Tervezési egyenlőség: modell a mesterséges intelligencia diszkriminatív kockázatainak kezelésére

A Mary Kay támogatja az Equal Rights Trust által elsőként kidolgozott, tervezési egyenlőségre vonatkozó új jogi normákat

“Our collaboration with Equal Rights Trust underscores our dedication to ensuring that technological advancements, especially in AI, champion gender equality. The impact of the Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making has already been transformative for key stakeholders in AI and echoes our commitment to helping create an inclusive digital economy where women entrepreneurs can excel without bias or barriers.” said Melinda Foster Sellers, Chief People Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Our collaboration with Equal Rights Trust underscores our dedication to ensuring that technological advancements, especially in AI, champion gender equality. The impact of the Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making has already been transformative for key stakeholders in AI and echoes our commitment to helping create an inclusive digital economy where women entrepreneurs can excel without bias or barriers.” said Melinda Foster Sellers, Chief People Officer at Mary Kay Inc. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--2021 óta, a Mary Kay Inc. partneri kapcsolatokat ápol az Equal Rights Trust (ERT) szervezettel, amelynek küldetése az egyenlőség jogi úton történő előmozdítása szerte a világon. Ennek az együttműködésnek a részeként a Mary Kay Inc. olyan új kutatásokat támogatott, amelyek a mesterséges intelligencia (AI) diszkriminatív hatásainak, valamint a nemek közötti egyenlőségre gyakorolt ​​hatásainak megértésére és kezelésére, valamint egy új „a tervezési egyenlőség megközelítésének” kidolgozására összpontosítottak.

A kezdeményezés a közelmúltban az Equal Rights Trust által kidolgozott – A tervezési egyenlőség alapelvei az algoritmikus döntéshozatalban (Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making) című új jogi normák bevezetésében csúcsosodott ki –, amelyet vezető nemzetközi esélyegyenlőségi szervezetek csoportja hagyott jóvá. Az Alapelvek bemutatják, hogy a nemzeti kormányoknak és a vállalkozásoknak miért kell ilyen megközelítést alkalmazniuk, és részletes útmutatást nyújtanak ennek végrehajtásához.

Jim Fitzgerald, az Equal Rights Trust igazgatója nemrégiben közzétett egy cikket, amely a mesterséges intelligencia gyors fejlődésére és átalakulási potenciáljára világít rá, ugyanakkor a szabályozatlan algoritmikus rendszerek által jelentett káros hatásokra és diszkriminatív fenyegetésekre is figyelmeztet.

  • Olvassa el Jim Fitzgerald Tervezési egyenlőség: modell a mesterséges intelligencia diszkriminatív kockázatainak kezelésére (Equality by Design: A Model for Managing Discriminatory Risks of AI) című cikkét itt .

Jim Fitzgerald , az Equal Rights Trust igazgatójának , valamint Melinda Foster Sellers , a Mary Kay Inc. személyzeti igazgatójának nyilatkozatai az alábbiakban olvashatók:

  • „Az elmúlt három év során a Mary Kay támogatta kutatásainkat, elemzéseinket és konzultációnkat az algoritmikus diszkriminációval kapcsolatban, és lehetővé tette számunkra A tervezési egyenlőség alapelveinek (Principles on Equality by Design) kidolgozását” - árulta el Jim Fitzgerald, az Equal Rights Trust igazgatója . „A Mary Kay most velünk dolgozik, ahogyan a következő szakaszba lépünk: egy közös együttműködésbe az üzleti élet gyakorlati útmutatásainak kidolgozására a tervezési egyenlőség megközelítésének elfogadásához. Ezzel újabb lépést teszünk azon az úton, amely az erős belső egyenlőségi és diszkriminációellenes politikákkal kezdődött, majd a mi és a terület más szereplőinek együttműködésével és támogatásával folytatódott, jelenleg pedig a legjobb gyakorlatok kifejlesztésére és kísérleti megvalósítására összpontosít. Ezen az úton Mary Kay segít annak kialakításában, hogy a vállalatok hogyan játszhatnak aktív szerepet a diszkrimináció felszámolására és az egyenlőség előmozdítására irányuló jobb megközelítések kidolgozásában.”
  • „A Mary Kaynél felismerjük, hogy a mesterséges intelligencia milyen mélyreható hatással van az üzleti élet és a társadalom jövőjének alakítására” – mondta Melinda Foster Sellers, a Mary Kay Inc személyzeti igazgatója. „Az Equal Rights Trust szervezettel való együttműködésünk alátámasztja elkötelezettségünket annak biztosítására, hogy a technológiai fejlesztések, különösen a mesterséges intelligencia terén, támogassák a nemek közötti egyenlőséget. A tervezési egyenlőség alapelvei az algoritmikus döntéshozatalban (Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making) máris átformáló hatással bír a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú érdekelt felei számára, és azon elkötelezettségünket tükrözi, hogy segítsünk egy olyan befogadó digitális gazdaság kialakításában, amelyben a női vállalkozók előítéletek és akadályok nélkül teljesíthetnek. Ez a partnerség tükrözi tartós küldetésünket a nők helyzetének megerősítésére és az egyenlőség előmozdítására minden területen."

Az Equal Rights Trust-ról

Az Equal Rights Trust egy független, nem kormányzati szervezet, amelynek célja a diszkrimináció felszámolása és egyenlő részvétel biztosítása mindenki számára a társadalomban. Ennek érdekében partnerségek kialakításával szakértői támogatást nyújt a diszkrimináció elleni küzdelem élvonalában lévőknek, lehetővé téve számukra, hogy szorgalmazzák az esélyegyenlőségi törvény kidolgozását, elfogadását, végrehajtását, valamint a jog hatékony alkalmazását. Az Equal Rights Trust 2007 óta több mint 50 országban támogatja az esélyegyenlőségi aktivistákat, valamint nemzetközi konszenzust alakított ki az átfogó egyenlőségi törvények szükségességéről és azok tartalmáról. További információ az equalrightstrust.org weboldalon található.

Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Akkor is. Most is. Mindörökké. Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban, Texasban létrehozott szépségápolási cég elé: gazdagítani a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a globális vállalatnak a felépítéséhez, amely több mint 35 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. 60 éve a Mary Kay lehetőséget ad a nőknek, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet és innováció révén meghatározhassák saját jövőjüket. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy bolygónkat meg kell őrizni a jövő generációi számára, védelmezni kell a rákbeteg és a családon belüli erőszakot elszenvedő nőket, valamint arra kell buzdítani a fiatalokat, hogy kövessék álmaikat. További információért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebook -on, az Instagram -on, a LinkedIn -en vagy az X -en (korábbi nevén Twitter).

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Contacts

Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com