GUIDEWIRE UDOSTĘPNIA WERSJĘ 2017.2 PAKIETU InsurancePlatform

Ulepszona wersja platformy pomaga firmom ubezpieczeniowym sprostać potrzebom coraz bardziej dynamicznego rynku

LAS VEGAS--()--CONNECTIONS 2017 – Guidewire Software, Inc. (NYSE:GWRE), producent oprogramowania dla firm z branży ubezpieczeń, opublikował dziś komunikat o wprowadzeniu na rynek wersji 2017.2 pakietu Guidewire InsurancePlatform™. Produkt obejmuje udoskonalenie linii produktów Core, Data i Digital. Wprowadzone ulepszenia pomogą ubezpieczycielom reagować mądrzej i szybciej, skuteczniej docierać do klientów oraz dostarczać agentom i pracownikom potrzebne narzędzia pracy.

– Tempo zmian w sektorze ubezpieczeń pokazuje, że istnieje ogromna potrzeba, by firmy ubezpieczeniowe zmieniły swoje podejście do klienta i agenta oraz aby zwiększyły rolę pracowników – stwierdził Ayan Sarkar, wiceprezes odpowiedzialny za produkty Digital w firmie Guidewire Software. – Dzięki nowej wersji 2017.2 pakietu InsurancePlatform firmy te otrzymają pełne wsparcie.

– Z radością wprowadzamy na rynek wersję 2017.2 pakietu InsurancePlatform – powiedział Ali Kheirolomoom, dyrektor ds. produktów w firmie Guidewire Software. – Wpisuje się to w naszą wieloletnią tradycję dostarczania wysokiej jakości oprogramowania. Zawierająca aktualizacje dla wielu produktów firmy Guidewire wersja 2017.2 pakietu InsurancePlatform została zaprojektowana z myślą o firmach ubezpieczeniowych, które zmagają się z rosnącym tempem zmian na rynku, by pomóc im osiągnąć sukces.

Ulepszone produkty DataHub, InfoCenter, Predictive Analytics, Predictive Analytics Solution Packs oraz Digital w wersji 2017.2 pakietu Guidewire InsurancePlatform usprawnią i przyspieszą pracę firm ubezpieczeniowych oraz ułatwią wymianę informacji. Pakiet zwiększa efektywność działań ubezpieczycieli, a dzięki procesom antycypacyjnym, interfejsowi programowania aplikacji i bardziej ustandaryzowanym treściom umożliwia sprawniejsze podejmowanie bardziej świadomych decyzji. Dzięki możliwościom, jakie oferuje pakiet, posiadacze polis są w stanie w większym stopniu samodzielnie korzystać z platformy.

Najważniejsze udoskonalenia w nowej wersji oprogramowania:

• Moduł Guidewire DataHub™ 9.2, w przypadku którego nie istnieje potrzeba wprowadzania dużej ilości nowych informacji, dzięki automatyzacji ETL (Extract, Transform, Load) redukuje koszty implementacji oraz procesu konfiguracji. Wsparcie obsługi roszczeń oraz podniesienie jakości zapamiętywania i przetwarzania informacji o dochodach zapewnia użytkownikom całościowy obraz procesu zarządzania obsługą roszczeń i rzetelniejsze oświadczenia o dochodach.

• Moduł Guidewire InfoCenter™ 9.2 z ulepszoną wersją programu IBM Cognos 11 zwiększa wydajność oraz zaangażowanie użytkownika. Zaawansowany, ale przyjazny interfejs pozwala użytkownikom modułu InfoCenter na szybkie uzyskiwanie odpowiedzi na pytania, bez potrzeby korzystania z pomocy informatyka.

• Moduł Guidewire Predictive Analytics 6.2 ze zwiększonymi możliwościami uczenia maszynowego obsługuje analizę nieustrukturyzowanych danych — np. wniosków roszczeniowych — w celu identyfikacji wskaźników wymiaru roszczenia. Guidewire Predictive Analytics jest obecnie dostępny globalnie w ramach Amazon Web Services (AWS) w odpowiedzi na wątpliwości klientów dotyczące lokalnych oraz regionalnych przepisów ochrony danych oraz polityki prywatności.

• Moduły New Guidewire Predictive Analytics™ Solution Packs for Subrogation and Litigation Risk Detection zintegrowane z Guidewire ClaimCenter® umożliwiają klientom sprawniejszą obsługę roszczeń poprzez identyfikację i eskalację tych, których koszty można przenieść na osobę trzecią, oraz takich, w przypadku których istnieje większe ryzyko sporu sądowego. Usprawnienie modelu zarządzania wraz z systemem integracji operacji umożliwia użytkownikom Solution Packs uzyskanie szybszego zwrotu z inwestycji.

• Guidewire Digital 7.0 to aplikacja dla urządzeń mobilnych, która umożliwia klientom i posiadaczom polisy wycenę oraz wykupienie ubezpieczenia z każdego miejsca na świecie. Aplikacja umożliwia im skanowanie numeru identyfikacyjnego pojazdu, który chcą ubezpieczyć i wyszukanie go w systemie, skanowanie prawa jazdy w celu wprowadzenia informacji potrzebnych do szybkiej wyceny oraz uzyskanie wizualnego potwierdzenia rodzaju ubezpieczanego pojazdu.

Pakiet InsurancePlatform firmy Guidewire

Pakiet InsurancePlatform™ firmy Guidewire składa się z trzech elementów – operacji podstawowych, danych i analizy oraz cyfrowych kanałów obsługi klienta. Połączenie tych trzech funkcji daje ubezpieczycielom możliwość szybszej reakcji na zmiany w branży, skuteczniejszego dotarcia do klientów, agentów i pracowników, co sprzyja większemu zaangażowaniu.

O firmie Guidewire Software

Firma Guidewire dostarcza oprogramowanie, które pomaga ubezpieczycielom dostosowywać się do szybkich zmian w branży i osiągać sukces w zmieniających się warunkach. Łączymy trzy elementy – operacje podstawowe, dane i analizy oraz cyfryzację – aby stworzyć platformę ubezpieczeniową, która zapewnia ubezpieczycielom możliwość większego angażowania swoich klientów i pracowników. Ponad 300 firm z branży ubezpieczeń ogólnych na całym świecie wybrało firmę Guidewire. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.guidewire.com. Śledź nas na Twitterze: @Guidewire_PandC.

UWAGA: Guidewire, Guidewire Software, Guidewire ClaimCenter, Guidewire PolicyCenter i Guidewire BillingCenter są zarejestrowanymi znakami towarowymi firmy Guidewire Software, Inc. w Stanach Zjednoczonych i/lub w innych krajach.

Guidewire Software
Diana Stott, +1 650-356-4941