Már lehet regisztrálni az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 78. ülésszakán (UNGA 78) megrendezett, létrehozásának negyedik évfordulóját ünneplő Women’s Entrepreneurship Accelerator programra

Az „Inkluzív tőke: A női vállalkozók globális szintű támogatása (Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale)” elnevezésű esemény előmozdítja a párbeszédet a női vállalkozói környezetben lévő érdekelt felek között.

Titled “Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale,” the WEA’s event at UNGA78 is a pivotal event spotlighting the pressing gap in financing for women-led businesses and aiming to foster dialogue among stakeholders in the women's entrepreneurship ecosystem. (Credit: Women’s Entrepreneurship Accelerator)

NEW YORK--()--Az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 78. ülésszakával párhuzamosan a Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) büszkén jelent be egy kulcsfontosságú eseményt, amely a női vállalkozások finanszírozásában fennálló súlyos hiányosságra hívja fel a figyelmet. Ez a kezdeményezés közös erőfeszítés a WEA-ban részt vevő ENSZ-ügynökségek, a Mary Kay Global, a Yildiz Holding és a Women20 (W20) országok által létrehozott Women Entrepreneurs Act (WE Act) között.

„Inkluzív tőke: A női vállalkozók globális szintű támogatása (Inclusive Capital: Empowering Women Entrepreneurs on a Global Scale)”
Egyesült Nemzetek Szervezetének székháza, New York, 2-es konferenciaterem
Időpont: 2023. szeptember 21. 18:00 – 20:00 ET (keleti parti idő)
Regisztráljon itt

Az esemény célja, hogy előmozdítsa a párbeszédet a női vállalkozói ökoszisztémában lévő érdekelt felek között. A beszélgetések során a női vállalkozókat érintő pénzügyi kihívásokról, az inkluzív beruházások jelentőségéről lesz szó, valamint arról, hogy az intézmények és vállalatok döntéshozatali folyamataiban a nemek közötti egyenlőség szempontjának is érvényesülnie kell.

„A Women’s Entrepreneurship Accelerator létrehozása óta a Mary Kay segített kijelölni a beavatkozás új útját a magánszektor számára" – mondta el Deborah Gibbins, a Mary Kay Inc. operatív és pénzügyi vezetője. „A WEA olyan előremutató partnerség, amelyben az Egyesült Nemzetek, az állami és magánszektor, a civil társadalmi szervezetek és politikai szakértők közösen dolgoznak azon, hogy a női vállalkozókkal EGYÜTT és a női vállalkozók SZÁMÁRA átformálják a világot."

Az estét a UN Women vezetőségének köszöntő beszéde nyitja meg, amit Fulya Fraser, a Yildiz Holding vállalatcsoporthoz tartozó Pladis növekedési igazgatójának bemutatkozása követ.

Két panelbeszélgetés során járjuk körbe az alábbi témákat:

  1. Az Agenda 2030 felgyorsítása a női vállalkozások révén – A beszélgetés moderátora: Virginia Littlejohn, a W20 intézkedéseinek és bevezetésének ösztönzésére létrehozott Women Entrepreneurs Act (WE Act) globális koordinátora. A beszélgetés feltárja „a női vállalkozások támogatásában rejlő billió dolláros lehetőséget” és a lehetséges gazdasági hatást, amennyiben a nők által vezetett vállalkozások felülkerekednek a pénzügyi akadályokon. A nagyra becsült előadók között találjuk a WEA-val partnerségben álló ENSZ-ügynökségek vezetőit is.
  2. Globális fellépés a női vállalkozásokért – A beszélgetés középpontjában a női vállalkozásokkal foglalkozó jelentős projektek és programok állnak, olyan nemzetközi fejlesztési vezetők részvételével, mint Adriana Carvalho (W20Brazil), Wendy Teleki (Világbank), Marie-Christine Oghly (Femmes Chefs d’ Entreprise Mondiales - FCEM); Catherine Bosshart (Business and Professional Women - BPW), Anne Ravanona (Global InvestHER), Deborah Gibbins, Mary Kay Global, Lamia Kamal-Chaoui (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - OECD).

Az esemény vitaindító előadását Shazi Visram, a Happy Family márkák alapítója és elnök-vezérigazgatója tartja.

Személyes részvételhez a New York-i ENSZ-székházban lehet regisztrálni 2023 szeptember 17. 23:59 ET időpontig (keleti parti idő szerint). Akik nem tudnak személyesen részt venni, az eseményt online is követhetik az ENSZ Web TV weboldalán.

További információ és regisztráció itt.

Amit a Women’s Entrepreneurship Accelerator programról tudni kell

A Women’s Entrepreneurship Accelerator (WEA) egy több partner együttműködésével megvalósításra kerülő, a női vállalkozók segítését célzó szervezet, amely az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán (UNGA 74) került létrehozásra. A szervezetben részt vevő hat ENSZ testület a (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]), a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre [ITC]), a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union [ITU]), az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme [UNDP]), az ENSZ Globális Megállapodása (United Nations Global Compact [UNGC]), az ENSZ nőügyi szervezete (UN Women) és a Mary Kay Inc. kötelezettséget vállalt 5 millió nő támogatására képességeik kibontakoztatásában 2030-ra.

A kezdeményezés végső célja a női vállalkozások gazdaságfejlesztő hatásának maximalizálása a fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals [SDG]) elérése érdekében olyan ökoszisztéma létrehozásával, amely világszerte kedvező környezetet biztosít a női vállalkozók számára. Az Accelerator program kiemelkedő példája annak, milyen átformáló ereje lehet egy olyan, több partner közreműködésével megvalósításra kerülő, eddig példa nélküli együttműködésnek, amely elősegíti a női vállalkozásokban rejlő lehetőségek kiaknázását.

További információért kérjük, látogasson el a we-accelerate weboldalra. Kövessen minket a következő közösségi oldalakon: Twitter/X (We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator), LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

聯絡人

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 vagymedia@mkcorp.com

聯絡人

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 vagymedia@mkcorp.com