VITRONIC otwiera nowy oddział w Polsce

• Globalny lider w zakresie technologii ruchu drogowego i automatyzacji logistyki otwiera nowe biuro oddziału w Kędzierzynie-Koźlu

WIESBADEN, Niemcy & KĘDZIERZYN-KOŹLE, Polska--()--VITRONIC otwiera VITRONIC Machine Vision Polska, swoją filię w Polsce. Nowe biuro jest prowadzone przez Prezesa Michałą Żuchorę i będzie skupiało się na wzmacnianiu relacji z klientami oraz na organizacji działań serwisowych w Polsce i Europie Wschodniej. VITRONIC jest światowym liderem w rozwoju systemów wizyjnych w przemyśle i automatyzacji logistyki, jak również w technologii ruchu drowego. Była to pierwsza firma, która otrzymała niemieckie zatwierdzenie typu dla laserowo skanującego systemu do pomiaru prędkości i jest dostawcą technologii poboru opłat dla ciężarówek w Niemczech – największej sieci opłat drogowych na świecie. VITRONIC posiada swoje siedziby w Europie, Ameryce Północnej, Azji i Australii, a także międzynarodową sieć partnerów.

Vitronic Machine Vision Polska

Nowa filia w Polsce jest zlokalizowana w Kędzierzynie-Koźlu, w południowej części kraju, pomiędzy dużymi miastami - Wrocławiem i Krakowem, blisko granicy z Czechami. Poza Prezesem Michałem Żuchorą, zespół składa się z inżynierów i wyspecjalizowanej administracji biurowej. Będą oni blisko współpracować z policją, strażą miejską, zarządcami dróg, uniwersytetami, urzędami miast i klientami w sektorze przemysłu i logistyki. Nowe biuro będzie mieć również bliskie relacje z oddziałem serwisowym firmy VITRONIC w Poczdamie (Niemcy). „Jestem zadowolony, że jesteśmy częścią międzynarodowej firmy VITRONIC. Nowo otwarte biuro jest wyraźnym sygnałem, że polski rynek jest dla nas ważny. Dzięki temu będziemy mogli być bliżej klientów w Polsce i w sąsiednich państwach”, powiedział Prezes VITRONIC Machine Vision Polska, Michał Żuchora.

Notatka dla edytorów

VITRONIC jest światowym liderem w przemysłowych systemach wizyjnych. Zarządzana przez właściciela grupa firm rozwija innowacyjne produkty i dostosowane do indywidualnych potrzeb rozwiązania dla rozwiniętej branży automatyzacji przemysłu i logistyki oraz w technologii ruchu drogowego.

Z ponad 30stoletnim doświadczeniem VITRONIC proponuje unikalny portfel systemów i oprogramowania, dotyczących opartej na zdjęciach i czujnikach kontroli jakości, identyfikacji, technologii ruchu drogowego, jak i pobierania opłat drogowych. Nasza baza klientów obejmuje tak słynne marki jak BMW, Daimler, DHL, UPS, IBM, Toll Collect, Fresenius czy Sanofi, a także sektory publiczne i ministerstwa.

Systemy kontroli firmy VITRONIC w znacznym stopniu uczestniczą w poprawie jakości i efektywności produkcji przemysłowej. W centrach logistycznych i na lotniskach transportowych na całym świecie, rozwiązania automatycznej identyfikacji firmy VITRONIC umożliwiają kompletny proces kontroli i przejrzystości w zakresie identyfikacji i przetwarzania danych dotyczących dostaw.

W sektorze technogloii ruchu drogowego VITRONIC oferuje wysokiej jakości technologie zapewniające większe bezpieczeństwo na drogach i poprawiające przepływ użytkowników.

Od powstania w 1984 roku VITRONIC stale się rozwija i obecnie reprezentowana jest przez ponad 700 pracowników na czterech kontynentach. VITRONIC oferuje wsparcie swoim międzynarodowym klientom poprzez swoje oddziały w Ameryce Pólnocnej, Europie, Azji i Australii, jak również poprzez globalna sieć partnerów sprzedażowych i serwisowych.

Systemy VITRONIC są rozwijane i produkowane w głównej siedzibie firmy w Wiesbaden. W 2016 roku grupa VITRONIC wygenerowała łączny przychód ponad 125* milionów EUR (*wstępne).

VITRONIC Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH
Sebastian Ramb