Seoul Semiconductor spant een rechtszaak wegens patentinbreuk aan tegen Amazon bij het Europees eengemaakt octrooigerecht

Gepatenteerde technologie voor warmteafvoer in LED-pakketten (Afbeelding: Seoul Semiconductor Co., Ltd.)

SEOUL, Zuid-Korea--()--Seoul Semiconductor Co., Ltd. (“SSC”), een toonaangevende internationale innovator op het gebied van LED-producten en -technologie, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf een rechtszaak wegens patentinbreuk heeft aangespannen bij het Europees eengemaakt octrooigerecht tegen Amazon (Amazon Services Europe), 's werelds grootste distributiebedrijf, met als doel een verbod op de verkoop van inbreukmakende producten.

SSC en haar gelieerde ondernemingen hebben de afgelopen vijf jaar vijftien permanente gerechtelijke bevelen wegens patentinbreuk tegen verschillende fabrikanten en distributeurs verkregen van rechtbanken in de VS, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het aanspannen van rechtszaken in afzonderlijke landen was echter een minder efficiënte manier om patenten af te dwingen tegen inbreukmakende producten.

Het Europese eengemaakte octrooigerecht, opgericht in juni 2023, beschikt over uitgebreide rechtsbevoegdheid op het gebied van Europese octrooigeschillen. Gerechtelijke bevelen en schadevergoedingsbevelen wegens patentinbreuk van het Eengemaakt Octrooigerecht kunnen gelijktijdig van kracht worden in 17 Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië. Hierdoor kan SSC nu met één enkele rechtszaak de distributie van inbreukmakende producten in heel Europa voorkomen.

Van de ruim 18.000 patenten die SSC in bezit heeft, heeft het in deze rechtszaak aangevoerde patent betrekking op een revolutionaire technologie die de helderheid en kleur van LED-verlichtingsproducten in de loop der tijd vrijelijk bijstelt. De technologie achter deze oplossing wordt veel gebruikt in slimme verlichtingsproducten en verlichting met instelbare kleuren. Een ander aangevoerd patent heeft betrekking op warmteafvoer in LED-pakketten - een cruciale technologie die veel wordt gebruikt in automobielverlichting, waar warmteafvoer cruciaal is.

“Net als in het leven, moet iedereen op de markt gelijke kansen hebben,” aldus Han-seon Park, Executive Vice President van de marketingafdeling van SSC. “Ondanks de nadruk op ESG-management, distribueren sommige grote LED-bedrijven gewoon inbreukmakende producten, zonder respect voor intellectuele eigendom. Dit schaadt ons allen, inclusief degenen die streven naar een samenleving die is gebouwd op eerlijke concurrentie,” voegt ze toe.

Over Seoul Semiconductor

Seoul Semiconductor is 's werelds op een na grootste internationale LED-fabrikant, de gesloten markt niet meegerekend, en beschikt over meer dan 18.000 patenten. Seoul biedt een breed scala aan technologieën, gebaseerd op een gedifferentieerd productportfolio, en produceert op grote schaal innovatieve LED-producten voor binnen- en buitenverlichting, auto's en IT-producten, zoals mobiele telefoons, computerbeeldschermen, en andere toepassingen, ook op UV-gebied. De baanbrekende ontwikkelingen en op grote schaal geproduceerde producten van Seoul zijn normbepalend binnen de LED-industrie en toonaangevend op de mondiale markt, met een pakketvrije LED, WICOP; een hoogspannings- wisselstroom-LED, Acrich; een LED met 10x de output van een conventionele LED, nPola; een geavanceerde ultraviolette LED op basis van schone technologie, Violeds; een technologie voor lichtuitstraling in alle richtingen, filament-LED; een LED met natuurlijk zonlichtspectrum, SunLike; en nog veel meer. Voor meer informatie, zie: www.seoulsemicon.com/en, YouTube, LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Seoul Semiconductor Co., Ltd.
Jinseop Jung
jjs8732@seoulsemicon.com

Contacts

Seoul Semiconductor Co., Ltd.
Jinseop Jung
jjs8732@seoulsemicon.com