Guangzhou (China) start gesprekken tussen China en Italië om de resultaten van de samenwerking te tonen

China’s Guangzhou launches conversations between China and Italy to showcase the cooperation achievements.

ROME--()--Guangzhou (China) organiseerde op 16 november een speciale ontmoeting in Rome, Italië, waarbij meer dan een dozijn gasten uit beide landen hun verhalen vertelden over culturele en economische samenwerking en de vruchtbare resultaten tussen beide partijen lieten zien.

De metropool Guangzhou in het zuiden van China is al meer dan tweeduizend jaar de handelspoort van China naar de wereld.

Sun Yong, publiciteitsdirecteur van het Nansha-district van Guangzhou zegt het volgende: "Guangzhou ontving in die tijd koopvaardijschepen uit de hele wereld, waaronder Italië, wat de bloei van de Maritieme Zijderoute markeerde."

"MOBY, het grootste luxueuze roropassagiersschip ter wereld vaart in de Italiaanse Middellandse Zee en werd gebouwd door Guangzhou Shipyard International in Nansha," vervolgt Sun. "We zijn nog steeds met elkaar verbonden."

Michele De Gasperis, voorzitter van het Italiaanse One Belt One Road Institute, zei dat Guangzhou niet alleen een prachtige stad is, maar ook een stad vol zakelijke mogelijkheden.

"Onlangs bezocht ik de Kantonbeurs in Guangzhou en ik was diep onder de indruk. Ik ben ervan overtuigd dat Guangzhou een belangrijke handels- en toeristische bestemming in Italië wordt," aldus Gasperis.

Tijdens het evenement trad de Italiaanse pianist Giuseppe Ganzerli op met de piano van PEARL River. "Meer dan tien jaar geleden begon ik al met het importeren van de Pearl River-piano uit Guangzhou. De Pearl River is een prachtige rivier door de stad Guangzhou. Ik vertel mijn Italiaanse klanten altijd dat deze piano net zo mooi is als de Parelrivier zelf," zegt Gennaro Schlitzer, directeur van Queen's SRL.

Verschillende chef-koks van Guangzhou Restaurants Group demonstreerden de keuken van Guangzhou tijdens het evenement.

"Kanton is beroemd om zijn unieke keuken, die alle uithoeken van de wereld bereikt. Maar onze relatie gaat veel verder dan koken," zegt Angelo Tabaro, voormalig minister van Cultuur van de regio Veneto.

"Italië en China zijn de twee naties met het langstlevende en rijkste culturele erfgoed. Van schilderkunst tot muziek, van literatuur tot architectuur, beide landen hebben de wereld op unieke manieren beïnvloed. Italiaanse en Chinese bedrijven werken samen in sectoren die gaan van auto's tot mode, van technologie tot hernieuwbare energie."

Edouard Suzeau, een jonge ontwerper van Guangzhou Automobile Group (GAC) Design Studio Milaan, verklaart: "Milaan werd gekozen als locatie voor onze studio omdat de alomtegenwoordige autocultuur van de stad perfect past bij GAC's missie en passie voor auto-ontwerp."

Een modern beeldhouwwerk genaamd Embrace the World, gemaakt door Guangzhou-kunstenaar Zeng Zhenwei, werd overhandigd aan Laura Gallon, voorzitter van de Italiaanse Arte Laguna Prize. "Ik geloof dat de kunst- en cultuuruitwisseling tussen onze twee naties kan worden voortgezet," zegt Gallon.

Uit statistieken blijkt dat in 2022 het bilaterale handelsvolume tussen China en Italië een recordhoogte bereikte van 77,9 miljard dollar.

"Er worden meer uitwisselingen in alle sectoren verwacht," zegt Li Ran van China Southern Airlines, "We voeren momenteel bijvoorbeeld vier retourvluchten per week uit tussen Guangzhou en Rome. In december van dit jaar gaan we dit aantal verhogen tot zes per week."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

E. Pan
E-mail: evisionsinfo@gmail.com

Contacts

E. Pan
E-mail: evisionsinfo@gmail.com