Az RMI és az NPE a pénzügyi technológiákat fejlesztő dél-afrikai Entersektbe való befektetéssel kívánja jelentősen felgyorsítani a globális terjeszkedést

JOHANNESBURG & CAPE TOWN, Dél-Afrika--()--A Rand Merchant Investment Holdings (JSE:RMI) pénzügyi technológiával foglalkozó vállalkozókat tömörítő innovációs központján, az AlphaCode-on keresztül, valamint a Nedbank Private Equity ("NPE") magántőke-befektetésekkel foglalkozó szervezete, a BoE Private Equity Investments egy több millió dolláros ügylet révén egyaránt kisebbségi tulajdont szerzett az Entersektben. Az újítások fejlesztésével foglalkozó Entersekt, amelynek székhelye Stellenbosch városában található, több világszínvonalú leküldéses (push-based) hitelesítési és alkalmazásbiztonsági termékkel rendelkezik.

A tőkeinjekcióból származó összeget a cég a nemzetközi terjeszkedés és a kutatás-fejlesztési tevékenység finanszírozására fordítja. Az ügyletet már az összes illetékes hatóság jóváhagyta, ideértve a dél-afrikai Versenyhivatalt (Competition Commission) is.

Az Entersekt célközönségét olyan globális vállalatok alkotják, amelyeknek megbízható, felhasználóbarát autentikációs és biztonsági termékekre van szükségük az ügyfeleikkel való tranzakcióik bonyolítása során. Az Entersekt szabadalmaztatott, a legszigorúbb globális szabályozói előírásoknak is megfelelő biztonsági termékei már havonta mintegy 100 millió ügylet zavartalan lefolyását biztosítják. Bár a vállalat célközönségének elsősorban a pénzügyi szolgáltatók számítanak, termékei és megoldásai jóval szélesebb körben, olyan ágazatokban is alkalmazhatók, mint például az egészségügy és a biztosítási ágazat, amelyeknek szereplői szintén számos biztonsági és szabályozási kihívással találkoznak tevékenységük során.

A vállalat szabadalommal védett megoldása egy olyan biztonságos csatornát hoz létre a vállalkozás és a felhasználó közt, amelyhez még maga az Entersekt sem fér hozzá. Ennek köszönhetően a termék bevezetése óta a cég e megoldást alkalmazó bank ügyfelei mintegy 99%-os csökkenést tapasztaltak a mobileszközökről indított ügyletekkel kapcsolatos csalásokból eredő veszteségeikben. Az Entersekt ügyfelei közt már számos nagy bank megtalálható, köztük az Absa, a Nedbank, a Capitec, az Investec, a Swisscard, au Equity Bank, az Ecobank, a Pluscard és a First Bank of Colorado. A cég ugyanakkor a bankszektoron kívül más ágazatbeli kliensek (többek közt például az Old Mutual) számára is biztosít hitelesítési megoldásokat, és jó néhány viszonteladói megállapodást kötött Európában és az USA-ban. Az Entersekt jelenleg kidolgozás alatt álló termékei pedig minden bizonnyal jelentős jövőbeli forgalmat biztosítanak majd.

A mobil autentikáció a pénzügyi szolgáltatások mobil eszközök segítségével való használatát lehetővé tévő, rendkívül gyorsan növekvő ágazat, amelynek folyamatos fejlődését a kockázatos tranzakciók összetett, bonyolult autentikációs folyamatok nélküli végrehajtása iránti egyre nagyobb igény biztosítja. Nemrégiben a cég egy kliensének egyik ügyfele egy 65 millió USA dolláros tranzakciót bonyolított le mobil eszközéről az Entersekt kódolási technológiájának használatával. Az Entersekt piacot átformáló, a megszokott üzleti modellt leromboló technológiai innovációjának köszönhetően a csalások száma jelentős mértékben csökken, és a megoldásnak amellett, hogy minden eddiginél hatékonyabb módon előzi meg a csalásokat, jóval kisebb a költségvonzata is, mint a hasonló technológiáknak.

Dominique Collett, az RMI rangidős befektetési igazgatója és az AlphaCode vezetője a következő magyarázatot adta a befektetés hátteréről: "Az AlphaCode-on keresztül az RMI a következő generációs pénzügyi technológiai befektetési lehetőségeket kívánja kiaknázni. Olyan gyorsan növekedő vállalkozásokat keresünk, amelyek készek a kiugrásra, és erős, vállalkozó szellemű vezetői csapattal rendelkeznek. Az Entersekt megfelel mindezeknek a kritériumoknak. Mivel az RMI kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik azt illetően, hogy hogyan vezethető be egy vállalat a globális piacra, és mivel már jó ideje fejlődő vállalkozásokba való tőkebefektetéssel foglalkozunk, biztosak vagyunk abban, hogy ez az ügylet értékes elemmel bővíti első osztályú befektetésekből álló portfóliónkat. A mostani ügylet az AlphaCode második befektetése a KKV-k számára működőtőkét biztosító Merchant Capitalt követően."

