BYD lanceert de U8 Premium Edition onder haar geavanceerde submerk Yangwang

  • Yangwang, het geavanceerde submerk van BYD, heeft de U8 Premium Edition officieel onthuld met een prijskaartje van 1.098.000 RMB
  • De Yangwang U8 Premium Edition wordt vanaf oktober geleverd
  • Geavanceerde technologieën, waaronder het e⁴-platform en DiSus-P-platform, verhogen de off-roadcapaciteiten en veiligheid van de U8 Premium Edition.

U kunt de persmap downloaden via https://we.tl/t-vi1eZO4bxz

Yangwang U8 Premium Edition Off-road scene (Photo: Business Wire)

SHENZHEN, China--()--BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen en accu's, lanceerde vandaag officieel de U8 Premium Edition onder zijn geavanceerde submerk Yangwang, met een prijs van 1.098.000 RMB, en kondigde aan dat de levering in oktober van dit jaar zal beginnen.

Dit uitzonderlijke voertuig is uitgerust met een plug-in hybridesysteem en biedt een indrukwekkend CLTC-bereik (Comprehensive Long Trip Capability) van maar liefst 1.000 km, wat zorgt voor gemoedsrust tijdens off-road avonturen. De Yangwang U8 wordt door twee baanbrekende technologieën aangedreven: het e⁴-platform en het DiSus-P Intelligent Hydraulic Body Control System.

De U8 Premium Edition heeft unieke kenmerken zoals all-terrain tankbochten, stabilisatie tegen klapbanden en flotatie in noodgevallen, die zorgen voor ongeëvenaarde veiligheid, uitzonderlijke prestaties en een buitengewone rijervaring. De U8 Premium Edition is erop gericht om het nieuwe energie off-roadsegment op miljoenenniveau opnieuw te definiëren.

Baanbrekende EV-technologieën versterken het meesterwerk

De U8 Premium Edition wordt aangedreven door het revolutionaire e⁴-Platform en de DiSus-P-technologieën. Het e⁴-Platform van BYD is 's werelds eerste in massa geproduceerde platform met vier onafhankelijke aandrijftechnologieën, ontworpen om toonaangevende veiligheid en prestaties te bieden. Vergeleken met conventionele brandstofvoertuigen, regelt het nauwkeurig de dynamiek van alle vier de wielen via viermotorige onafhankelijke vectorregeling, die snelle detectie, nauwkeurige herkenning en robuuste besturingsmogelijkheden biedt.

De U8 Premium Edition heeft maar liefst 1200 pk en kan in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. De nauwkeurige koppelrichting op elk wiel zorgt, zelfs bij een klapband, voor stabiliteit en verlegt de grenzen van actieve autoveiligheid.

Het BYD DiSus Intelligent Body Control System is een andere gepatenteerde doorbraak, die de wendbaarheid en compatibiliteit van het voertuig in verschillende rijscenario's verbetert. Het vermindert het risico op kantelen, minimaliseert de verplaatsing van inzittenden tijdens het nemen van bochten met hoge snelheid, tijdens accelereren of remmen en beschermt het voertuig tegen schade onder moeilijke wegomstandigheden.

Een ongeëvenaarde premium terreinauto voor de veeleisende bestuurder

De U8 Premium Edition ondersteunt snel gelijkstroom opladen met snelheden tot 110 kW, waardoor in slechts 18 minuten van 30% naar 80% kan worden opgeladen. In extreme omstandigheden, zoals plotselinge overstromingen of off-road waterhindernissen, kan de U8 Premium Edition tot 30 minuten blijven drijven, met behoud van stabiliteit en controle om snel te kunnen ontwijken.* De 6 kW voertuig-naar-lading (VTL) ontladingscapaciteit kan elektronische apparaten en apparatuur met hoog vermogen tot 25 uur van stroom voorzien. De Yangwang U8 Premium Edition bevat 38 uiterst nauwkeurige componenten en de robuuste NVIDIA DRIVE Orin intelligente rijprocessor, met een rekencapaciteit tot 508 TOPS. De Yangwang U8 Premium Edition is uitgerust met Blade-accu's en aangevuld met Cell-to-Chassis (CTC) technologie, die zorgt voor uitgebreide reisveiligheid.

Binnenin is de symmetrische, tweelaagse cockpit van de U8 Premium Edition voorzien van een 12,8-inch OLED Galaxy Curved Center Display, dubbele 23,6-inch schermen in de lengterichting voor de bestuurder en voorpassagier, en stoelen van hoogwaardig nappaleder in combinatie met Sapele-hout uit Afrika. Met drie draadloze oplaadpunten, compatibel met 50 kW snelladen, kunnen passagiers genieten van snel en handig opladen. Hij is ook uitgerust met het Dynaudio Evidence Series high-end audiosysteem met 22 luidsprekers, voor een meeslepende audio-ervaring.

De reis naar de toekomst van Yangwang U8

Eerder dit jaar onthulde BYD zijn geavanceerde submerk Yangwang, dat zich richt op het leveren van premium diensten die voor consumenten toegankelijk zijn. De voertuigen van de U8 Premium Edition worden nu in winkels in grote steden zoals Shanghai, Beijing, Guangzhou en Chengdu tentoongesteld en de leveringen staan gepland voor oktober. Meer dan 60 Yangwang-winkels voor directe verkoop zijn in aanbouw, met plannen om tegen het einde van het jaar meer dan 90 winkels in meer dan 40 steden te openen.

Met de niet-aflatende toewijding van BYD aan innovatie en duurzaamheid, vertegenwoordigt Yangwang de toekomst van groener vervoer. Yangwang streeft ernaar de grenzen van de evolutie van nieuwe energievoertuigen te verleggen en biedt robuuste prestaties, compromisloze veiligheid en een ongeëvenaarde rijervaring.

*De nooddrijffunctie is een passief geactiveerde noodfunctie. De fabrikant raadt gebruikers af om dit zonder geldige reden te proberen. Na activering moet het voertuig voor een grondige controle naar de fabriek worden teruggebracht.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto's, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio's, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

Bezoek voor meer informatie www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto, opgericht in 2003, is het automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene transitie van de wereldwijde transportsector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van puur elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu's, elektromotoren en elektronische regelaars. Het heeft de afgelopen jaren aanzienlijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de Blade Accu, DM-i Super Hybride Technologie, e-Platform 3.0, CTB Technologie, e⁴-Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System en DMO super hybridesysteem. Het bedrijf is 's werelds eerste autofabrikant die stopt met de productie van voertuigen op fossiele brandstoffen tijdens de EV-shift en staat al 10 jaar op rij bovenaan de lijst van nieuwe-energievoertuigen in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

聯絡人

Azië-Stille Oceaan: Liya Huang, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670

聯絡人

Azië-Stille Oceaan: Liya Huang, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666
Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888
Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503
Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906
Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554
Midden-Oosten en Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670