Maski oddechowe wielokrotnego użytku Vogmask® uzyskały znak zgodności CE

Modne i wydajne maski marki Vogmask z kolejnym certyfikatem

SAN FRANCISCO--()--Niska jakość powietrza jest obecnie największym zagrożeniem dla zdrowia publicznego. Ważnym sposobem radzenia sobie z tym problemem jest korzystanie z masek oddechowych. Vogmask, która jako pierwsza firma na rynku połączyła wysoką wydajność z modnym wzornictwem, uzyskała znak zgodności CE dla swojej rozszerzonej oferty masek oddechowych ogólnego użytku wytwarzanych z naturalnych materiałów, które pozwalają przezwyciężyć problem niezdrowego powietrza.

Jednostka notyfikowana BSI przyznała oznaczenia CE linii produktów Vogmask® Organic potwierdzając ich zgodność z międzynarodowymi standardami regulacyjnymi w tym m.in.
dyrektywą w sprawie środków ochrony osobistej 89/868/EWG oraz
dyrektywą w sprawie ogólnego bezpieczeństwa produktów 2001/95/WE.

Oferta Vogmask Organic jest uzupełnieniem najwyższej jakości produktów tej firmy wytwarzanych z mikrofibry, które również uzyskały znak CE. Produkty z linii masek wielokrotnego użytku Organic wykonane są z bawełny, dzięki czemu zapobiegają nagrzewaniu się skóry pod maską w warunkach wysokich temperatur oraz posiadają dwa zawory wydechowe.

Dostępne już w czterdziestu jeden krajach na całym świecie, maski Vogmask są synonimem wysokiej jakości, zapewniając doskonałe dopasowanie, wygodę noszenia, wydajność filtrowania, ekologiczny charakter i dobry styl.

Vogmask® jest zarejestrowanym znakiem towarowy Ohlone Press, LLC.

Spółka Ohlone Press, LLC, otrzymała wsparcie ze strony MPR Associates, Inc. w zakresie przygotowania treści technicznych i dotyczących aspektów zapewnienia jakości wniosku o znak CE. MPR świadczy usługi w zakresie zgodności projektowej, inżynieryjnej i regulacyjnej dla spółek z branży medycznej i produktów leczniczych.

Ohlone Press, LLC
Wendover Brown, 650-678-8652