Superior Industries podnosi swoją ofertę cenową do 247,87 zł za akcję dla akcjonariuszy publicznych

SOUTHFIELD, Mich.--()--Spółka Superior Industries International, Inc. (NYSE:SUP), największy producent kół aluminiowych do samochodów osobowych w Ameryce Północnej, ogłosiła dzisiaj, że podniesie ofertę cenową na sprzedaż gotówkową akcji dla wszystkich pozostających w obrocie akcji spółki UNIWHEELS AG („UNIWHEELS”) do 247,87 zł za akcję, co oznacza wzrost o 5% w stosunku do poprzedniej oferty wynoszącej 236,07 zł.

Termin przyjmowania zapisów na sprzedaż akcji spółki UNIWHEELS dla akcjonariuszy publicznych upływa w poniedziałek 22 maja 2017 r. Zgodnie z wcześniejszymi doniesieniami, dnia 11 maja 2017 r. spółka UNIWHEELS Holdings (Malta) Ltd. („UHM”) ogłosiła ofertę sprzedaży jej akcji w formie gotówkowej, po cenie 226,5 zł za akcję, co stanowi 9% obniżkę w stosunku do kwoty 247,87 zł zaproponowanej w ramach publicznego wezwania do sprzedaży akcji, w odpowiedzi na ofertę przejęcia złożoną przez Superior Industries International.

Informacje o spółce Superior Industries

Superior Industries, spółka posiadająca siedzibę w Southfield w stanie Michigan, to największy producent kół aluminiowych do samochodów osobowych i ciężarowych w Ameryce Północnej. Spółka realizuje dostawy kół aluminiowych wytwarzanych w zakładach produkcyjnych na terenie Stanów Zjednoczonych i Meksyku na rynek oryginalnych części. Do najważniejszych klientów spółki należą: BMW, FCA, Ford, General Motors, Mazda, Nissan, Subaru, Tesla, Toyota i Volkswagen. Spółka Superior jest notowana na Nowojorskiej Giełdzie Papierów Wartościowych oraz wchodzi w skład indeksów Standard & Poor’s Small Cap 600 oraz Russell 2000. Więcej informacji na stronie www.supind.com.

Relacje Inwestorskie Superior Industries International, Inc:
Troy Ford,
www.supind.com
Clermont Partners
Victoria Sivrais,
vsivrais@clermontpartners.com

Relacje Inwestorskie Superior Industries International, Inc:
Troy Ford,
www.supind.com