Oproep aan alle Sake-liefhebbers! 1 oktober is “Sake-dag”. Laten we samen Kampai !! (Kampai betekent “toast” in het Japans)

toast (Photo: Business Wire)

TOKIO--()--Er zijn talloze evenementen over de hele wereld die de geneugten van wijn en bier vieren; 1 oktober staat bekend als “Sake Day”, waar liefhebbers van sake wereldwijd samenkomen, genieten en waarderen van deze heerlijke drank.

Sake Day werd op 1 oktober vastgesteld door de Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS), de grootste sake-industrieorganisatie in Japan met leden bestaande uit zo’n 1.700 producenten van sake, Honkaku Shochu, Awamori en Hon-Mirin. Deze datum is gekozen omdat 1 oktober het begin markeerde van het nieuwe brouwseizoen met vers geoogste rijstgewassen.

Wereldwijd zijn er evenementen gepland om sake te vieren voor Sake Day op 1 oktober.

In Japan zal het evenement “Kampai! with Sake Week” tien dagen lang plaatsvinden rond Sake Day op 1 oktober, waar JSS, de prefectuur Sake-organisaties, brouwerijen, restaurants, slijterijen en sake-liefhebbers het glas zullen heffen om te proosten op de wonderen van rijstwijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Japan sake PR Secretariat
Inquiry person name: Satoru Suzuki
Mail: Japansake@jk-soken.co.jp
FAX: +81-3-5441-2587

Contacts

Japan sake PR Secretariat
Inquiry person name: Satoru Suzuki
Mail: Japansake@jk-soken.co.jp
FAX: +81-3-5441-2587