CZECH IT OUT: Hotelová značka W bude debutovat v Praze v roce 2020

PRAHA--()--Společnost W Hotels Worldwide, součást firmy Marriott International (burzovní index NASDAQ: MAR), dnes oznámila, že v roce 2020 otevře hotel W Prague. Hotel W Prague, jehož majitelem bude společnost PPH Evropa s.r.o., bude premiérou značky v České republice a bude stát v rušném srdci hlavního města na Václavském náměstí. Hotel vznikne renovací bývalého Grandhotelu Evropa, budovy v secesním stylu, který v roce 1905 při svém prvním otevření posunul hranice. To nyní zopakuje to s progresivním designem a moderním duchem značky W. Historická struktura bude propojena s novou moderní budovou, aby vytvořila strhující směs starosvětského půvabu se současným velkorysým designem.

„Jako jedna z nejvíc fascinujících a různorodých destinací v Evropě, představuje Praha pro kultovní značku W skvělou volbu a po otevření hotelu v roce 2020 určitě posune hranice v pražské vibrující hotelové sféře,“ řekl Sandeep Walia, oblastní viceprezident pro luxusní značky západní divize společnosti Marriott International. „Jsme rádi, že můžeme spolupracovat se společnostmi PPH Evropa a Prague Prime Homes Management, a spolu s nimi věříme, že tento hotel přinese novou společenskou scénu do již pulsující světové metropole.“

Zrestaurované historické prvky bývalého Grandhotelu Evropa připraví scénu pro velkorysý a dynamický design značky W, doplněný strhující novou oválnou dostavbou. Dvě nové budovy budou kompletně propojeny, aby vytvořily 154 stylových pokojů a apartmánů, jako například exkluzivní apartmán Extreme Wow Suite, kterým značka navazuje na tradiční prezidentské apartmány. Bezklíčový systém SPG Keyless umožní hostům, aby k otevření a vstupu do pokoje mohli používat své chytré telefony nebo hodinky Apple.

Na střeše budovy hotelu W Prague bude okázalý bar a venkovní terasa, skvělé místo pro místní znalce stylu a hosty, kteří si chtějí vychutnat strhující výhled na město a famózní zážitek z koktejlů a vynikající kuchyně. Součástí hotelu bude centrum energie hotelového lobby v podobě W Living Room, spolu s několika elegantními restauracemi a vysoce moderními prostory pro pořádání akcí na ploše 350 čtverečních metrů. Kromě toho budou mít hosté možnost využít vnitřní hotelový bazén WET, fitness centrum FIT a wellnes komplex AWAY®. Spa. V celém hotelu budou neustále k dispozici služby v duchu jedinečné filozofie značky „Cokoli/Kdykoli“, která je příslibem toho, že hosté mohou dostat cokoli chtějí, kdykoli to chtějí.

„Jsme si jisti, že se značkou W Hotels jsme zvolili skutečně moderní značku, která nejlépe odráží naši vizi tohoto speciálního a jedinečného vývoje,“ řekla Nadine Gillesová, výkonná ředitelka společnosti Prague Prime Homes Management. „Chceme přebudovat tuto historickou budovu a vytvořit novou architektonickou ikonu města a proto se velmi těšíme na to, až spojíme síly s vizionářskou značkou, která posune status Prahy jako světového města ještě dál.“

Dnešní oznámení podtrhuje neutuchající úsilí značky W Hotels v Evropě, po úspěšném otevření hotelů v Londýně, Paříži, Barceloně, Petrohradě, Verbieru, Istanbulu a naposledy Amsterodamu, půjde o sedmý hotel značky W v Evropě. Společnost rovněž odhalila plány na otevření nového hotelu W ve španělském hlavním městě Madridu, stejně jako na jednom z nejkrásnějších, sluncem zalitých pobřeží Portugalska Algarve (oba v roce 2019). V roce 2021 bude debutovat ve Skotsku. Společnost W Hotels se nyní může pochlubit na celém světě 51 hotely a do roku 2020 chce jejich počet zvýšit na 75.

O společnosti W Hotels Worldwide
Společnost W Hotels, která se zrodila na základě velkorysého postoje a nonstop kultury města New Yorku, narušuje a přetváří sféru pohostinství již téměř dvě desetiletí. S průkopnickým přístupem na celém světě chce mít společnost W do roku 2020 na svém kontě 75 hotelů, definuje očekávání a porušuje normy tradičního luxusu, kdekoli se objeví značka W. S misí uspokojit chuť hostů do života iniciuje značka W neutuchající touhu ji nasát, přijmout a zážitek zopakovat. Provokativní design značky, kultovní filozofie služeb „Cokoli/Kdykoli“ a pulzující prostory Living Rooms vytváří zážitek, který je často napodobován, ale bez úspěchu. Moderní, inspirující a nakažlivá, super nabitá energie značky oslavuje neutuchající apetit hostů objevovat nové další věci v každé destinaci, aby viděli víc, cítili víc, šli dál a zůstali déle.

