 34 gram. De hele schoen, in maat 43, weegt niet meer dan 160 gram, 19% lichter dan de Nike Zoom Streak 3, die gedragen werd door de snelste drie lopers in de marathon voor mannen van de wereldkampioenschappen van 2011.

De Nike Flyknit is ook ontworpen voor een perfecte pasvorm, die als een tweede huid zit. Nike heeft een loopschoen voor dagelijks gebruik gecreëerd, de Nike Flyknit Trainer+, die 220 gram weegt en lopers van alle niveaus de voordelen van gewicht en pasvorm van de Nike Flyknit biedt.

Nike Pro TurboSpeed: Het Nike Pro TurboSpeedtenue is de lichtste en snelste baankleding die ooit door Nike ontworpen is. Tests in de windtunnel hebben aangetoond dat dit tenue op de 100 meter 0,023 seconden sneller is dan ons vorige baantenue. NIKE heeft met Project Swift gedurende de afgelopen 12 jaar en met meer dan 1000 uur aan windtunneltests de Nike AeroSwift-technologie verfijnd om maximale snelheid voor topatleten te ontwikkelen.

Deze technologie zal tevens gebruikt worden door de atletiekteams van de VS, Rusland, Duitsland en China tijdens internationale wedstrijden en zal onthuld worden in een wereldwijde kleur die door individuele atleten die door NIKE gesponsord worden, vanaf april gedragen zal worden, evenals in de kleuren van de Russische atletiekfederatie. Het opvallende tenue combineert elementen van nationale identiteit met wetenschappelijke vooruitgang. Deze zomer staat in het teken van wedstrijden met een focus op duurzaamheid en Nike Pro TurboSpeed is vervaardigd uit ongeveer 82% hergebruikt polyester, waarin gemiddeld 13 plastic flessen verwerkt zijn.

Nike Zoom Spikes: NIKE presenteerde de ultralichte Nike Zoom Superfly R4 en de Nike Zoom Victory Elite spikes. Deze baanbrekende schoenen verenigen een perfecte pasvorm, bescherming en de dynamische Flywire-technologie van NIKE, die zich aanpast aan de natuurlijke beweging van de voet en vanzelf strakker of losser gaat zitten voor meer stabiliteit, en ze helpen atleten hierdoor om hun grootste prestatie ooit neer te zetten met een focus op snelheid.

Nike Hyper Elite Basketbaltenue: Het basketbaltenue werd gepresenteerd in de teamkleuren van de VS. De NIKE Hyper Elite shorts wegen 142 gram, het originele NIKE basketbalshirt, Nike's lichtste shirt ooit, heeft een ademend en duurzaam ontwerp met een opvallend Nike Aerographics visueel ontwerp. Het shirt voor heren bestaat uit ongeveer 96% polyester dat afkomstig is van hergebruikte plastic flessen en de short is gemaakt van 100% hergebruikt polyester. Nike verwerkt gemiddeld 22 plastic flessen per tenue en brengt hiermee haar toewijding aan milieuvriendelijk en duurzaam ontwerpen in de praktijk. Het tenue zal gedragen worden door landenteams waaronder die van de VS, China en Brazilië, alsmede door teams die een poging doen zich te kwalificeren.

Nike Hyperdunk: Deze schoen maakt deel uit van de Nike Lunarlon-collectie en bestaat uit een set van vier schoenen (inclusief hardloopschoenen, trainingsschoenen voor heren en trainingsschoenen voor dames). De Nike Hyperdunk bestaat uit een vernieuwende combinatie van geavanceerde Nike Flywire-technologie en het speciaal voor basketbal ontworpen Nike Lunarlon-dempingsysteem. Deze lichte, beter ondersteunende, duurzame en ademende schoen is specifiek ontworpen om aan de eisen van professionele basketbalspelers over de hele wereld te voldoen.

Het verbeterde Nike Lunarlon-schuim is 30% lichter dan Phylon (het standaardschuim dat voor de middenzool in sportschoenen gebruikt wordt) en is ontworpen met een variabele dichtheid; steviger waar meer stabiliteit gegeven moet worden en zachter op plaatsen waar schokken gedempt moeten worden. In de bovenkant van de Nike Hyperdunk is de meest geavanceerde versie van NIKE Flywire verwerkt: extra sterke kabels bestaande uit een dunne kern waaromheen een flexibel omhulsel geweven is. Deze dynamische kabels zijn ontspannen in rust en bouwen spanning op bij beweging, waarbij ze helpen om de voet te stabiliseren.

De Lunarlon-collectie en Nike basketbalproducten liggen vanaf 29 juni in de winkels en de Nike Flyknit schoenen zijn vanaf 27 juli verkrijgbaar.

Over NIKE, Inc.

NIKE, Inc., gevestigd nabij Beaverton, Oregon (VS), is 's werelds toonaangevende ontwerper, verkoper en distributeur van authentieke sportschoenen, -kleding, -benodigdheden en -accessoires voor een uiteenlopende reeks van sport- en fitnessactiviteiten. Nike's volledige dochterondernemingen zijn onder andere: Converse Inc., die sportschoenen, -kleding en- accessoires ontwerpt, verkoopt en distribueert; Cole Haan, ontwerper, verkoper en distributeur van luxe schoenen, handtassen, accessoires en jassen; Umbro Ltd., een toonaangevend merk voor voetbalkleding uit Groot-Brittannië; en Hurley International LLC, ontwerper, verkoper en distributeur van actieve, sportieve en lifestyle schoenen, kleding en accessoires. Ga voor meer informatie naar www.nikeinc.com en volg @Nike.

Voor meer informatie en multimediamateriaal, ga naar: www.NikeInc.com.

Galerij voor foto's/multimedia beschikbaar op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50175486&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

Contacts

Nike Media Relations
212-367-4447

Contacts

Nike Media Relations
212-367-4447