Sofinnova Partners haalt 106 miljoen euro op met eerste fonds voor industriële biotech

PARIJS--()--Sofinnova Partners, een toonaangevende Europese durfinvesteerder met specialisatie in de levenswetenschappelijke sector, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn fonds Sofinnova Industrial Biotech I is afgesloten met 106 miljoen euro. Het fonds is gericht op duurzame chemie en volgt op 9 investeringen in de sector, waarvan de eerste in 2009 is voltrokken. Daarmee positioneert Sofinnova Partners zich in de voorhoede van deze veelbelovende, opkomende markt.

Sofinnova IB I investeert in start-ups binnen de waardeketen van omzetting van hernieuwbare ruwe grondstoffen – zoals agrarisch afval of koolstofdioxide – in duurzame eindproducten als bioplastics of andere materialen uit organische grondstoffen. Het fonds richt zijn pijlen tegelijkertijd op technologieën die voortspruiten uit synthetische biologie en aanverwante velden. Sofinnova IB I hanteert de these dat de vraag naar innovatieve, duurzame producten uit niet-fossiele grondstoffen en nieuwe, duurzame productietechnologieën in de komende jaren zal groeien.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press contact
SOFINNOVA PARTNERS
Anne REIN, Tel: +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

Press contact
SOFINNOVA PARTNERS
Anne REIN, Tel: +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com