Az EIG lezárja globális magánhitelezési alapját

2,0 milliárd USA dollár folyt be az EIG legutóbbi közvetlen hitelezési alapjába

WASHINGTON--()--Az EIG Global Energy Partners (EIG) ma bejelentette, hogy sikeresen lezajlott Global Private Debt Fund (GPF IV) alapjának végső zárása. Az alap a cég piacvezető energiaipari és infrastrukturális hitelezési és közvetlen kölcsönzési platformjának folytatásaként került létrehozásra 2015 februárjában, és az első zárás 2015 októberében zajlott le. Az alap ez idáig öt befektetést hajtott végre, melyek közül kettő teljes mértékben realizálásra került. Az USA-n kívüli székhellyel rendelkező intézményi befektetők által biztosított összegek a tőkehozzájárulások 68%-át tették ki, amely arány tükrözi az EIG üzleti tevékenységének globális jellegét. A GPF IV alap sikeres zárása is bizonyítéka annak a kiemelkedő szakértelemnek, amelyre támaszkodva az EIG szerte a világon közvetlen hiteleket biztosít energiaipari és energiával kapcsolatos infrastrukturális projektek és vállalatok számára.

Az EIG vezérigazgatója, R. Blair Thomas a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál az a bizalom, amellyel résztulajdonosaink és tanácsadóink irántunk viseltetnek, és hálásak vagyunk a GPF IV alap zárásával kapcsolatos támogatásukért. Az alap sikeres zárása különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy a tőkegyűjtési időszakban az olaj ára 71%-kal csökkent, és bizonyítéka az EIG globális energiaipari értéklánc tagjainak nyújtott közvetlen hiteleket illető mélyreható szakértelemének. Az EIG hitelezési tudásának ismeretében úgy hiszem, képesek vagyunk az energiaipari infrastrukturális projektek végrehajtásához szükséges tőke iránti folyamatos igény kielégítésére, és annak az űrnek a betöltésére, amely a szabályozó hatósági megszorításokat figyelembe venni kénytelen hagyományos hitelező szervezetek kötöttségei miatt áll fenn. Úgy véljük, hogy a piaci feltételek kedvezőek a további befektetések kihelyezése szempontjából, és tapasztalt szakértőink, eddigi sikereink és globális hátterünk révén az cégünknek jó esélyei vannak arra, hogy sikeresen kiaknázza a piac által jelenleg kínált számos kedvező lehetőséget."

Az EIG vezető pénzügyi tanácsadója a GPF IV alap tőkegyűjtése során a Credit Suisse, jogi tanácsadója pedig a Debevoise & Plimpton LLP volt.

Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG Global Energy Partners energiaipari és energiaipari infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik, és a 2017. március 31-i adatok szerint 15,1 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 1982 óta az EIG az egyik legnagyobb alapkezelő, amely intézményi tőkét biztosít a globális energiaszektor számára, és számos pénzügyi megoldást kínál szerte a világon az olaj- és gáziparban, az olaj-és gázszállítási és infrastrukturális ágazatban, az elektromosenergia és a megújuló energia ágazatban folyó projektek, illetve az ezen ágazatokban tevékenykedő vállalatok számára. Az EIG 23,7 milliárd USA dollárt fektetett be 317 portfolió befektetés keretében 36 országban. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban. További információkért kérjük, látogasson el a www.eigpartners.com Internetes oldalra.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Sard Verbinnen & Co.
Robert Rendine / Brandon Messina, 212-687-8080