KÄNDA VARUMÄRKEN FÖRBEREDER SIG FÖR .”BRAND”-DOMÄNER: MELBOURNE IT

ICANNs godkännande av nytt toppdomän program öppnar upp en ny värld av möjligheter på internet

SINGAPORE--()--Att döma av den respons Melbourne IT Digital Brand Services har mottagit från företag världen över så är det välkända varumärken inom branscher som underhållning, media, bank och finans som är de mest troliga kandidaterna att stå först i kö för att genomföra en ansökning till de nya ”.brand”-toppdomänerna.

Av de 150 organisationer som till Melbourne IT DBS visat sitt intresse för att ansöka om en ny toppdomän så planerar 92% en registrering av sitt huvudvarumärke. (exempel: Canon har offentligt meddelat deras ansökning för “.canon”). Ytterligare 11% är intresserade att ansöka för ett generiskt namn som toppdomän (exempel skulle kunna vara .bank, .hotel, och så vidare).

Under dagens möte i Singapore så godkände ICANN de sista riktlinjerna för ansökningar till det nya toppdomän programet, vilket banar väg för ansökningsprocessen som öppnar av 2012. ICANN förutspår att mellan 300 och 1000 nya toppdomäner kan komma att skapas under det nya programmet, som alltså ger ett alternativ till nuvarande toppdomäner som .com eller .net.

Det har antagits att de är välkända varumärken som ansöker om nya ”.brand”-toppdomäner i första rundan, vilket även stöds av informationen från de 150 organisationer som visat sitt intresse till Melbourne IT DBS:

  • Genomsnittligt börsvärde för företag som visat intresse för .brand är $36.7 miljarder USD.
  • 92% är intresserade av att ansöka för sitt huvudvarumärke, ytterligare 9% om ett produktvarumärke och 11% är intresserade av att ansöka om ett generiskt namn.
  • 87% är intresserade att ansöka för en toppdomän och resterande 13% är intresserade av att ansöka för två eller flera nya toppdomäner.
  • B2C varumärken är de som visat störst intresse (65%), med resterande grupp inom B2B. Störst andel intressenter tillhör branscher som underhållning, publishing och media (19%), bank och finans (19%), efterföljt av IT och telekom (15%), turism och resor (7%) och konsumentvaror (7%).
  • Intresset för att ansöka består till synes av två olika huvudmotiv: 48% uppger att deras huvudsakliga intresse ligger i att skydda sig mot varumärkesintrång på internet, 45% uppger möjligheten att skapa konkurrensfördelar inom sin bransch.
  • Dessa 150 organisationerna är utspridda över USA, Europa och APAC.

“Beslutet som idag har fattats av ICANN kommer att framkalla en ny våg av domänamnsmöjligheter. Det här är den största förändringen vad gäller domännamn sedan dot com skapades för 26 år sedan”, sade Theo Hnarakis, VD för Melbourne IT.

“För många organisationer innebär chansen att säkerställa sina företagsnamn som en ".brand"-domän en stor marknadsföringsmöjlighet. Det innebär även att organisationer får ökad kontroll över sina domäner vilket också ger dem möjlighet att skydda sina varumärken och bygga upp förtroende i en alltmer komplicerad digital värld. Kända varumärken kommer inte längre att dela domänplats på internet med andra – de kommer att vara ägare av sin egen domän.”

Ansökningsperioden för nya toppdomäner börjar av 2012 och går ut 90 dagar senare. När ansökningsperioden är över så förväntas framtida ansökningar för de nya toppdomänerna att tas emot först om 2-3 år.

“Varumärken måste agera nu om de vill ansöka om de nya toppdomänerna, eftersom det inte är så enkelt som att bara registrera en .com-domän. ICANNs ansökningsavgift är $185,000 USD och ansökningsprocessen är komplicerad. Ansökningsunderlaget till ICANN kommer att gå upp i flera hundra sidor. Många företag kommer att anlita en specialist för att få hjälp med ansökan och sköta deras nya toppdomän", säger Theo Hnarakis.

”Melbourne IT DBS är i en idealisk position för att hjälpa organisationer med ansökan om en ny toppdomän - från utveckling av en strategisk plan till ansökningsprocessen, samt etablera och driva den tekniska infrastrukturen.”

För mer information om det nya programmet för toppdomäner och hur organisationer kan ansöka, gå till http://brandgtld.com/.

SLUT.

Om Melbourne IT Digital Brand Services

Melbourne IT Digital Brand Services (Melbourne IT DBS) hjälper organisationer att hantera, skydda och optimera deras varumärken online för att maximera värdet på deras tillgångar online. Vår expertis hjälper kunder att minska risker och fatta smarta beslut för sin närvaro online.

Huvudkontoret ligger i Mountain View, CA, Melbourne IT DBS har 15 kontor i 10 länder. Melbourne IT DBS har mer än 3,500 kunder, inklusive några av världens mest kända varumärken som Volvo, LEGO, GlaxoSmithKline, Deloitte och Twitter. Melbourne IT DBS är en del av Melbourne IT Group (ASX: MLB). För mer information, gå till www.melbourneitdbs.com.

Om Melbourne IT

Melbourne IT (ASX: MLB) hjälper organisationer av alla storlekar att framgångsrikt göra affärer online. Vår starka portfölj av tjänster för internetbaserad teknologi driver effektivitet, affärsmöjligheter och intäkter för mer än 350 000 kunder världen över.

Melbourne IT’s tjänster sträcker sig från att hjälpa små organisationer att bygga upp en närvaro online till att hantera komplexa digitala miljöer hos stora företag och regeringar – vilket inkluderar hantering av domännamn, web hosting, varumärkesskydd och marknadsföring online, video, managed IT tjänster och mer.

Melbourne ITs kultur av integritet, förnyelse, samarbete och kundfokus har byggts upp av mer än 700 anställda spridda över 18 kontor i 10 länder. Våra kunder innefattar Volvo GlaxoSmithKline, LEGO, Queensland Department of Education and Training, Société Générale, Royal Bank of Scotland Group, Coca-Cola Amatil och Twitter. För mer information, gå till www.melbourneit.info.

Contacts

Press kontakter:
Europa
Marlin PR
Claire Barson or Harry Ronaldson
Tel: +44 207 869 8303
melbourneitdbs@marlinpr.com
eller
Australia och APAC
MELBOURNE IT
Tony Smith / Sarah Tsiros
Tel: +61 7 3230 7525
pr@melbourneit.com.au
eller
Nordamerika
LCPR
Liza Colburn
Tel: +1 781 562 0111
liza@lcpublicrelations.com

Contacts

Press kontakter:
Europa
Marlin PR
Claire Barson or Harry Ronaldson
Tel: +44 207 869 8303
melbourneitdbs@marlinpr.com
eller
Australia och APAC
MELBOURNE IT
Tony Smith / Sarah Tsiros
Tel: +61 7 3230 7525
pr@melbourneit.com.au
eller
Nordamerika
LCPR
Liza Colburn
Tel: +1 781 562 0111
liza@lcpublicrelations.com