EIG provedla závěrku fondu Global Private Debt Fund

V nejnovějším fondu pro přímé půjčky generovala společnost EIG 2 miliardy amerických dolarů

WASHINGTON--()--Společnost EIG Global Energy Partners (dále jen EIG) dnes oznámila úspěšnou finální závěrku fondu Global Private Debt Fund (GPF IV), který představuje pokračování přední platformy společnosti pro úvěry a přímé půjčky v oblasti energetiky a infrastruktury. Fond GPF IV, založený v únoru 2015, měl první finální závěrku v říjnu 2015 a k dnešnímu dni dokončil pět investic, včetně dvou kompletních realizací. Fondy vytvořené institucionálními investory sídlícími mimo Spojené státy americké představují 68% kapitálových závazků, což odráží globální povahu podnikání společnosti EIG. Finální závěrka fondu GPF IV je pokračováním vynikajících zkušeností společnosti EIG specializovaných na přímé půjčky do projektů a firem v sektoru energetiky a energetické infrastruktury v globálním měřítku.

Generální ředitel společnosti EIG R. Blair Thomas řekl: „Velmi nás těší přízeň, kterou nám naši limitovaní partneři a poradci dávají a jsme jim vděčni za jejich důvěru při závěrce fondu GPF IV. Tento úspěšný výsledek je pozoruhodný zejména ve světle 71% poklesu cen ropy, ke kterému došlo uprostřed procesu získávání finančních prostředků a potvrzuje jedinečné zkušenosti společnosti EIG ve specializovaném odvětví přímých půjček v celém energetickém řetězci po celém světě. S pevnými základy společnosti EIG věříme, že máme dobrou pozici k tomu, abychom mohli uspokojovat soustavnou poptávku po kapitálu v oblasti energetické infrastruktury a pokračovat v zaplňování mezer po tradičních poskytovatelích půjček, kteří pracují s regulačními omezeními. Věříme, že silné základy přitahují další investice a s naším skvělým týmem, úspěšnou historií a rozsáhlou globální platformou, je společnost EIG připravena využít mnoho příležitostí, které náš trh v současné době poskytuje.“

Hlavním poradcem společnosti EIG pro umisťování investic fondu GPF IV byla společnost Credit Suisse a právním poradcem firma Debevoise & Plimpton LLP.

O společnosti EIG

Společnost EIG Global Energy Partners se specializuje na soukromé investice do energetiky a energetické infrastruktury v globálním měřítku a k 31. březnu 2017 spravovala majetek ve výši 15,1 miliardy amerických dolarů. Od roku 1982 je společnost EIG jedním z předních poskytovatelů institucionálního kapitálu pro globální energetický průmysl, poskytuje finanční řešení v celé škále rozvahy pro společnosti a projekty v průmyslu ropy a plynu, transportu a skladování (midstream), infrastruktury, energie a obnovitelných sektorů na celém světě. EIG investoval 23,7 miliardy amerických dolarů do 317 portfoliových investic v 36 zemích. Společnost EIG má centrálu ve Washingtonu, D.C. a pobočky v Houstonu, Londýně, Sydney, Rio de Janeiru, Hongkongu a Soulu. Další informace naleznete na internetové adrese www.eigpartners.com.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Sard Verbinnen & Co.
Robert Rendine / Brandon Messina