Marthin Greyling, a Nedbank Private Equity csapatának egyik vezetője a következőket fűzte hozzá: "Az Entersekt eddigi egyértelmű sikerei egyedi, különleges termékeinek a vezető pénzintézetekhez való kihelyezése terén, valamint a globális mobil alkalmazásbiztonsági és ügylethitelesítési piac növekedésének kiaknázására irányuló stratégiája rendkívül vonzó befektetési céllá teszik az Entersektet. Nagy várakozással tekintünk az AlphaCode-dal és a cég részvényeseivel való partneri együttműködés elé, melynek célja a vállalat globális növekedési terveinek megvalósítása."

"Rendkívül megtisztelő számunkra, hogy egy ilyen kaliberű befektető fantáziát lát hosszú távú elképzeléseinkben, és jelentős összeget hajlandó biztosítani azok megvalósítása céljára" - mondta el Schalk Nolte, az Entersekt vezérigazgatója. "Izgatottan várjuk, hogy az igazgatótanácsban közösen dolgozhassuk ki a globális piacon általunk azonosított ígéretes lehetőségek kiaknázását célzó lépéseket. Új résztulajdonosainknak köszönhetően most felgyorsíthatjuk cégünk eddigi, igen egészséges szerves növekedési ütemét, és rövid időn belül megvethetjük a lábunkat új piacokon. Afrikában, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban már most is szilárd pozíciókkal rendelkezünk, de az általunk kidolgozott technológia más régiók vállalkozásai számára is jelentős értéket képvisel. A vállalkozások számára kifejlesztett, a fogyasztói mobileszköz-használatot elősegítő, a szabályozói előírásoknak mindenben megfelelő, és számos újjítást lehetővé tévő megoldásaink rendkívül széles és folyamatosan bővülő körben alkalmazhatók."

Amit az Entersekt-ről tudni kell…

Az Entersekt innovatív, leküldéses (push-based) hitelesítési és alkalmazásbiztonsági termékekek fejlesztésével foglalkozó cég, amelynek különleges, egyedi megközelítése lehetővé teszi a pénzügyi szolgáltatók és ügyfeleik számára az internetes csalások elleni teljeskörű védekezést a digitális hitelesítési technológia mobiltelefonokról indított pénzügyi tranzakciók során való alkalmazása révén. Az Entersekt nyitott technológiákra épülő, széles körben elérhető, skálázható és egyszerű módon integrálható, a legszigorúbb szabályozási előírásokat is kielégítő, szabadalmaztatott biztonsági termékei több millió eszköz biztonságos használatát és több millió ügylet biztonságos lebonyolítását teszik lehetővé napról napra. A vállalkozások szerte a világon keresik az Entersekt termkeit, amelyek megerősítik ügyfeleik irántuk való bizalmát, és lehetővé teszik új, vonzó, felhasználóbarát mobil és online szolgáltatások bevezetését. www.entersekt.com.

Amit a BoE Private Equity Investments-ről tudni kell…

A BoE Private Equity Investments Dél-Afrika egyik legnevesebb, közepes méretű cégekbe való magánbefektetésekkel foglalkozó befektetési szervezete, a Nedbank Private Equity befektetésekkel foglalkozó egysége, amely már jó néhány sikeres befektetési ügyletet hajtott végre, és a növekedési fázisban lévő különféle ágazatokban tevékenykedő számos vállalat vezetői csapata kiváló partnerének bizonyult. www.nedbank.co.za

Amit a Rand Merchant Investment Holdings-ról tudni kell…

A Rand Merchant Investment Holdings, avagy RMI Holdings a jamaikai tőzsdén (JSE) jegyzett befektető cég, amelynek tapasztalt, a megszokottól eltérő megközelítést és megoldásokat alkalmazó pénzügyi szolgáltatási szakemberekből álló csapata befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosként aktív partnere az ágazatukat átformáló vállalatok újító szellemű vezetőségének. www.rmih.co.za.

Amit az AlphaCode-ról tudni kell…

Az AlphaCode a pénzügyi szolgáltatói ágazatban tevékenykedő következő generációs vállalkozókat tömörítő központ, amely a vállalkozók, a vállalkozói szellemű alkalmazottak, ágazati szakértők és gondolatvezérek összekapcsolása révén egy olyan pénzügyi szolgáltatási ökoszisztémát kíván létrehozni, amely elősegíti az ismeretek megosztását, a gazdasági szereplők összekapcsolását és végső soron az ágazat átformálását. Az AlphaCode-ot az RMI alapítói azzal a céllal hozták létre, hogy azonosítsa, partnerként támogassa és elősegítse a növekedését olyan pénzügyi technológiával foglalkozó, a piacot átformáló, a megszokott üzleti modellt leromboló, fenntartható és globálisan bevezethető vállalkozásoknak, amelyek tevékenysége nyomán átalakul a pénzügyi szolgáltatási ágazat. www.alphacode.club

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Entersekt:
Jeanne Maartens, +27 21 815 2800
SVP Marketing
jeanne@entersekt.com
RMI/AlphaCode:
Michelle K Blumenau, +27 83 273 9891
michelle@turquoisepr.co.za
vagy
Nedbank Private Equity/BoE Private Equity Investments:
Marthin Greyling, +27 11 295 8320
marthing@nedbank.co.za

Entersekt: