Ali Banat, oprichter van Muslims Around The World, ontvangt de TRT World Citizen Award als erkenning voor zijn levenslange bijdragen aan de samenleving.

TRT World hield op 25 November zijn jaarlijkse World Citizen Award-ceremonie in Istanbul om mensen te eren die een grote bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. Ali Banat ontvang de Lifetime Achievement Award voor het schenken van zijn vermogen aan een goed doel na een diagnose van kanker, en voor het oprichten van MATW-Project.

CEO of MATW-Project Mahmoud Ismail and TRT Director General Prof. Zahid Sobacı (Photo: Business Wire)

ISTANBUL--()--Het ‘Muslims Around the World Project’ (MATW-Project), een niet-gouvernementele organisatie van de nieuwe generatie die erfgoed bouwt met wereldwijde impact, werd opgericht door Ali Banat, die op jonge leeftijd aan kanker overleed. Om zijn bijdrage te erkennen, heeft TRT World Citizen Awards, een organisatie die menses eert die een grote bijdrage leveren aan de samenleving. Ali Banat de Lifetime Achievement Award toegekend. Mahmoud Ismail, een vriend van Ali Banat en de CEO van MATW-Project, ontving de prijs tijdens de ceremonie in Istanbul op 25 November van TRT World, de internationale Engelstalige omroep die wordt beheerd door de nationale omroep TRT van Turkije.

Ali Banat was een Arabisch-Australische zakenman die eigenaar was van een beveiligings- en elektriciteitsbedrijf en stierf in 2018 na een strijd tegen kanker. Na zijn diagnose van kanker in Oktober 2015 schonk Ali Banat al zijn vermogen aan een goed doel en richtte hij MATW-Project op.

Mahmoud Ismail uitte zijn mening over de prijs en zei: “We zijn Ali Banat kwijtgeraakt, maar zijn nalatenschap leeft voort in wat hij deed voor de wereld en voor het goede doel. Zijn MATW- project, gevestigd in Australië, zet zijn activiteiten voort met een sterke aanwezigheid in vele landen over de hele wereld, vooral in Afrika. We willen TRT World bedanken voor het erkennen van de bijdragen van MATW aan de wereld en het toekennen van deze prijs aan onze oprichter Ali Banat.”

Dit jaar werden de TRT World Citizen Awards voor de derde keet uitgereikt. De ceremonie werd bijgewoond door veel internationale mensen uit verschillende delen van de samenleving, zoals de politiek, de academische wereld, kunst, amusement, humanitaire hulp en het bedrijfsleven.

Deze non-profitorganisatie koestert de nalatenschap van Ali Banat en draagt bij aan positieve verandering wereldwijd. Met zijn 774.000 supporters op sociale media heeft het MATW- project meer dan 950 waterputten gebouwd in Afrika om het watertekort aam te vullen, meer dan 1.000 weeskinderen ondersteund en het leven van meet dan 3 miljoen mensen beïnvloed.

Het MATW-project werkt op basis van 100% donaties, wat betekent dat elk gedoneerd bedrag wordt gegeven aan mensen in nood, en biedt humanitaire hulp in landed als Bangladesh, Pakistan, Palestina, Jemen, Syrië en Afghanistan. Het biedt ook onderdak, toegang tot water, onderwijs en begeleiding in moeilijke levensomstandigheden.

Ismail legde uit dat ze de impact van donaties willen maximaliseren door middel van een duurzaam model en sloot zijn toespraak af: “Bij het MATW- project streven we ernaar om billijke en eerlijke levensomstandigheden te creëren die verenigbaar zijn met menselijke waardigheid; geïnspireerd door onze waarden van betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid, impact en geloof. Ik hoop dat deze Lifetime Achievement Award van TRT World aan onze oprichter Ali Banat zal helpen om het bewustzijn van de activiteiten van het MAWT-Project verder te vergroten door meet mensen over de hele wereld te bereiken.”

Bezoek ons op https://matwproject.org

聯絡人

Mac Ismail
mac.ismail@matwproject.org

聯絡人

Mac Ismail
mac.ismail@matwproject.org