Współpraca Rafa Simonsa, głównego dyrektora kreatywnego Calvin Klein, Inc. z zespołem muzycznym The xx nad teledyskiem do piosenki pt. „I Dare You”

Reżyseria i nagranie teledysku: Alasdair McLellan.

Calvin Klein, Inc. Chief Creative Officer Raf Simons Collaborates with The xx for “I Dare You” Music Video (Photo: © 2017 Alasdair McLellan)

NOWY JORK--()--Spółka Calvin Klein, Inc. podała w dniu dzisiejszym informację, że Raf Simons, główny dyrektor kreatywny, współpracował z zespołem The xx oraz fotografem i twórcą filmowym Alasdairem McLellanem nad kreatywną koncepcją i reżyserią teledysku do najnowszej piosenki zespołu pt. „I Dare You”.

Simons od dawna podziwiał zespół The xx w składzie: Jamie Smith, Romy Madley Croft i Oliver Sim, a stworzone przez McLellana teledyski do piosenek zespołu pt. „On Hold” i „Say Something Loving” spotęgowały to zainteresowanie. Dostrzegając powiązanie między produkcją nagrań wideo a własnymi obowiązkami w Calvin Klein, Simons z przyjemnością podjął się współpracy nad stworzeniem trzeciego teledysku z trylogii, wnosząc swój wkład w takich obszarach, jak architektura i atmosfera nagrania oraz angażując eklektyczną obsadę współpracowników spółki Calvin Klein.

Nagrania do teledysku miały miejsce w Los Angeles, w rezydencji Sowden Lloyda Wrighta oraz w Tęczowym Domu Johna Lautnera. W teledysku wystąpili: aktorka Millie Bobby Brown, która pojawia się w obecnej kampanii Calvin Klein By Appointment, Ashton Sanders - twarz tegorocznej wiosennej kampanii reklamowej Calvin Klein Underwear; Paris Jackson, która uczestniczyła w tegorocznej gali Costume Instutute jako gość marki, a także przedstawiciele świata modelingu: Lulu i Ernesto Cervantes, którzy pojawiają się w kampaniach reklamowych oraz pokazie mody na jesień 2017 Calvin Klein 205W39NYC.

Nagranie ma swoja premierę w dniu dzisiejszym na kanale YouTube zespołu The xx. Aby uzyskać dalsze informacje na temat współpracy, kliknij tutaj.

PVH Corp.

PVH to jedna z największych firm odzieżowych na świecie, która w ciągu przeszło 135 lat działalności wyspecjalizowała się w tworzeniu marek czerpiących z bogatej kultury amerykańskiej. Spółka posiada przeszło 35 tys. współpracowników w ponad 40 krajach, osiągając roczne przychody na poziomie przekraczającym 8 mld USD. W portfolio firmy znajdują się kultowe marki, takie jak CALVIN KLEIN, Tommy Hilfiger, Van Heusen, IZOD, ARROW, Speedo*, Warner’s i Olga oraz różnorodne produkty sprzedawane pod tymi oraz innymi markami krajowymi i znanymi na całym świecie markami własnymi i licencjonowanymi.

* Marka Speedo jest przedmiotem wieczystej licencji na rynki Ameryki Północnej i Karaibów udzielonej przez Speedo International, Limited.

Nota edytorska: Calvin Klein
Informacje o autorze fotografii: © 2017 Alasdair McLellan

Nagranie wideo dostępne pod adresem: https://www.youtube.com/watch?v=qqflFMhkqHM&feature=youtu.be

Media społecznościowe: facebook.com/calvinklein; calvinklein.tumblr.com; google.com/+calvinklein; youtube.com/calvinklein; twitter.com/calvinklein; instagram.com/calvinklein; pinterest.com/calvinklein