Wspólne oświadczenie Unilever PLC i Unilever N.V. oraz The Kraft Heinz Company

Niniejsza informacja nie jest przeznaczona do ogłoszenia, publikacji lub rozpowszechniania, w całości ani w części, w obrębie jakiejkolwiek jurysdykcji, gdzie działanie takie stanowiłoby naruszenie przepisów prawa obowiązującego w tej jurysdykcji.

PITTSBURGH & CHICAGO--()--Unilever oraz Kraft Heinz niniejszym ogłaszają, że Kraft Heinz zgodziła się polubownie wycofać ze swojej propozycji połączenia obu spółek.

Unilever oraz Kraft Heinz darzą się wzajemnie ogromnym szacunkiem. Kraft Heinz wyraża głębokie poszanowanie dla kultury, strategii oraz sposobu zarządzania prezentowanego przez spółkę Unilever.

Niniejszy dokument stanowi publikację prasową Kraft Heinz zgodnie z postanowieniami sekcji 4 par. 3 rozporządzenia ws. publicznych ofert przejęcia (Besluit Openbare Biedingen Wft) obowiązującego w Holandii.

Pytania
Unilever