Mary Kay Duurzaamheidsproject vermeld op Economist Impact's Wereld Oceaan Top in Singapore

(Credit: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--Mary Kay Inc., een wereldwijde pleitbezorger voor duurzaamheid en rentmeesterschap van bedrijven en ondertekenaar van de UN Global Compact Sustainable Ocean Principles, blijft wereldwijde inspanningen ondersteunen om het bewustzijn over de oceaan te vergroten en de belangrijke rol van de oceaan in de strijd tegen klimaatverandering te benadrukken.

Deze week werd tijdens de Economist Impact’s World Ocean Summit Asia Pacific in Singapore een door Mary Kay gesteund project gericht op vrouwen en natuurbehoud gepresenteerd in het panel "Innovation and adaptation—coastal solutions to climate change" (Innovatie en aanpassing - kustoplossingen voor klimaatverandering). Het panel behandelde het effect van klimaatverandering op de kustecosystemen van Azië-Pacific en op de wereldoceaan en bevatte casestudies over hoe de regio zich voorbereidt op en aanpast aan klimaatverandering.

Mangroven zijn van vitaal belang voor kustecosystemen, maar zijn een van de meest bedreigde ecosystemen op aarde. Om langetermijnoplossingen te creëren voor mangroves in Papoea-Nieuw-Guinea, Mangoro Market Meri- een initiatief dat wordt ondersteund door The Nature Conservancy en Mary Kay - worden lokale inspanningen, ecotoerisme en blauwe koolstof (de koolstof die wordt vastgelegd door de oceanen en kustecosystemen van de wereld) gekoppeld om stimulansen te creëren voor de bescherming en het herstel van mangroves.

De vrouwen van Mangoro Market Meri verhandelen duurzame mangroveproducten, zoals schelpdieren en modderkrabben om broodnodige inkomsten en werkgelegenheid te genereren en tegelijkertijd de mangroven te beschermen tegen houtkap. Met de steun van Mary Kay krijgen de vrouwen van Mangoro Market Meri training in gendergelijkheid, leiderschap, financiële kennis en bedrijfsbeheer.

Ruth Konia, Mangoro Market Meri-programmamanager voor het Melanesië-programma van The Nature Conservancy, voegde zich bij panelleden van UNEP, WWF China en de Greener India Council, om de impact te delen die The Nature Conservancy in de regio heeft met steun van de particuliere sector van Mary Kay.

"Vrouwen moeten zeggenschap krijgen in de besluitvorming over hun gezondheid, onderwijs, bestuur en financiën. Mangoro Market Meri verandert de manier van denken en geeft onze vrouwen gelijke kansen door vrouwen mondiger te maken door mangrovebehoud", aldus Ruth Konia. "Wanneer vrouwen mondiger worden, hebben hun acties positieve gevolgen voor hun gezinnen en hebben ze een uitstraling die de hele gemeenschap ten goede komt."

Mary Kay streeft ernaar een goede rentmeester te zijn van natuurlijke hulpbronnen en tegelijkertijd gendergelijkheid en de emancipatie van vrouwen in natuurbehoud over de hele wereld te bevorderen. Om meer te lezen over Mary Kay's inzet voor duurzaamheid, ga naar marykayglobal.com/sustainability en download Mary Kay's wereldwijde duurzaamheidsstrategie: Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow.

Over The Nature Conservancy (TNC)

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waarvan al het leven afhankelijk is. Geleid door de wetenschap creëren we innovatieve, praktische oplossingen voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat de natuur en mensen samen kunnen gedijen. We pakken de klimaatverandering aan, beschermen land, water en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen steden duurzamer te maken. We werken in 79 landen en gebieden en hanteren een samenwerkingsaanpak waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners betrokken zijn. Ga voor meer informatie naar www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Over Mary Kay

Een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay zet zich in om te investeren in de wetenschap achter schoonheid en de productie van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Lees meer op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc.
Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

The Nature Conservancy
Misty Edgecomb
Communications Director
medgecomb@tnc.org of 484-343-3223

Contacts

Mary Kay Inc.
Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

The Nature Conservancy
Misty Edgecomb
Communications Director
medgecomb@tnc.org of 484-343-3223