Superior Industries powiadamia o upływie terminu publicznej oferty zapisu na akcje UNIWHEELS AG

SOUTHFIELD, Michigan--()--Spółka Superior Industries International, Inc. (“Superior”) (NYSE:SUP), największy producent kół aluminiowych do samochodów osobowych w Ameryce Północnej, powiadomiła dziś o upływie terminu oferty publicznej zapisu na akcje UNIWHEELS AG („UNIWHEELS”).

Termin przyjmowania zapisów upłynął 22 maja 2017 r. Do tego dnia zgodnie z procedurą dokonano zapisów na 11 445 080 akcji, co stanowi 92,3% akcji zwykłych UNIWHEELS, które zostaną nabyte przez Superior po średniej cenie 233,67 zł za akcję. W ramach oferty publicznej UNIWHEELS Malta Holdings, akcjonariusz większościowy UNIWHEELS, wystawił 61,3% akcji zwykłych UNIWHEELS.

Rozliczenie transakcji nastąpi 30 maja 2017 r.

Informacje o Superior Industries

Superior Industries, spółka z siedzibą w Southfield w stanie Michigan, to największy producent kół aluminiowych do samochodów osobowych i ciężarowych w Ameryce Północnej. Spółka realizuje dostawy kół aluminiowych wytwarzanych w zakładach produkcyjnych na terenie Stanów Zjednoczonych i Meksyku na rynek części oryginalnych. Do jej najważniejszych klientów należą: BMW, FCA, Ford, General Motors, Mazda, Nissan, Subaru, Tesla, Toyota i Volkswagen. Superior jest notowane na nowojorskiej giełdzie papierów wartościowych oraz wchodzi w skład indeksów Standard & Poor’s Small Cap 600 i Russell 2000. Więcej informacji na stronie www.supind.com.

relacje inwestorskie
tel. (248) 234-7104