Pro společnost W Hotels Worldwide je ctí účastnit se prestižního oceňovaného věrnostního programu Starwood Preferred Guest®. Členové nyní mohou propojit účet s věrnostním programem Marriott Rewards®, který zahrnuje The Ritz-Carlton Rewards® na adrese members.marriott.com, aby okamžitě převedli svůj status a neomezený počet bodů. Další informace o společnosti W Hotels naleznete na adrese whotels.com/theangle nebo na sítích TwitterInstagram a Facebook.

Společnost Marriott International, Inc. (burzovní index NASDAQ: MAR) je největší hotelová společnost se sídlem ve městě Bethesd v americkém státě Maryland, která provozuje téměř 6 000 zařízení ve 120 městech a oblastech. Společnost Marriott provozuje objekty a poskytuje franšízy a licence na turistické pobytové resorty. Mezi 30 předních značek společnosti patří: Bulgari®., The Ritz-Carlton®. a The Ritz-Carlton Reserve®., St. Regis®, W®, EDITION®, JW Marriott®, The Luxury Collection®, Marriott Hotels®, Westin®, Le Méridien®, Renaissance® Hotels, Sheraton®, Delta Hotels by MarriottSM, Marriott Executive Apartments®, Marriott Vacation Club®, Autograph Collection® Hotels, Tribute Portfolio™, Design Hotels™, Gaylord Hotels®, Courtyard®, Four Points®. by Sheraton, SpringHill Suites®, Fairfield Inn & Suites®, Residence Inn®, TownePlace Suites®, AC Hotels by Marriott®, Aloft®, Element®, Moxy® Hotels, a Protea Hotels by Marriott®. Společnost rovněž provozuje oceněný věrnostní systém Marriott Rewards®, který zahrnuje programy The Ritz-Carlton Rewards®., a Starwood Preferred Guest®. Další informace naleznete na našich internetových stránkách www.marriott.com, a nejaktuálnější informace o společnosti na stránkách www.marriottnewscenter.com a @MarriottIntl.

O společnosti Prague Prime Homes Management s.r.o
Společnost Prague Prime Homes Management (dále jen PPH Management) je rychle se rozvíjející investiční a developerská firma ve střední a východní Evropě. Je součástí společnosti House of Julius Meinl, rodinné firmy s kořeny v Rakousku, která vlastní skupinu společností zaměřených na finanční služby, potravinářství a nemovitosti s tradičním zaměřením na trhy ve střední Evropě. Společnost PPH Management má centrálu v Praze a zaměřuje se na obnovu historických budov v Praze a dalších středoevropských městech, jako je například Grandhotel Evropa, kde je jejím cílem obnovit původní slávu historické budovy a zároveň přinést do hotelu ty nejmodernější technologie a luxusní zařízení.

Poznámka o výhledových prohlášeních: Toto prohlášení o expanzi hotelů značky W v následujících pěti letech a očekávané otevření hotelů v Severní Americe do roku 2020 jsou „výhledová prohlášení“ ve smyslu federálních zákonů Spojených států amerických o obchodování s cennými papíry, nikoli historická fakta, a podléhají celé řadě nejasností a rizik. Mezi ně patří například změny v zajišťování a poptávkách po hotelových pokojích, podmínky konkurence v sektoru ubytování, vztahy s klienty a majiteli budov, dostupnost kapitálu pro financování rozvoje hotelů a další rizikové faktory, které jsou uvedeny v poslední čtvrtletní zprávě na formuláři 10-Q, kterou společnost Marriott International, Inc. předložila americké Komisi pro cenné papíry. Kterýkoli z těchto faktorů může způsobit, že se skutečné výsledky budou zcela lišit od výsledků uvedených nebo naznačených v tomto prohlášení. Toto prohlášení je učiněno k datu vydání této tiskové zprávy a my nemáme žádnou povinnost veřejně aktualizovat nebo revidovat žádné výhledové prohlášení, ve světle nových informací, budoucích událostí ani jinak.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Kontakt pro tisk:
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Agnieszka.Rog-Skrzyniarzová
Regionální ředitelka pro komunikaci, divize Východní a Střední Evropa
Email : Agnieszka.Rog-Skrzyniarz@starwoodhotels.com

Kontakt pro tisk:
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Agnieszka.Rog-Skrzyniarzová
Regionální ředitelka pro komunikaci, divize Východní a Střední Evropa