Superior Industries ogłasza wezwanie do zapisywania się na sprzedaż pozostających w obiegu akcji UNIWHEELS AG

SOUTHFIELD, Michigan--()--Superior Industries International, Inc. („Superior”) (NYSE:SUP), jeden z największych na świecie producentów kół aluminiowych, poinformował dzisiaj o wydaniu wezwania do zapisywania się na sprzedaż wszystkich pozostających w obiegu akcji spółki UNIWHEELS, AG („Uniwheels”) w ramach procesu ich wycofania z obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Zapisy na akcje rozpoczynają się dzisiaj i potrwają do 31 lipca 2017 r.

W ramach wezwania Superior oferuje zakup pozostających w obrocie 954 920 akcji posiadanych przez publicznych akcjonariuszy, czyli ok. 7,7% wszystkich pozostających w obrocie akcji Uniwheels, po cenie 247,87 zł za sztukę. Pozostałą część akcji Uniwheel, AG (ok. 92,3%) spółka Superior Industries nabyła po tej samej cenie (247,87 zł) w ramach wezwania do sprzedaży zakończonego 30 maja 2017 r. Po zakończeniu transakcji akcje zwykłe Uniwheels zostaną wycofane z obrotu na GPW.

Superior Industries

Spółka Superior z siedzibą w Southfield w stanie Michigan to jeden z największych na świecie dostawców kół aluminiowych dla producentów oryginalnego sprzętu. W ramach współpracy z klientami spółka wprowadza na rynek szereg nowatorskich produktów o wysokiej jakości. Superior jest ponadto właścicielem czołowych marek części zamiennych, takich jak ATS, RIAL, ALUTEC i ANZIO. Spółka notowana jest na Nowojorskiej Giełdzie Papierów Wartościowych oraz wchodzi w skład indeksów Standard & Poor’s Small Cap 600 i Russel 2000. Więcej informacji można uzyskać na stronie www.supind.com.

Superior Investor Relations:
tel. (248) 234-7104