Dalszy ciąg ekspansji C.H. Robinson w Europie - nowe biura w Pradze i Bukareszcie

AMSTERDAM--()--C.H. Robinson konsekwentnie realizuje strategię rozwoju działalności w Europie, otwierając nowe biura transportowe dla klientów w Czechach (Praga) i Rumunii (Bukareszt). Zasilą one stale rosnącą sieć placówek firmy w Europie.

Na kierownika oddziału C.H. Robinson w Pradze wyznaczona została Petra Vlckova. Jej zadaniem będzie rozwój placówki w regionie. Przed zasileniem szeregów C.H. Robinson Vlckova pracowała w ESA Logistics i GTL Logistics, gdzie zdobyła doświadczenie w obsłudze ładunków całopojazdowych i częściowych, a także transportu ładunków nienormatywnych.

Zdaniem Vlckovej placówka w Pradze ma zasadnicze znaczenie dla rozwoju ogółu usług transportu drogowego C.H. Robinson na Starym Kontynencie.

„Znaczna część naszych obecnych klientów w Czechach prowadzi eksport i import w ramach korytarzy transportowych między Czechami i krajami Beneluksu oraz zachodnią częścią Niemiec. Cieszę się, że zostałam członkiem zespołu C.H. Robinson, wraz z którym będę pracować na rzecz naszych istniejących oraz nowych klientów, wykorzystując możliwości techniczne firmy w zakresie transportu i budując relacje z lokalnymi i regionalnymi klientami” - mówiła Vlckowa.

Na kierownika nowego oddziału w Bukareszcie wyznaczony został Catalin Buretea. Posiada on prawie 20 lat doświadczenia w branży zdobytego na różnych stanowiskach z zakresu zarządzania sprzedażą w firmach Codognotto i Euro Freight GmbH. Wcześniej pracował też w działach handlowych Samsung Electronics CEE i Orange Romania.

„Stabilna gospodarka Rumunii przyciąga wielu zagranicznych inwestorów, którzy otwierają tu swoją działalność - zwłaszcza w Bukareszcie, gdzie siedzibę ma ponad 50% przedstawicieli wszystkich branż obecnych na rumuńskim rynku. W Rumunii mieszka dużo dobrze wykształconych i doświadczonych ludzi, którzy w mojej ocenie wzmocnią konkurencyjność C.H. Robinson na rynku europejskim” - stwierdził Buretea.

„Praga i Bukareszt to kluczowe obszary dla naszej strategii rozwoju ze względu na stały wzrost działalności gospodarczej w tych regionach - rynki w Czechach i Rumunii odznaczają się największą dynamiką wzrostu w Europie Wschodniej. Na stabilnej sytuacji gospodarczej szczególnie korzysta sektor transportowy” - mówił Jeroen Eijsink, prezes C.H. Robinson na terenie Europy.

Jest to już drugie i trzecie otwarcie nowych placówek C.H. Robinson w ostatnim czasie, jeśli chodzi o Europę Wschodnią. Wcześniej, w 2016 r., firma otworzyła biuro na Słowacji (Bratysława).

„Jesteśmy przekonani, że dzięki inwestycji w Europie Wschodniej wyjdziemy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, oferując usługi na najwyższym poziomie, a jednocześnie wzmocnimy naszą pozycję na europejskim rynku transportowym” - dodał Eijsink.

C.H. Robinson

Celem spółki C.H. Robinson jest zwiększenie dynamiki światowego handlu, która wpłynie na rozwój globalnej gospodarki. Dzięki wiedzy naszych pracowników, sprawdzonym procesom i globalnej infrastrukturze technologicznej oferujemy naszym klientom rozwiązania, które znacznie ułatwiają im pracę. Jako jeden z największych na świecie dostawców usług logistycznych 3PL zapewniamy szeroką ofertę usług logistycznych, zaopatrzenie w świeże produkty i usługi zarządzane za pośrednictwem naszej globalnej sieci. Firma C.H. Robinson jest jednym z czołowych spedytorów frachtu w Europie, mającym sieć przedstawicielstw na całym kontynencie. Nasi pracownicy w regionie posługują się wieloma językami oraz posiadają wysokie kwalifikacje, dzięki czemu mogą świadczyć naszym klientom usługi na najwyższym poziomie. Spółka C.H. Robinson oraz jej fundacja i pracownicy co roku przeznaczają miliony dolarów na potrzeby różnych organizacji na całym świecie. Spółka (CHRW) ma siedzibę w Eden Prairie (stan Minnesota) i od 1997 r. jest notowana na giełdzie NASDAQ. Więcej informacji na temat C.H. Robinson znajduje się na stronie: http://www.chrobinson.com lub w krótkim filmie o firmie.

Marianne Myburgh, +31 205 170 206
Kierownik ds. marketingu w Europie